Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dipladenia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dipladenia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 23:05
@arim, ako im je tretman lani odgovarao, jednostavno napravi i ove zime isto.
Ja imam više velikih biljaka s kojima sam stalno nešto kemijala i zapisivala na kojoj su temperaturi bile, koliko su grančica izbacile, kakve su te grančice bile i tako to, ali najbolje su mi na proljeće bile one koje su zimu odmarale na temperaturi od 10-15 stupnjeva. Te su s toplijim danima proljeća jednostavno buknule.
Kod mene je još noćna temperatura 15 stupnjeva, sve su još čoporativno vaniSmile
Slikano danas

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 23:02
Dakle Bebolina tvoj savjet je slabije grijana ili ne grijana prostorija i pomalo zaljevanje? Svijetlo ili tamnije mjesto?
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 22:51
Večeras svoje ljubimice unijela u kuću ipak sutra najavljuju 6° pa rekoh sigurnije im je unutra.Prošlu zimu ove što su bile na prozoru iznad radijatora su dobar dio zime bile lijepe i cvijetale ,tek pred proljeće su počele odbacivati lišće.Stalno su tjerale nove grančice koje sam uspiješno zakorjenjivala.Ove druge što su bile u hodniku imale su manje svijetla i topline brzo su odbacile lišće i već do nove godine bile su suhe.Tako sam sad u nedoumici gdje ih smjestiti jer ih imam dosta i sve sam razmnožila od jedne biljke.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 22:12
Originalno poslano od člana tajčica tajčica napisao:

kako prezimljavaju zimi, da li u dnevnom boravku normalno ih zaljevajući ili?
Mogu one prezimit i na nižoj temperaturi, samo što će odbacit listove i zaći u stanje mirovanja. Sve što kod njih treba pazit, je da nesmiju nikad biti previše zalivene, da im se zemlja skoro pa potpuno osuši prije sljedećeg zalijevanja. A ko pak želiš da ti i zimi ostanu takve kakve su sada, može, samo što se biljka za nekoliko godina toliko iscrpi da jednostavno krepucne.
Dakle, sama biraš kako ćeš s biljkom preko zime, a ja sam za prvu opciju.Wink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 21:06
kako prezimljavaju zimi, da li u dnevnom boravku normalno ih zaljevajući ili?
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 07:40
Mahune? Nisam ni znala da treba biti mahuna ,a kamoli da ih imam.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 23:45
Kod mene nema  mahhuunnaa!!  Ima pčelica, ali posao nije napravljen kako treba, očito !
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 20:58
preslatke su vam smile170
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 20:32
Mahuuuneeeeeesmile213

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 20:04
I moje su još uvijek vani !!  I cvatu, cvatu, cvatu !!   A prezimit će u sunčanom i toplom zimskom vrtu, opet bez orezivanja!!!

Uploaded with ImageShack.us

Ova nije bila orezana i baš je velika !!!

A mi smo se lijepo dogovorile: po zimi bacaju mlade grančice a ljeti cvjetaju !!  A ja ih čuvam i mazim i pazim !!  I za sada se svi držimo dogovora, na obostrano zadovoljstvo !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2012 u 23:24
Hvala.Kod mene nisu još tako niske tempreature pa će još pričekati vani.

“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Vlatkich View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 262
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatkich Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 08:56
Arim, pogledaj ovaj link:

Moje su ušle unutra prošli tjedan jer su jutarnje temperature pale na 0°, pa nisam znala kak će reagirat u ovoj fazi oporavka na te drastične promjene temperature.
Think green, dream in colours!

Varaždin
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 21:36
Prekrasne su vam dipladenije,sa svojima sam isto jako zadovoljna.Kada bi ih trebako unositi u kuću?

Na vrh
Vlatkich View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 262
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatkich Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 21:25
Napokon sam vas našla :)))))

Ne bih nikad pretpostavila da se diplodenije smtraju egzotičnim biljkama Wink

Naša ljubav je započela lani na moru, našla sam je slučajno na tržnici i po rječima prodavačice/uzgajivačice bila je idealna za prekrit zidanu ogradu visine metar i pol koju su susjedi ipak odlučili sazidati. Ali ona ipak nije napredovala kak smo očekivali, a na proljeće joj uopće više nije bilo traga.

Ovo proljeće sam kupila 2 iz mojeg (domaćeg) područja i mazila ih i pazila do kad nismo otišle na more.

Na moj užas, dočekal me ovaj horor:

Nakon puno suza, plača i prijetnji toj ''divnoj osobi'' koja se sama gurnula da će vodit brigu o cvijeću i smijala kad sam spomenula da ću ostaviti ceduljice kak se i kad zalijeva, morala sam odrezat suhe grančice, i evo ih nakon 2 tjedna:

Sada su već spremne za zimu, unutra, kraj vratiju, negrijani hodnik...

A dobile su i društvo:

Nego, imam i jedno pitanjce:
ove prinove su još jako male - 20tak cm. Sad još cvatu i planirala sam ih ostaviti u dnevnoj sobi kroz zimu, nadobudno uvjerena da će cvast i dalje, jer ću ja njima teoretski produžiti ljeto. Jel imaju tako šanse za opstanak? Ili ću na proljeće i njih morat podrezat?
I drugo pitanje - koliko ih treba odrezati? Skroz do razine zemlje ili malo po malo svaku grančicu o zdrave srži?

(ok, ovo su 2 pitanja. nadam se da nije problem Wink )

Think green, dream in colours!

Varaždin
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 15:41

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 22:04
ma bravo Lovro
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 21:58
... da se pohvalim...imam i ja jednu..lani sam probala pelcat iz reznice, one bakine, divivske, ak je se ko sjeti, i nije uspjelo niš, no "povaljala" sam grančicu, i od  proljeća imam i ja biljčicu koja se upravo ovih dana sprema cvasti...
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 21:28
Sve su prekrasne, moja nije prezimila, a ove godine nisam ju kupila
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 21:24
Free, prelijepe su kod tebe.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2012 u 19:58
Free prekrasne suClap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.