Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 158159160161162 407> |
Korisnik | ||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Koliko ljepotana na okupu.....
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Ovaj Lucky pink ima zanimljive listove....jel se meni to čini ili su mu malo drugačiji od ostalih? ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Ajama, mi se VEĆ grupno porazboljevali...
Bebolina... prekrasan je! |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
već nekoliko večeri ostavljam oči na ovoj temi. Tu je tako "grozno" doći...evo....toliko ste me zarazili da jednostavno moram imati jednog .
Bravo svima, prekrasni su vam
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
baš su moćni
danas sam se počastila jednim na sniženju, sad bih ga trebala presaditi, jel' tako? da li da ga podignem onako kako si ti pinus napravio svojim crvenima?
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
Pinus, zaboravi klasicno pikanje grancica u proreze, pogledaj adenium grafting by david clulow, jos mozes spasiti puppve iz tih grancica koje se nisu primile i nakalemiti!
Evo link : https://adeniumlove.wordpress.com/2011/01/29/250/ |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
@moon, samo ga presadi u novi, dobro propusni supstrat.
Krasan ti je
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
@Pinus, žao mi je što ti kalemljenje nije uspjelo, ali ne očajavaj, bude bolje drugi put.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Bebolina...
![]() Kupila sam zemlju za kaktuse, da li da što dodam u nju (perlit?) ili je dovoljan samo taj kupovni supstrat za kaktuse. Znači ništa ga ne podižem, i presađujem u telgicu od terakote?
Imam i reznicu, da nju direktno u supstrat za kaktuse posadim ili?
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
Tea..hvala, evo pripremam se pa ću ga sutra presaditi, a pripremam se tako da vas zasipavam pitanjima i čekam odgovore iskusnih majstora za adeniume
![]() |
||
![]() |
||
|
Slobodno dodaj perlita u supstrat, biti će rahlije i propusnije. Ja da sam na tvom mjestu ne bih ga podizala, ja bi pričekala bar do idućeg proljeća a možda i dva, jer ti je taj ljepotan iz zernice, što znaći da još ispod nemaš šta otkrivat.
Reznicu pusti nekoliko dana da se dobro posuši pa i nju zabodi u isti supstrat kao i velikog, dobro natopi, ocijedi i poklopi plastičnom bocom da ne gubi vlagu. Tako posađen spremi negdje na tamno mjesto i ne diraj neko vrijeme.
@moon, adeniumi bolje napreduju u teglici od terakote, u pvc teglici po ovoj vrućini zakuhaju
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
bebolina...hvala na brzom i iscrpnom odgovoru. Ja uglavno i sadim sve sukulente i kaktuse u terakotu. Napravit ću po uputama. Nadam, se da neće biti nekih neugodnih iznenađenja kad ga izvadim iz njihove zemlje. Jedan list je bip žut pa sam ga makla. To je od suše. Bio je suh k'o barut kad sam ga donijela doma. Sutra ga presađujem, a sutra je baš povoljan dan za presadnju cvjetnica pa ćemo vidjeti .
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
moon, pogledaj malo ispod razine supstrata. Ako ide u širinu digni ga za najviše 2 cm. Ako ne nemoj ga dizati. Za podizanje imaš vremena. Prvo on treba formirati lijepo debelo korijenje . To debelo korijenje će poslije glumiti njegov kaudeks.
Kupovni supstrat za kaktuse ? Pitanje je što je sve smiješano u njemu. Ako želiš da ti dobro cvijeta i lijepo formira kaudeks moraš ga i dobro hraniti. Supstrat treba biti rastresit i bogat hranjivim tvarima. Moji sada rastu u kombinaciji komposta, pumice i vermikulita. Prošlu godinu su rali u kombinaciji komposta i drobljene cigle. Znaš i sama da su odlično cvjetali , istovremeno su i formirali lijepi kaudeks. Uza sve to često ih prihranjujem slabom otopinom uravnoteženog gnojiva sa mikro elementima. Znači mala koncentracija gnojiva , tek toliko da je, ali zato često gnojim. Uvijek upotrebljavam samo supstrat kojeg prije steriliziram u pećnici. Tri četiri dana ga drži u svijetloj sjeni da ga po malo navikneš na sunce, nakon toga na puno sunce sa njime. Zalijevaj ga svaki dan sada kada je vruće i kada ti stoji na punom suncu. Poslije se prilagodiš. Teško je dati točan recept zalijevanja preko zime ali za to još ima vremena. Sunce – voda – toplota. Te tri stvari su međusobno povezane prilikom zalijevanja. |
||
![]() |
||
|
Neka te ne brine ako neki list opadne, to je normalno nakon svih trauma koje je prošao. Na svakom mjestu gdje je list opao izbit će nova grana
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
To bi bilo odlično, više grana više cvijetića. Možda uspije još cvjetati, što misliš?E da, normalno - mogu ga prihranjivati , on je već veliki?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 158159160161162 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |