lukovice-prva sadnja |
Odgovori |
Korisnik | |
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 15:28 |
Namjeravam svoj vrt napuniti lukovicama,posebno tulipanima,šafranima,zumbulima,kada je pravo vrijeme za sadnju?
Dali je rano za sadnju šafrana,jer susjeda bi mi iskopala svojih i poklonila mi,već su se osušili,napunili baterije za 2013? iii JOŠ JEDNO pitanje:Želio bi imati tulipane za božić!,Kada da ih posadim da mi budu za božić procvatali?(inače bili bi u kući! "unaprijed hvala" !!! |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sačekaj jesen ili u proljeće sada je nepogodno vrijeme za ikakve radnje sa lukovicama.
e sad što se tiće sadnje lukovica - tulipana za božić je malo teže tj znatno se komplicira. nisam nikad tako šta pokušavao u praksi ali znam kada smo ucili o lukovicama i njihovoj sadnji treba dosta prakse i znanja da bi se tako šta uspilo. je trebala bi onda držati lukovice jedno vrijeme na hladnom mjestu imitirajči tako zimsko razdoblje ili pak zarezati i malo ostetiti lukovicu i tako ubrzati njenu cvatnju. ali ne mogu konkretno pomoći kad ne znam stanje iz prakse samo teoretski dio :o((
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiki, neka ti susjeda samo udijeli likovice, ti ih spremi na hladno i tamno mjesto..posadi ih u vrt u listopadu.. a za kućni cvat isto (ili već u rujnu) samo ih moraš malo forsirati..
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |