Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 355356357358359 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2012 u 09:16
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Čini mi se da ti ipak bolje zaljevaš od mene LOL. Krasan ti je plumbago, moj je tek sada malo krenuo. I meni najstarija cikasica štrajka ove godine, mislim da je nisam dovoljno zaljevala.
Ona šarenolisna lantana je posebna Clap
Svaka čast na trudu, znam da to nije bilo lako izvesti. Thumbs%20Up

Meni cikasica napravi novi red listova svake druge godine, ča to more imat veze sa zaljevanjem??? Koliko često ih zaljevate, ja cca svaki treći dan a nekad i rjeđe, strah me je da bi mi partila od viška vode....ili grješin???

Otok tvoje su pre-predivne smile71
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2012 u 21:38
Predivno, da imaš i 10 000m2 pozlatila bi ih i uredila.
Bravo za povrtnjak.Clap

smile99
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2012 u 21:58
divno, ma šta divno - predivnosmile57
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 10:10
Opet smile200po tvom imanju.......nikako mi ne ide u ovu moju tintaru kako imaš volje i snage za slaganje kamenja !!!  I tako to sve lijepo posložiš, pa posadiš biljke, sve prikladno.......
E ne znam više što reći, samo Clap
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 00:47
Divno ti je otok! Najljepši mi je gospar, tako je bujan i krasan!Clap
Rijeka

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 06:42
nova stazica je divno ispala, kamenja kao u priči, e da je nama kontinentalcima barem mali dio tog kamenja a i klime... cvijeće je sve jedno lijepše od drugog, plumbago obožavam pa ga moram i izdvojiti, a i onu divnu žutu lantanu. Ma jednom riječju prekrasno !
belica,zagreb
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 12:01
[QUOTE=OTOK]Sve sam nekako posložila u svom vrtu, na brdu i okolici. Na kraju sam najmanje zadovoljna sukulentima. Ne sviđaju mi se ovako složeni, nekako mi djeluju "izložbasto", kao da su na prodaju na nekom sajmu cvijeća. Ali puno ih je, nemam mjesta da ih drugačije smjestim.
Evo nekoliko slika, mislim da će ipak biti preslagivanja.

Ovo sam napisala negdje u svibnju. Zaista nisam bila zadovoljna i u vrtu stvarno nije bilo mjesta da ih drugačije posložim.

Smišljala sam i smišljala i pronašla mjesto, malo sam prekoračila granice svog vrta, pa prešla u okoliš.

Rezultat

Baš su bili jadni u tim malim lončićima i na jarkom suncu.

Dio sam vam već pokazala, ali radovi se nastavljaju, a plan je proširen.

Još se borim sa ovim dijelom

Ali donji dio je skoro pa gotov

Još treba samo malo zatrpati tegle kamenjem

Ima tu još puno posla, treba posložiti još dosta kamenja, urediti još jednu stazicu, na vrh ovih gromača trebalo bi staviti jedan sloj ljepšeg kamenja, oblutaka, trebalo bi ......trebalo bi još svašta. Ali bit će, polako. Baš je super, slažeš kamenje i mozak na pašu.

Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 13:34
Clap Bravo vrednice!!
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 21:18
Ti zaista nemaš mira dok ne budeš sasvim zadovoljna,a onda sve opet ispočetkaTongue.Znaš da volim tvoje sukulente,prekrasni su mi.TongueA vidim da imaš i drugog prekrasnog cvijećaTongue,ja sam tako lani lantane skuhala i ostala bez njih,sad malo bolje pazim na njih.A o tvojim cikasicama je već  sve rečeno.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 22:40
smile211
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 23:59
Kad vidim tvoje slikice pozelim si zivjeti na moru ! Obozavam kamen i sve ono sto si uz njegovu pomoc stvorila !    Clap
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 06:47
isuse ženo draga, pobogu pa tebi zaista nema granica, pa ti imaš sigurno duracell baterije ne ?
Tako ti i ja preslagujem i naguravam svoje sukulente, ali bogme ja ne bih imala srca odnijeti ih u vrt, predaleko bi mi bili od očiju LOL .
Predivno si ti to sve posložila, mogu misliti koliko si se naradilla!
belica,zagreb
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 06:52
Draga Otok,
navratila malo do tebe,da odmorim oči,a ono ti posložika svo kamenje oko tvog prekrasnog cvijeća,Clapčuvarice,sukulenti,agavice,ljepo preljepo,Clap
koji ti je to kamenjar po redu,podsjeti meWink?smile113
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 07:04
prekrasno izgledaju "naturalizirani" sukulenti, baš imaš volje po ovoj vrućini
na zimu će opet u teglice?

a povirila sam i stranicu prije - cvjetnice su ti divne... kako samo uspiješ da tako lijepo cvatu i izgledaju zdravo i bujno?!!! svaka čast

kod mene se biljke maximalno trude ostati na životu i sačuvati listove pa većina ne cvjeta kako treba ili uopće, spase macro slike LOL
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 07:48
Prilično je to velik posao i još uvijek nedovršen. Svaki dan malo, pa ću jednog dana i dovršiti.

Natalija, sukulenti su i sada u teglama koje sam ukopala u kamen. I svuda su duple tegle, jedna u drugoj, tako da lako skinem teglu u kojoj su posađeni, a ona druga ostaje ukopana tako da se kamenje ne uruši. Osim toga ako mi ovo dosadi, samo promijenim tegle s nečim drugim.
Vidjet ću kakva će biti zima, možda ih ostavim tu gdje jesu (bura ih sigurno  neće srušiti LOL), kad bude najhladnije mogla bi ih pokriti agrotekstilom, vidjet ću još. Sada mogu biti tu još barem tri mjeseca.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 07:53
Draga Otok, divno! Baš si lijepo uklopila sukulente u okruženje, svaka čast.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 00:02
Skoro svaki dan sam u tvom vrtu .ali ne ostavljam trag,Ženo draga koja volja po ovoj vrućini pretumbavat kamenje.Svaka ti čast.A da dođeš i kod mene malo reda napravit?
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 07:41
ti vrijedna zeno,svaka ti cast,predivno si ukopala sukulente ,plus ideja o duplim teglicama,ma stvarno si puna ideja .lantane su ti predivne .i ja sam odusevljena sa njim,prze se cijeli dan i super su..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 08:02
Ovo što si napravila sa sukulentima je odlično, velik je to posao, ali si ga sjajno odradila. smile141
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 08:28
jako mi se sviđa kako si složila sukulente kraj staze a ono što sve cvate kod tebe je izvan svih kategorija /gospar, lantane, plumbago .. i tko bi sve nabrojio da, i ruselija je prekrasna
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 355356357358359 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.