Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 08:19

Notocactus bommeljei (?)

schumy, ovog tvog sam negdje vidio samo se ne mogu sjetiti gdje točno.

Kada je najljepše cvjetao nisam ga slikao, lijen čovjek. Prvo sam mislio da je Notocactus bommeljei. Zbog narančaste boje cvijeta sam počeo sumnjati u točnost ID. Može li tko potvrditi ID ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 08:55
Prelijepa je Mali kaktus, moja još nije cvjetala a nema ni naznake da će..TongueTongue.
Schumy jeli mirišu cvjetovi i ima li pčelica na njima-prekrasnoTongueTongue
Pinus bez obzira na ID boja je boli glavaTongueTongue
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 19:12
prije parodia subterranea
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 19:49
Miss M. ponovno si u pravu malo sam guglao i to je to. Hvala.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 21:01
Pinus,Schumy,lijepi notokaktusi ili parodije,šta li su većTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2012 u 21:39
Dragi moji, bila sam na putu par dana, vidim lijepo ste mi se rascvali. Na žalost, ja sam nešto propustila uslikati ovih dana, možda se nešto i pokaže u jutro, a do tada veliki bravo svima na cvjetićima.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 06:58
Dobro jutro, Pinus, mislim da ja nemam ovaj kaktus. Gdje si ga vidio?
MissM, mislim da je to parodia schwebsiana jer ona ima crveni cvijet, ali može biti i p. subterranea iako za nju stoji da ima narandžasti ili ljubičasti cvijet?!
U svakom slučaju primjerak ti je Tongue , pohvale!

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 07:06
Originalno poslano od člana Gricka Gricka napisao:

Prelijepa je Mali kaktus, moja još nije cvjetala a nema ni naznake da će..TongueTongue.
Schumy jeli mirišu cvjetovi i ima li pčelica na njima-prekrasnoTongueTongue
Pinus bez obzira na ID boja je boli glavaTongueTongue

Gricka, lijepo mirišu cvjetovi ali nije bilo pčelica kada sam slikao jer je bilo oko 14,00h, a tada cvijet ne medi i pčele ga ne posjećuju. Medenje je intentivno sada ljeti rano ujutro oko 4,00 ÷ 7,30 h, kada se sunce digne medenje prestaje.
Inače mi je ovaj tip kaktusa jedan od najdražih jer je već kao mali cvao neumorno. Ovaj primjerak sam na proljeće rasadio i svi njegovi posmlaci već nose cvijet u začetku, slikati ću kada se otvore cvjetići...
Pozdrav............schumy Smile
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 07:16
Evo nastavka moga "karusela", danas je to coryphantha scolymoides:

Pozdrav.........schumy smile213
Na vrh
PlavaDigitalna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 80
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 11:24
dragi moji kaktusari stvarno sam se nauzivala u vasi predivnom slikicama.smile92 najvise mi se svidjela kraljica noci od malog kaktusa, prava sam baba sta cu...Wink  takvog sam dobila prosle godine i lijepo se primio i sad kad je bilo zadnje nevrjeme je pao i polomio se dosta. Cry ajde bar cu ga rasaditi makar cu morat pricekati za cvijet. 
evo mojih novih slikica

Lijep pozdrav iz Jastrebarskog!
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 11:32

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 11:40
Prekrasni kaktusi PlavaDigitalna,zavidim ti na scopi,ja već godinama čekam da moja procvate,ali neće pa neće.
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 11:52
Meni jedino scopa procvala od starih notocactusa. I sad meni je to bilo cudno, ono da nisam sto pogrjesila sa zimovanjem, pa sam opet isla citat o njima i skuzila sam da se ne vole prziti, vec neku polusjenu, a moji se peku na najjacem suncu. smile180ovaj vikend cu ih morat premjestiti jer mi se jedan cak posteno sprzio. imam osjecaj da mi se ostali cvjetovi na scopi nece ni otvoriti, nadam se da sam krivu. Stern%20Smile

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 15:49
PD, ovo je stvarno praznik za oči, prekrasni cvjetovi.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 15:57
evo moj doprinos ovoj temi:

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:06

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:18
E, ovo je pravi doprinos temi !!!!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:19
Ajme Glikica koji buket! smile211

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:23
Lijepi buketi,ja sa žaljenjem mogu reči da moji notocactusi ni ove godine ne cvatu,valjda nisu dovoljno stari.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:51
Ovu temu definitivno moram zaobilazit u širokom krugusmile39smile60
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.