Plumbago, vranjemil - Plumbago auriculata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 11> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni ovaj izgleda fantastično .
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Zaboravih da vam pokažem kako je izgledala biljka ( iz semenke stara par godina) prošlog proleća nakon orezivanja, kod prve ture cvetanja. Nije ni nalik morskim i časopisnim primercima ali sam zadovoljna
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Semenke se nalaze u lepljivom omotaču ali ne u svakom, većina njih je prazna i otpadne kada se posuši. U malom broju se nalaze sitne, tvrde semenkice koje ćete naći tako što su nešto tvrđe i deblje a i najčešće se zadrže da stablu. Donje dve čahure ne nose semenke za razliku od gornjih pa se vidi razlika.
![]() Klijavost je solidna, biljka brzo napreduje i ovako izgleda klijanac star nekoliko meseci. Preporuka za setvu su topliji meseci zbog optimalnijih uslova.
![]() Cvetanje mu se produžava i tokom zime ako ga smestite na prohladno i svetlo mesto.
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
hvala.ja sam moj lani ošišala i prekrasno je potjerao,ali nisam to probala zakorjeniti,jer je bilo kasno u jesen-skoro zimu
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tesko ce nici oko njega ako je u pitaru.
Ali ako je u zemlji, stalno baca mladice iz korijena, a ima i mladih daleko od njega, to je valjda iz sjemena. Kod mene je agresivan kao korov, svuda nice. Ajama, tvoj je prekrasan. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i ja se pridružujem toj izjavi, jer ga i ja imam već godinama i isto mi nikad ništa nije niknulo kraj matične biljke, a bogme ni sjeme nikad nisam vidjela.
Pelcati sam pokušavala par puta do sad ali bezuspješno. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...ma ja ga imam možda već 5 godina, i ništ mi ne nikne...uspjela sam jedino povaljenicom!
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Lovro, sjeme mu je jako sitno, u ocvalim cvjetovima. Ti ocvali cvjetovi su "ljepljivi", ako se motas oko biljke u cvatu uvijek ti se zalijepe za tijelo, odjecu. To im je nacin da se razmnoze.
I steta ti je bakcati se sa sjemenom, jer od reznice ili od biljcice niknule pokraj majke biljke ide mnogo brze.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
i molila bi nekog da me "prosvijetli"....slikicu sjemenke plumbaga!!!!
|
|
|
|
![]() |
|
.a ja sam ovu sliku našla u časopisu, mislim Moj vrt...prekrasan je...ovak ko stabalce, ma
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
svjetlo plavi
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
konte draga, daj čovjeku malo vodice, presadi ga i hranice, oporaviti će se.
I na sunce s njim uvijek, čim prije na proljeće. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
moj ove godine jadniji ne može biti...lišće mu žuti...
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ma nevjerojatno da tako mali cvjeta! Je li to plavi, ili bijeli, slika je malo nejasna?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Divan je, Lovro, ja obozavam plumbago. Tako zahvalan, nezahtjevan, zaista cijelo ljeto cvate sto nije bas cest slucaj sa biljkama. Iako u pitaru ne moze dugo, nakon par godina mu postaje tijesno. Onda je najbolje u proljece, kad se vec orezuje gore, orezati i korijen, staviti nove zemlje, i ponovo ga vratiti na velicinu od godinu-dvije unazad.
U zemlji, u Dalmaciji, je vrlo invazivan, ili ti ga KOROV! Ali plavi korov, pa mu se oprasta.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Lovro prekrasan ti je
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
A moj je cvao cijele zime u zimskom vrtu, a sada bi ja da i dalje cvijeta !! Al dat ću mu još malo vremena, moram ga nagraditi kaj mi je uveseljavao zimu u zimskom vrtu !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |