Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Plumbago, vranjemil - Plumbago auriculata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Plumbago, vranjemil - Plumbago auriculata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 11>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2013 u 17:19
Meni ovaj izgleda fantastično .
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2013 u 10:35
Zaboravih da vam pokažem kako je izgledala biljka ( iz semenke stara par godina) prošlog proleća nakon orezivanja, kod prve ture cvetanja. Nije ni nalik morskim i časopisnim primercima ali sam zadovoljna Smile jer ipak ima zimske periode kada se sav osuši i stagnira.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2013 u 09:50

Semenke se nalaze u lepljivom omotaču ali ne u svakom, većina njih je prazna i otpadne kada se posuši. U malom broju se nalaze sitne, tvrde semenkice koje ćete naći tako što su nešto tvrđe i deblje a i najčešće se zadrže da stablu.

Donje dve čahure ne nose semenke za razliku od gornjih pa se vidi razlika.
Klijavost je solidna, biljka brzo napreduje i ovako izgleda klijanac star nekoliko meseci. Preporuka za setvu su topliji meseci zbog optimalnijih uslova.

Cvetanje mu se produžava i tokom zime ako ga smestite na prohladno i svetlo mesto.

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2012 u 22:25
hvala.ja sam moj lani ošišala i prekrasno je potjerao,ali nisam to probala zakorjeniti,jer je bilo kasno u jesen-skoro zimu
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2012 u 22:17
Tesko ce nici oko njega ako je u pitaru.

Ali ako je u zemlji, stalno baca mladice iz korijena, a ima i mladih daleko od njega, to je valjda iz sjemena. Kod mene je agresivan kao korov, svuda nice.

Ajama,
 tvoj je prekrasan.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 21:46
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 13:59
i ja se pridružujem toj izjavi, jer ga i ja imam već godinama i isto mi nikad ništa nije niknulo kraj matične biljke, a bogme ni sjeme nikad nisam vidjela.
Pelcati sam pokušavala par puta do sad ali bezuspješno.
belica,zagreb
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 12:53
...ma ja ga imam možda već 5 godina, i ništ mi ne nikne...uspjela sam jedino povaljenicom!Stern%20Smile
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 09:53
Lovro, sjeme mu je jako sitno, u ocvalim cvjetovima. Ti ocvali cvjetovi su "ljepljivi", ako se motas oko biljke u cvatu uvijek ti se zalijepe za tijelo, odjecu. To im je nacin da se razmnoze.

I steta ti je bakcati se sa sjemenom, jer od reznice ili od biljcice niknule pokraj majke biljke ide mnogo brze.
OPG 159365

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 21:39
i molila bi nekog da me "prosvijetli"....slikicu sjemenke plumbaga!!!!

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 21:27
.a ja sam ovu sliku našla u časopisu, mislim Moj vrt...prekrasan je...ovak ko stabalce, ma Thumbs%20Up!

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 11:24
svjetlo plavi 
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 06:33
konte draga, daj čovjeku malo vodice, presadi ga i hranice, oporaviti će se.
I na sunce s njim uvijek, čim prije na proljeće.
belica,zagreb
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 22:19
moj ove godine jadniji ne može biti...lišće mu žuti...
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:35
Ma nevjerojatno da tako mali cvjeta! Je li to plavi, ili bijeli, slika je malo nejasna?
OPG 159365

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:24
dobila mali od štefice.n , presadila ga i evo cvjeta

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 05:48
Divan je, Lovro, ja obozavam plumbago. Tako zahvalan, nezahtjevan, zaista cijelo ljeto cvate sto nije bas cest slucaj sa biljkama. Iako u pitaru ne moze dugo, nakon par godina mu postaje tijesno. Onda je najbolje u proljece, kad se vec orezuje gore, orezati i korijen, staviti nove zemlje, i ponovo ga vratiti na velicinu od godinu-dvije unazad.

U zemlji, u Dalmaciji, je vrlo invazivan, ili ti ga KOROV! Ali plavi korov, pa mu se oprasta.
OPG 159365

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 17:56
Lovro prekrasan ti je smile64
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 17:40
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 14:36
A moj je cvao cijele zime u zimskom vrtu, a sada bi ja da i dalje cvijeta !!  Al dat ću mu još malo vremena, moram ga nagraditi kaj mi je uveseljavao zimu u zimskom vrtu !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 11>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.