Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 134> |
Korisnik | |
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Mali kaktus...extra su...I ja na povrsini drzim ovo sitno, mljeveno kamenje, samo sto ja kupim cetiri boje pa mijesam. Ono je dobro prvo zato sto cuva zemlju od isparavanja a drugo sto cuva vrat kaktusa koji je najosjetljiviji dio biljke. Lijepi su ti, nema sta....
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Hm, ovaj rozi je nešto drugačiji ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro, i - sve pohvale kaktusarkama!
![]() ![]() ![]() Kaktusiću, mislim da ti je ovaj rozi jedna od coryphantha, Glikica ima dobro oko! MissM, Glikica, Kaktusić, prelljepe kolekcije, uređene sa puno ljubavi i pažnje, svaka čast! Kaktusiću, echinopsis (rozi) je e. subdenudata, Glikica, "žuti cvjetić" je mammillaria marxiana. Pozdrav............schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Evo nastavka mojih jutarnjih prikaza "bodljića", ovo je echinopsis subdenudata sa bijelim cvijetom:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav................schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Prekrasni kaktusi Mali Kaktus!
![]() Schumy super ti je echinopsis! ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Imam pitanje jedno, da podijelite iskustva?
Pošto nam je kuća okrenuta istok-zapad i ograničeni smo slobodnim mjestima mi kaktuse držimo na različitim mjestima. Odrasli kaktusi, većina ih ima popodnevno jako sunce. Isto tako mammilarie, echinopsisi, parodie, lobivie, ferocactusi, thelocactusi imaju isto jako popodnevno sunce i ništa im ne fali. Drugi kaktusi su negdje u polusjeni, neki pak imaju jutarnje sunce do 12 h. Tamo su gymnići, neki mladi kaktusi, i oni koje se tek privikavaju na život s nama. Što na primjer rebutie vole, turbinicarpus, eriosyce? Gdje vama stoje kaktusi? Koje vrste vama budu cijeli dan na suncu, polusjeni a koje u hladu? |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Schumy, to su tvoje " tri gracije ", baš su nekako graciozne.
|
|
|
|
![]() |
|
Klimatis, kod mene je slično kao i kod tebe, svake sezone smišljam kako da ih bolje smjestim, pa nikako smsliti nešto pametno.
|
|
|
|
![]() |
|
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
![]() |
|
Đuđa, to je tako sa hibridima....
Tvoja kombinacija je acanthocereus (podloga) sa astrophytum (glava)... Probaj ih uopće ne zalijevati za cijelo vrijeme od pojave prve naznake pupova do završene cvatnje. Svakako moraš sama eksperimentirati i sa položajem ovoga kaktusa, polusjena od okolnog višeg raslinja (šiblje) bi mu dobrodošla. Pozdrav..........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jutro, evo i moga "seniora" - gymnocalycium ferrarii:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav..........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
20 pupova vidim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prekrasno Mali kaktus. Bravo Schumy, standardno i veličanstveno. Đuđa taj gornji ti je gymno, vjerojatno friedrichi
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
hvala vam na savjetima. probala sam mu mijenjati polozaj i sto se zaljevanja tice i gnojenja al me nece
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Zelena oaza,ja sam te kamenjčiće kupila u trgovini s građevinskim materijalom,najsitniji koji su imali.
Glikica,Schumy,ja još uvijek mislim da je to gimno,postavit ću navečer sliku pa da vidite.
Đuđa,nemam nikakva iskustva s cjepljenim kaktusima.
Schumy,prekrasan senior!
|
|
|
![]() |
|
Ovo mi se sviđa, ali ne tnam što je, pa da ne nagađam dajte vi koji znate, recite.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Možda koja eriosyce?
|
|
|
![]() |
|
Mislim da je neki notocactus ?
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6465666768 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |