Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori | Stranica <1 1516171819 30> |
Korisnik | |
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica, 9. mjesec je jako blizu !! Ja ripsalis nemam ali imam puno ruselija !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica,
to sto ti imas je Rhipsalis . Vidi temu o Ripsalisima, tamo svoj mozes idetifikovati. tu sam i ranije, a i nedavno postavljhala slike raznih vrtsa ripsalisa. Evo link: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=631 |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma joj Lavanda, znam ripsalise i imam dva već dugo, i ja jednostavno ne znam kako sam tako zglajzala ovaj puta.
Free, tnx. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice, divno je sto imas Ripsalise jer su i oni prelepi, a i oni su retki (tesko je doci do raznih vrsta koje postoje u nasim vrtnim centrima, povremeno nabave samo po 1-2 vrste-po mom iskustvu).
Ja sam pre par godina imala jedan, i nije mi se odrzao (a o njegovom razmnozavanju da i ne govorim, to su za mene tada bila spanska sela), valjda zbog promaje u prethodnom stanu (ne vole promaju), a i nisam znala da ga negujem najbolje... Znam da Ripsalisi vole povremeno orosavanje narocito u ove vrele dane, a i vise zalivanja od obicnih kaktusa, i zemlju za orhideje, i ne vole direktno sunce, cak mogu odlicno uspevati i u senci (sa difuznim svetlom), tako da znas. A i nije cudno sto si ih pobrkala sa Ruselijama, narocito ako si pocetnik u uzgajanju istih, kad je taj tvoj Ripsalis jako slican, i prelep... Kasnije vec primecujes razlike na osnovu vecih detalja.... |
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mozda je ovo vrsta: Rhipsalis teres ili Rhipsalis cassutha ili Rhipsalis neves-armondii - cak po fotografijama koje gledam mislim da je bas taj. |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koji god da jest, danas je dobio mješavinu substrata za orhideje i malo treseta, puno vode da je procurilo . Slijedeći tretman mu je špricanje i gnojivo za orhideje, kao i njegovim rođacima.
|
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U svakom slučalu, Lavanda hvala na informacijama, još samo da mi je naći i sve ostale vrste.
|
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A evo mi ruselija, našla ja, Free daleko je 09. mj, ja kad zapnem za nešto .....
Ripsalis je ipak zapelcan... |
|
|
|
Slavonka1
Nedavno posijan Pridružen: 05 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 54 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruselije prvi put vidim,prekrasne su...Dali se to sadi pelcerom?
|
|
Rajna
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa gdje je nađe,nisam ih vidjela nigdje u prodaji?Prelijepa!
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arim, kod nas na pijaci jučer, imali su i bijele, ali male, pa sam rekla teti da ću i nju kupti samo kad malo naraste i procvate, da budem sigurna da je bijela.
|
|
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavonko 1, može se pelcati granćicom,kao i većina drugog cvijeća
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stefica.n moze se oziliti i u vodi.
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na informaciji,morat ću i ja do tržnice. |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Slavonka1
Nedavno posijan Pridružen: 05 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 54 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali u Osijeku na tržnici ima'AKO NEMA DALI SE MOŽE DOBITI PELCER'ja ču polako stavljati slike svoga cvijeća,imam ga dosta a volim sve cvijeće.. |
|
Rajna
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne ruselije imate
Jedna ljepša od druge, mislim da ja imam sve uvjeta da udomim takvu biljkicu,sada u potragu,sviježija su jutra pa se puno toga može planirati.Slavonka1 dobro nam došla u svijet cvijeća,smijeha i ljepote!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina, pa ti imaš izvrsne uvjete za držati ruselije, čak negdje u zavjetrini ih možeš imati cijelu godinu vani.
|
|
|
|
Slavonka1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Vam na dobrodošlici,ljepo je biti u takvom društv<3
|
|
Rajna
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nakon što su je u proljeće potpuno obrstli vrapci moja se ruselija lijepo oporavila:
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Glikica, Sigurno ću te poslušati,već sam o tome i ražmišljala
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Odgovori | Stranica <1 1516171819 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |