Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 134> |
Korisnik | |
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za kaktuse se misli da su biljke koje ne zahtijevaju znanje i njegu, ali sasvim je suprotno. Jeste da ce oni oprostiti ako ih zaboravimo koji zaliti ali i te kako traze truda i znanja da bi se pokazali u svoj svojoj ljepoti. A kad razviju cvijet onda nam dokazuju da smo sve potrebne uslove ispunili. Teze je postici da kaktusi procvjetaju u nasim uslovima nego bilo koju drugu ukrasnu biljku.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Krasno Sagare. Bravo Miss M., prelijepi su
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
evo moj mali doprinos
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
kako dobra boja !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Gricka, lijepa ti je mammillaria. Za nju kao i za vecinu drugih kaktusa karakteristicno je to da je cvijet mnogo veci od same biljke. Kad kod mene kaktusi prcvjetaju desi se da prevrnu zdjelice od tezine a cvjetovi izgledaju kao da sam pobola vjestacke, plasticne, ljudi pipaju da se uvjere u "originalnost". A tek njihova boja...drecave ljubicaste, zute, narandzaste...bas kao da su od plastike...
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Gricka, MissM, Sagare22, Zelana oaza, mali kaktusić, Glikica - svima
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
I - da nastavimo ovaj šareni "karusel", moj mali doprinos:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baš su lijepi schumy, jel ti ovi mirišu, moj ne, ali mam jedan koji miriše na limetu, još nije cvao ove godine, bude valjda kasnije.
|
|
|
|
![]() |
|
Imaju opojan miris, otvaraju se navečer kada padne mrak iza 22,00h, ugine ujutro sa prvim direktnim suncem i do 14,00h su gotovi.... Ako želiš pelcer, piši mi! (ali vjerojatno kasno najesen) Prikazati ću ih kako pčele uživaju na njima....... Pozdrav......schumy |
|
|
|
![]() |
|
hvala schumy, imam ih ja podosta, ovog sam noćas čekala, procvao je tek iza ponoći, i jutros je još bio lijep, imam i takve kao tvoj, samo ne znam što čekaju, nešto mi kasne ove godine, a nedavno sam tek nabavila i žuti. Ali ako kod tebe vidim neki poseban, javim ti se za pelcer.
|
|
|
|
![]() |
|
Glikice
![]() ![]() ![]() Z. oazo to ti nije mammillaria nego chamaelobivia ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moguce Gricka, ne vidi se dobro na slici zbog cvijeta.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ovaj melić stalno baca cvjetiće:
![]() mislim da je ovaj gimnić zaslužio novu teglicu nakon cvatnje: ![]() e sad ne znam jel ovo meduza cvate ili su to još samo pupoljci: ![]() ovaj pup neću komentirati jer bi dobila ban: ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ovaj pup ( pardon, nešto mi se pobrkalo) :
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
klimatis, na prvoj slici u gornjem desnom ćošku ? Opuntia ? Djeluje raskošno !
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |