Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 64>
Korisnik
Poruka
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 14:38
mimar, sve ljepši od ljepšeg. Ja ću do godine morati kupiti još zemlje ako budem sebi htjela ugoditi i posaditi sve ljiljane koji mi se sviđaju. Šalim se. Čemu bi se divila kad bih sve imala u svom vrtu. Ovo je zaista super.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 17:41
Mimar... toliko sam ljubomorna kad gledam te tvoje ljiljane....nadam se da cu i ja jednog dana imati bar upola takvu kolekciju. Cime ih gnojis kad na jednom bude 18 cvjetova??
Zribal....U potpunosti se slazem s tobom u vezi njihove ljepote. Nista....ove godine suprug neka ceka doma dok stignu lukovice....jer zna se tko je sretnije ruke
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 09:19
ja imam ove godine samo dva grma ovih

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 10:23
Zbog jakih vrućina cvijet im kratko traje i već polako prolaza,

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 11:38
Vau ljudi smile141
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 14:58

život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 18:39
Predivno!Svakim danom sve više ljiljana na ovoj temi!!Baš me raduju.Kod mene su dosta stradali od zime..Ipak,nije sve propalo.Počeli su azijati i trubasti..

ovaj starinski ljiljan kod nas zovu zambak..Od njegovih cvjetova pravi se ljiljanovo ulje.

ovo je dupli,azijat.Zove se coctail twins

A,ova štetočina ih tamani!Ulovila sam je na djelu..

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 20:51
Alisa znala sam da ćeš nas razveseliti
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 22:00
a ovo je moj. tehnika je enkaustika tj.slikanje peglom

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 22:04
Ja sam se zaista nauživala vaših ljiljana na slikama, ali i svojih u vrtu. Trenutno cvjetaju samo bijeli, a jedan orijentalac čeka da me iznenadi. Kako sam ove godine sve u mom vrtu doslovno stihijski sadila, kako sam što kupila ili dobila, dosta toga je posađeno na pogrešno mjesto U jesen između ostalih biljaka planiram premještati moje ljiljane. Trenutno su posađeni uz hrastolisnu hortenziju. Jedni od drugih nisu dolazili do izražaja, zbog malog prostora na kome su zasađeni, a i zbog iste visine. Sad me zanima koje biljke sadite u podnožju ljiljana kako ne bi smetali. Planiram ih presaditi na stalno i osunčano mjesto.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 09:29
Zribal....i ja takoder u jesen planiram formirati jednu novu gredicu namjenjenu samo ljiljanima tj. bit ce tu jos nekih biljcica, ali ljiljani bi trebali biti centralni. Da u proljece nebi bila prazna naravno prvo bi ujesen posadila narcise, tulipane, zumbile,.... U podnozje ljiljana sam mislila posaditi klincice sa srebrnkastim listovima, ljubicastu delospermu....kupiti neke trajnice pokrivacice tla. Ubaciti koju nizu ljetnicu... I meni bi takoder dobro dosao neki savjet sto posaditi izmedu njih da izgleda efektno...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 12:35
Moji ljiljani su u gužvi sa visokim trajnicama.Ne znam šta bi bilo dobro posaditi uz njih,jer ja nemam talenta za urednostLOL.Kako god gledajte da sadite nešto što ih ne guši jer vole širinu i sunce.Ja ću svoje presaditi jer su zagušeni drugim biljakama i slabo imaju sunca.Neću ništa saditi oko njih.Napravit ću jednu centralnu gredicu samo za moje ljiljane..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 12:47
Alisa, moji su u jagodama i ništa im ne fali...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 12:56
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Alisa, moji su u jagodama i ništa im ne fali...

Voki pametna ideja.Em, gredica nije prazna,em se ima šta i pojesti.Dupli užitak LOL
Kod mene su u jako velikoj gužvi sa visokim trajnicama,a i voćke koje sam sadila prije par godine,više nisu male i mlade,pa im prave hlad.U nedostatku sunca i mjesta izdužuju se ka suncu i padaju po tlu,van cvjetne gredice.Imam neke trubaste koji nisu ni napravili pupove ove godine..Zato u jesen zagrćem rukave i ponovo kradem zemlju od travnjaka za novu gredicu..Prebacit ću samo te iz gužve,orijentalne i trubaste.Azijati su na dobrom mjestu.Pa eto,ako ima dobrovoljaca za kopanje...LOL
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 12:56
Ovo s jagodama mi se dopada, samo što sam ja u stazicu s jagodama posadila klematise. No, sve se da promjeniti. Dobra mi je ideja i sa ljiljanima u samostalnoj gredici. ali, oni traju nekih 15 dana i ta gredica ostaje prazna. Mi koji imamo male vrtove ne možemo si dopustiti takav luksuz. Oni su zaista prekrasni, ali kad ja volim i drugo cvijeće. Trenutno razmišljam kako bih jednu gredicu koja je uska (50cm) i dugačka oko 12 m podijelila na 4-5 dijelova, a onda sadila cvijeće prema bojama koje se slažu, u kombinacijama možda 2-3 boje i tako dobila više zanimljivih skupina. Ovu godinu sam iskoristila da skupim što više biljaka i steknem kakvo takvo iskustvo. Mnoge sam biljke dobila ili kupila a oda o njima ništa znala, čak ni boju ili visinu.

Voljela bih da na ovu temu - organizacija cvjetnjaka - otvorimo novu temu jer ćemo ako ovako nastavimo, zaista zagušiti ljiljane.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 12:58
Kada završiš možeš i kod mene, planiram i ja da ih na jesen sve povadim i ponovo presadim.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 13:01
Upravu si zribal,ostat će ljiljani samo u naslovu teme,ako nastavimo ovako :D
Voki,eto mene ali sa vrećom,ti povadi ljiljane a ja ću da ih pokupim.Svima dobroLOL
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 13:14
Ok, evo otvorim ja novu temu, a vi onda razradite plan, počupajte što želite i sve posadite. Može i kod mene, neću se buniti.

A naši ljiljani na ovoj temi neka rastu svaki kod svoga ljiljanoljupca i u uvjetima koje im je omogućio.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 11:36
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Upravu si zribal,ostat će ljiljani samo u naslovu teme,ako nastavimo ovako :D
Voki,eto mene ali sa vrećom,ti povadi ljiljane a ja ću da ih pokupim.Svima dobroLOL

Tek sam sad vidla ovo...LOLLOLLOLClap
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 12:02
Kupila sam i  ja jedan u Kauflandu. Sada moram proučiti svih 45 stranica da skužim najbitnijeWink   Slika naknadno...
Rijeka

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.