Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Echeveria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Echeveria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 52>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2012 u 22:54
Imam još jednu Echeveria Setosa, nju sam zapiknula u zemlju jer je to mala reznica. Ne znam da li možete primijetiti da je s desne strane pao jedan malecki listić i on je počeo puštati malecku bebicu.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2012 u 22:55
Ajmo pojednostaviti sve: kad ti otpadne koji listić, tutneš ga u prvo slobodno mjesto koje ti se nađe pri ruci. Svi ti sukulenti što im lako otpadaju listići, lako se i ukorjenjuju. Samo ne u jezero sa žapcima. U zemlju, tj NA zemlju kao što je moon rekla, položiti na površinu i samo malo prstićem gurnuti doljnji dio da bolje sjedne.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
CRNKA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje CRNKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2012 u 10:35
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Pitanje za Pinusa,ako sam dobro zapamtila tvoj vrt je negdje u Gorskom kotaru,da li ti tvoje esheverie držiš samo u zemlji posađene bez teglica,nije li im premokro kad nekoliko dana za redom pada kiša?Ja imam osječaj da bi kod mene u Međimurju zgnjilili u zemlji pogotovo ove godine koja je posebno kišna.

Ja ih ove godine prvi put imam i nemam iskustva kako ih sačuvati preko zime,ali se nadam da će mi preživjeti.Dosad sam imala razne aloe i crasule s kojima preko zime nemam problema.
Echeveria pripada porodici Crassulaceae .... tak da nemaš brige...
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2012 u 12:11
Originalno poslano od člana CRNKA CRNKA napisao:

Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Pitanje za Pinusa,ako sam dobro zapamtila tvoj vrt je negdje u Gorskom kotaru,da li ti tvoje esheverie držiš samo u zemlji posađene bez teglica,nije li im premokro kad nekoliko dana za redom pada kiša?Ja imam osječaj da bi kod mene u Međimurju zgnjilili u zemlji pogotovo ove godine koja je posebno kišna.

Ja ih ove godine prvi put imam i nemam iskustva kako ih sačuvati preko zime,ali se nadam da će mi preživjeti.Dosad sam imala razne aloe i crasule s kojima preko zime nemam problema.
Echeveria pripada porodici Crassulaceae .... tak da nemaš brige...
Crnka,ovo sam pitala prije dvije godine,Pinus je odgovorio,a moje echeverie su i dalje žive.Wink
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2012 u 14:12
evo mene s godišnjeg nazad na naš divni forum, sad moram loviti unazad, a ja nebih bila ja da prvo ne pogledam sukulente... echeverie su mi jedne od najdražih, dobro ste to objasnile curke, čak je lakše uzgojiti jednu iz listića, nego zakorijeniti bebe, njima treba i više od mjesec da se prime.
Moon, biti će kod tebe ljepotica kao u priči.
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2012 u 18:57
belica...ovih puno na hrpi - to je od tvojih listićaHeart
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2012 u 01:20
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Imam još jednu Echeveria Setosa, nju sam zapiknula u zemlju jer je to mala reznica. Ne znam da li možete primijetiti da je s desne strane pao jedan malecki listić i on je počeo puštati malecku bebicu.

Pretraživala sam internetske stranice za Echeveriu Setosu i meni ovo uopće ne lići na nju, a onda slučajno otvorim stranicu s aeoniumima i pronađem Aeonium ballerina spin variegation
slika s interneta

Meni se nekako čini kao ova moja biljka, što vi mislite?
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2012 u 06:27
Nije aeonium Moon, echeveria je , imam i ja takvu istu ali nažalost nisam joj našla naziv još  da sam 100 % sigurna, ali mislim da je echeveria cv. avalon
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2012 u 20:22
belica....pogledala sam echeveria cv. avalon  i mogla bi biti
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 19:34
evo jedne malecke, ne znam joj ime

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2012 u 05:47
mene najviše podsjeća na echeveriu imbricatu, ali nisam 100% sigurna.
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 19:16
belica....mogla bi biti
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 06:42
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Draga Glikica,pa ti si sva u cvijećuClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 21:47
Moja setosa

Otok hvala!Heart
Rijeka

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 12:43
Kupila sam ove dvije biljčice i na teglicama piše" crassula gemischt", no meni se čini da su to obje escheverie, što kažete ?

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 12:46
Na ovoj piše " kaktus", po meni bi i to trebala biti escheveria ? Jel se slažete ?

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 13:18
ova s lijeve strane čini mi se da nije, a ova s desne je echeveria pulidonis.
belica,zagreb
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 13:42
glikice...prekrasne su di si ih našla....
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 16:22
Hvala Belica.
Ružo, u OS u Baumaxu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 18:46

Echeveria pulvinata "Ruby"

Djevojke pogledajte kod Petra Lapšina ako slučajno ne znate za njega. Dobra stranica o sukulentima. Ova (klikni) Echeveria pulvinata "Ruby" je na početku sezone bila zelena, no pogledajte ju sada:
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.