Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 135136137138139 243> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Neka vrsta čuvarkuće
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
hm Saro i meni liči na čuvarkuću ovako odozgo gledano, ali kad pogledam ove listiće s desne strane dole- nekako su mi pretanki pa si počnem u glavi mućkati da bi i neka vrsta saxifrage mogla biti. Ako sam tukasta slobodno
![]() |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
...belica, nisi tukasta...isto sam i ja pomislila...ali, treba nam potvrda
![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ovu biljku sam jučer kupila u BAU....., na teglici piše "zeleni mix", e baš mi to puno znači, zna li netko što je to ?
![]() |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Phormium, zeleni mix nikome ništa ne znači.
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Hvala Baka Bea, prvi puta to vidim, a svidjela mi se i nije bila skupa, pa sam ju udomila.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Imam još pitanja: trava ili šaš ? Može prezimiti vani ? Jel imamo temu ovdje ?
|
||
|
||
![]() |
||
|
Evo još jedna slikica, nekako mi se čini da phormium drugačije raste, ovo kod mene je samo jedna biljka i strahovito me rastom podsjeća na Yucu, gledala sam phormium na google-u i primjetila da raste kao čuperak, sa puno izdanaka , tako da me to zbunilo :
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
da li je ovo krasula ?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
ne , to je cotyledon undulata.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
glikice, cordylina australis
nažalost ne može prezimiti vani |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
sara možda ipak je neka saxifraga u pitanju
http://www.sedumphotos.net/v/tsaxafraga/Saxifraga+Triumph.jpg.html |
||
![]() |
||
|
Jest Natalija, to je to, hvala ti.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Hvala belica.
|
||
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Zribal, i ja sam to pitala na ovoj stranici, opa mi nitko nije prepoznao. Ono što mi se čini najvjerojatnije (po slikama na netu) jest noćurak (Oenothera speciosa). |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
RS, belica.....i sama sam pomislila da bi mogla biti, no kako su sad tako aktualne čuvarkuće u svim oblicima pomislila sam e to je vjerojatno jedna od njih
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
draga natalija, hvala ti...odličan link ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
|
evo i mene pokušaj broj dva... možda nekom sine kako se ovo zove. Definitivno je penjačica...
![]() ![]() i ovo smo nekako kao poslušnicu prije id... ali mislim da je zribal bila ipak u pravu, neki aster? ![]() ![]() |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
|
belice meni ovo prvo izgledom listova i grane sliči na loniceru... možda i je neka variegirana http://www.mailordertrees.co.uk/Lonicera+%27Aureoreticulata%27+%28Japanese+Honeysuckle+Plant%29/0_caaa254_caaa258/PRAB301.htm?page=Lonicera_%27Aureoreticulata%27_%28Japanese_Honeysuckle_Plant%29
|
||
![]() |
||
|
ja imam aster crveni visoki, no nije tak razgranat kao taj tvoj cvijetak, no taku razgranatost mi dobije kasnije....ali liči na aster (moj još uvijek samo lista) |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 135136137138139 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |