Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori | Stranica <1 4445464748 80> |
Korisnik | |
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alisa,hvala ti puno
|
|
Sponzorirani linkovi | |
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andelakad gdje zivis, na moru ili kontinentalnom dijelu? Bilo bi dobro kad bi imala sliku. |
|
sunceeee
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moje, uglavnom duple, trublje odbacuju pupove- ostala su mi samo dva na duploj žutoj koja će sada cvasti.
I mene jako zanima što se treba sve raditi da se to ne događa. Listove tu i tamo malo odbace,ali mislim da je to normalno. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima puno uzroka koji dovode do opadanja lisca i pupova. Jako cesto se desi da se biljke pretjerano prihranjuje plavim kuglicama (Blaukorn), pa to "spali" biljku. Drugi razlog je suvise sunca tj. ako su biljke cijeli dan na suncu, zatim stetocine itd., itd.
Zato bi bilo dobro postaviti sliku. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prije par dana sam primjetila da je brugmansija, koju sam spomenula na 42. stranici - ostala lani u vrtu, na milost i nemilost zimi, potjerala zelenu grančicu...
baš me začudilo, ipak je kod mene bilo dosta snijega, višednevnih minusa, -8 zasigurno, a vjerojatno i koji stupanj niže |
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to je divna vijest Natalija. Taj podatak nisam nigdje nasla. Obicno pise da Brugmansie prezime na temperaturi visoj od 8C.
Da si je zastitila grancicama bora vjerovatno bi ti jos prije nikla. |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Natalija odlične vjesti. Malo sam zujala, raspitivala se da li i tko u mojoj selendri (rovinju) ima tu ljepoticu i kako podnosi hladnoću. Dobila sam informaciju tko i gdje je ima, i naravno otišla malo pogledati. Obitelj koja je ima pred kućom, nikada je ne unosi unutra, čak je nićim ni ne zaštiti, osim što je smještena uz zid gdje je bura ne mlati. Ponekad zimi izgleda da se smrzla, ali s prvim toplijim danima ona krene i svake godine bude ogromna, puna cvjetova, prekrasna.
Napominjem da iako sam na moru, zimi se noću temperatura spušta puno više od -8.
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Babolina trazi mi kucu u tvojoj lijepoj "selendri". Eto mene i mojih biljaka na jug.
Sta bi ja dala da ih ne moram u jesen unostiti. |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dvije brugsice dobivene iz sjemena ovo proljece, zapravo su tri ali dvije su vec velike i dobro im ide, a ova treca je zaostala, tek je sad pocela rasti dobro. moram ih presadit, male su im posude vec cini mi se.
ovu veliku su napale neke sitne sitne bube, zato su joj listovi malo osugavili (cak sam i gusjenicu nasla kojoj ocito ne smeta sto je otrovna...), naprskala sam ju danas insekticidom pa cemo vidjet... |
|
velika gorica
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su narasle od proljeca, bravo.
Znas li koja je sorta? |
|
makk
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Evo procvjetala je i moja prva Brugmansia ove godine.
B. sanguinea |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O,makk predivna je!Ja sam je sijala ali mi propala..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Alisa, iako boje nisu tako intenzivne kao na slikama prodavaca ipak je lijepa. Imam jos 3 koje bi ove godine trebale cvjetati, ali u drugim bojama i 4 sijanca. S njima nemam iskustva, ali svugdje pise da su komplikovane za uzgoj i osjetljivije na bolesti od ostalih vrsta. Ali kad je neko ovisnik onda ne razmislja puno, samo kupuje |
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
makk krasna ti je sanguinea :D
moje su neke obicne zute cini mi se, nisam pretjerano pazila na sortu jer sam prvi put sijala, pa bi mi bilo duplo zao da mi propadne sjeme neke posebne sorte (a skupe su). kad sam ih presadila zivnule su i udarile odmah novi rast. ali nema traga cvjetovima (nisam ni proucavala detaljno, koliko njima treba da procvatu??) bila neki dan u botanickom vrtu, pa evo par slikica brugsica od tamo! |
|
velika gorica
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divne su Wolfsbane.
Meni su sve lijepe, bez obzira jesu li duple ili obicne. Sanguinea mi je bila davna zelja i konacno cvjeta. Sezona pocinje (bar kod mene), pa bi ove godine trebalo cvjetati bar 20-tak sorti. Ako budem imala srece i vise. |
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
20 sorti, ides :D
obavezno slike molit cu :D imas kakve tips za sijanje? meni je od osam sjemenki jedva cetiri proklijalo, jedna je bila krzljava i krepnula ubrzo. |
|
velika gorica
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja 2 godine nisam uspjela sa sjetvom, ali sad sam "otkrila" novi nacin i ide bez problema.
O tome neki drugi put kad budem imala vremena. Inace mi trenutno sjetva nije ni vazna, jer sam vec kupila biljke. |
|
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
makk, sa kave u Zagrebu posadila sam tvoje reznice i super su one ali cvijeta niotkuda pa neznam dal ove godine niti neće cvijetati ili su možda u premaloj tegli - presađene su u teglu broj 18, imaju zasad 7 listova ....
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nato tesko je reci bilo sta bez slike. Koliki su listovi i kolika je biljka uopste? Mislim da je jos rano za cvjetanje. Moje roze, od kojih su odrezane reznice, su ogromne, ali ipak jos ne cvjetaju.
|
|
Odgovori | Stranica <1 4445464748 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |