Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 135136137138139 243>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 21:20
Neka vrsta čuvarkuće
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 06:13
hm Saro i meni liči na čuvarkuću ovako odozgo gledano, ali kad pogledam ove listiće s desne strane dole- nekako su mi pretanki pa si počnem u glavi mućkati da bi i neka vrsta saxifrage mogla biti. Ako sam tukasta slobodno smile42
belica,zagreb
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 08:57
...belica, nisi tukasta...isto sam i ja pomislila...ali, treba nam potvrdaWink..
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 10:00
Ovu biljku sam jučer kupila u BAU....., na teglici piše "zeleni mix", e baš mi to puno znači, zna li netko što je to ?

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 10:42
Phormium, zeleni mix nikome ništa ne znači.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 11:11
Hvala Baka Bea, prvi puta to vidim, a svidjela mi se i nije bila skupa, pa sam ju udomila.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 11:15
Imam još pitanja: trava ili šaš ? Može prezimiti vani ? Jel imamo temu ovdje ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 12:09
Evo još jedna slikica, nekako mi se čini da phormium drugačije raste, ovo kod mene je samo jedna biljka i strahovito me rastom podsjeća na Yucu, gledala sam phormium na google-u i primjetila da raste kao čuperak, sa puno izdanaka , tako da me to zbunilo :

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 12:49
da li je ovo krasula ?

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 13:15
ne , to je cotyledon undulata.
belica,zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 15:29
glikice, cordylina australis
nažalost ne može prezimiti vani
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 15:42
sara možda ipak je neka saxifraga u pitanju
http://www.sedumphotos.net/v/tsaxafraga/Saxifraga+Triumph.jpg.html
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 16:08
Jest Natalija, to je to, hvala ti. 
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 16:20
Hvala belica.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 17:43
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Između potunija, u žardinjeri, niknula je ova biljčica za koju sam mislila da je korov. Kad sam ju namjeravala isčupati ona pokazala pup i ja odustanem. Evo, procvjjetala. Meni baš slatka, ali ne znam što je niti kako s njom postupati. Ako tko prepoznaje, neka mi piše.
[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/0dd88cc0-DSC06219.JPG" />

Zar nitko ne zna?     

Zribal, i ja sam to pitala na ovoj stranici, opa mi nitko nije prepoznao. Ono što mi se čini najvjerojatnije (po slikama na netu) jest noćurak (Oenothera speciosa).
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 19:59
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

RS, belica.....i sama sam pomislila da bi mogla biti, no kako su sad tako aktualne čuvarkuće u svim oblicima  pomislila sam e to je vjerojatno jedna od njihLOL, no natalija je, čini mi se u pravuClap
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 21:08
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

draga natalija, hvala ti...odličan linkClap!
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 21:48
evo i mene pokušaj broj dva... možda nekom sine kako se ovo zove. Definitivno je penjačica...

i ovo smo nekako kao poslušnicu prije id... ali mislim da je zribal bila ipak u pravu, neki aster?

belica,zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 22:15
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 22:27

ja imam aster crveni visoki, no nije tak razgranat kao taj tvoj cvijetak, no taku razgranatost mi dobije kasnije....ali liči na aster (moj još uvijek samo lista)

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 135136137138139 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,625 sekundi.