Moj raj na zemlji |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 108> |
Korisnik | |
Sanja123 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa eto mene nakon nekih mjesec dana (uz manje prekide) nazad kod kuće u Osijeku. Uživala sam u vikendici, skupljala šljive i jabuke, spašavala od cvijeća što se spasit da.Nakon zalijevanja malo živne, ali se preko dana opet sve sparuši i jedva preživi. potrošila sam već dvije cisterne vode (MM će me utušiti.
Jabukice masovno otpadaju. Do berbe je još daleko, ne znam koliko će ih opstati. Ono što ne dotuče suša unište stršljeni, ose i ostala gmižuća družina. I bube su žedne. Ova mi je bila posebno zanimljiva: ![]() Bebolina, evo procvjetao mi je i jedan jedini dvostruki slak. Ostali su bili obični, ali prekrasni. Moram biti umjetnik i uhvatiti sjeme prije prolaznika koji bi mi ga mogli šćepati. Čekam i da mi dozrije sjeme "običnog" slaka. Svaki dan sam ih obilazila i nikako da dozriju do kraja. Sada su na žalost bez nadzora. No valjda neće biti pre lakomih prolaznika dok me nema. ![]() |
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Dobro mi došli.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Lijepi je tvoj raj, uživala sam i hvala ti na tome.
Stigla nam je ovih dana kišica pa će biti malo lakše ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Da, da, cisterne i bunari su u današnje vrijeme spas. Bunar ne možemo kopati jer je voda jako duboko i jer je stjenovito ispod. Cisterna je 3000 litara, nije mnogo, ali u ovakva vremena je spas. Vodovod još uvijek čekamo da nam prikljuće u vikendici. Obečaju već godinama. Sve je završeno, iskopano, pripremljeno, a sada već dvije godine odugovlače sa završetkom vodocrpilišta.
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ja svo osjetljivo cvijeće, kao npr. deje, adeniume, hibiskuse camelije i sl. zalijevam kišnicom koju imam u osromnoj cisterni, dok sve ostalo vodom iz vodovoda. No sad kad je redukcija u pitanju, a strogo se nadzire, spašavat ću moju đunglicu isključivo s vodom iz cisterne.
Kad je moj tata dosađivao s gradnjom te cisterne, svi smo ronjali
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
To mio je jako poznato!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Malo prljavo klupko mi je upravo pobjeglo pod klupu da izbjegne kupanje
|
|
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Hoće sanja hoće,pada kiša bit će bolje za biljke i za nas.hibić mi je baš dobar a ono malo prljavo klupko je wowwww
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Dadinice, hvala Sarajka. Koliko god mogu spašavam, a bit će sada malo bolje. Paducka nam kišica, cisterna je puna.....valjda će se malo popraviti situacija
|
|
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
krasno i šareno,volim cvjetnjake sa mnogo različitog cvijeća,tako mi izgledaju veselije i prirodnije
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Unatoč suši i gubitcima tvoj raj i dalje predivno izgleda.
A mali čupavac je baš sladak ovako musav!!! |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bit će biljkica Glikica.....jedino me sekira što svake godine razmnožavam živicu. Tako se krasno primi i onda suša, led, smrzotina i sve redom i sve opet uvene.
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Da Bebolina, ovo je onaj koji si mi poslala kao sadnice. Onaj iz sjemena je već pravi grmić i počeo je pružati litice za puzanje. Još nema cvijeta. Zato ga nisam stavila (iako sam ga i ovakvog usikala). Zalijevam ih konstantno.Mi smo morali naručiti novu cisternu vode jer smo ostali potpuno prazne cisterne zbog zalijevanja. Sve činim samo da ih spasim.
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() Ovo su ho neću komentirati, samo
![]() ![]() ![]() Čupko ti je slatkiš!!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jao Sanja, da vidiš kod mene, zato ja samo kaktuse slikam, a ostatak dvorišta......neka nedefinirana žućkasta boja. Ali daj nam Bog zdravlja, bit će i biljkica !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Da,da.....na žalost mnogima ovako izgleda u vrtu. Nadam se samo da će se sve uspjeti oporaviti. Ova godina je stvarno bila gadna. Zalijevala sam sve što sam mogla, u protekla dva tjedna svakodnevno. Svakim danom je izgledalo sve tužnije i tužnije. Ova trenutna kiša što pada mi nikada nije bila toliko draga kao sada.
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
da te malo utješim ima i kod mene prizora spaljenog bilja
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Gdje god ima imalo prašine ili blata tu je i on. Posebno je sretan kada to učini odmah nakon kupanja.
|
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Kaj i tvoj ![]() Nekad mi se čini da imam svinjicu doma, a ne malog bijelog peseka. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 108> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |