Potunia - petunia spp |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Korisnik | |
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...ulovila sam nekoliko čahurica-kuglica sa sjemenkama...nadam se da će nešto niknuti u proljeće...
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
zribal, prekrasne su i u kasnu jesen
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Fotografirano 21.10.2012. Posadila sam ih negdje početkom travnja i vrlo brzo su popunile žardinjere. Cvjetale su u izobilju, bez prestanka i evo kao što vidite ni u jesen ne prestaju, valjda dok ih mraz ne uništi. Medjutim, izgleda da nisu sve iste. Uz ove narandžaste sadila sam i bolu limuna. One su ocvale, požutile, jednostavno prošle, vidite slike:
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Zaista lijepe kao i kad sam ih uživo vidjela
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Ove papaja potunije su mi nekako poznate i kako mi se čine pune su cvijeta kao i prije nekih mjesec dana :o)))
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Prekrasne su...uistinu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
nisu tako dugačke kao surfinije ali zato naprave masu iznad cvjetnjaka i stvore predivnu cvjetnu kuglu
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Divne,za izlozbu su....
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Kad mi je prodavač ove godine na osječkoj tržnici umjesto surfinija peporučio narandžaste POTUNIE, bila sam vrlo skeptična, ali kako me boja očarala, odlučila sam se i kupila. Naše cure s foruma potvrdile su mi da nisam prevarena, nego da je to nova vrsta petunije. Bilo kako bilo ja kupila i prezadovoljna sam. A kako ne bih bila, pogledajte:
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ok,puno Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
to su bile petunije.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Znate li onda možda Admine što su te biljke,ako nisu potunie,petunije,surfinije? Zanima me jer si neke od tih mislim posijati na proljeće....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Šteta, ja sam baš mislila da je to ta biljka... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Orginalne i kvalitetna sadnice prodaje vrtko doo. Vrtko.hr
01 331 5513
ako stupate u kontakt obavezno im naglasite da ste dobili preporuku sa cvijet.info portala :o))
jako su ljubazni i profesionalni jedni nisma siguran da li mogli naručiti manje količine sadnica.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
nisu to potunije. slično je ali nije potunija. |
|
![]() |
|
http://www.ebay.com/itm/10-Bags-500-Petunia-Morning-Glory-Flower-Seeds-Garden-Plants-Flowers-Seeds-G004-/200778108526?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ebf4ece6e#ht_5601wt_699
Ovo sigurno jest potunia! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo,ispričavam se ako sam malo pretjerala s linkovima,ali htjela sam samo da vidite,jer mislim da bi ove sve biljke mogle biti potunie,a ne petunije ili surfinije,meni izgledaju totalno drukčije,više su kao grmolike baš kako su opisane potunie...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Moje iskustvo s potunijama je jako dobro čak i bolje od surfinija. Prije dvije godine tražila sam surfinije crvene (iako sam sumljala da ih ima)pa mi je prodavačica na tržnici prodala potunije (crvene i blago žute) pod surfinije. Cvijetale su cijelo ljeto obilno stvarajući kuglu. Grane nisu bile toliko dugačke ali zato nije nikad ogolila što se dešava sa sufrinijom.Ove godine ih nemam ali dogodine definitivno ih kupujem ako ih nađem.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Stavim sliku ili link samo dok ih nađem. Ne znam na kojoj su stranici,ali potrudit ću se naći ih i staviti ovdje,gotovo sam sigurna da se radi o toj biljci iako oni pišu petunia. http://www.ebay.com/itm/Pack-of-50-Purple-Petunia-Seeds-NICE-/251123954557?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7827737d#ht_500wt_949 |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |