Iglica - Geranium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ju priželjkujem već duže vrijeme, ali naši cvjećari ju nemaju. Prije 2 godine su me u Zg u jednom rasadniku bijelo gledali kada sam tražila, a nisam naletila niti na sjeme. A baš bi mi dobro došla ispod magnolije.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
bas mi se dopada
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Vidio sam jednu kod nas isto samoniklo raste u kamenu,ali mi je bilo zao izvadit jer se vec tamo udomacila.Morat cu cekat drugu priliku
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
I meni se jako dopada, imam mjesta gdje da ona raste, bilo razmnožavanje povaljenicama, bilo sjemenkicama!!!
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Baš je dražesna...
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
super, tako majušne a lijepe
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
baš su cakane
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Iglica je pokrivačica tla koja uspjeva u hladu ispod drveća. Širi se sjemenom ili povaljenicama. Prije cca 5-6 godina jednu sam iskopala uz cestu u Jelenju i zasadila je u vrtu. Jako se raširila i ima prekrasan cvijet . Cvate cijelo ljeto. Kako jedan cvijet uvene 5 novih se otvroi. Moja raste na šljunčanom i vrlo sunčanom mjestu tako da nije uvijet da mora biti u hladovini. I upravo je počela cvjetati. Nisam baš primjetila da se osjemenila, ali sam ju vrlo uspješno rasadila povaljenicama koje su se same povaljale.Ako se i je osjemenila lako moguće da smo ju pokosili jer doslovce curi iz cvjetnjaka. Ova na slici je još vrlo pristojna i drži se svoje granice, ali za mjesec dana bit će do pol dvorišta. A pupova ima nebrojeno.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |