Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 94> |
Korisnik | |
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala...probat ću i ja to! :) Ja koristim plantelu NPK je 6:8:8 + bor i gvozdje od mikroelemenata, a biopon SASTAV: npk 8:10:15 . Naziv i sadržaj hranjiva: Makrohranjiva % (m/m) N= 8% (3,3% amidni dušik 4,7% amonijski dušik) fosfor - (V) - oksid (P2O5) zopivi u vodi = 10%, kalijev oksid topivi u vodi =15%......pretpostavljam da je biopon bolje gnojivo zbog većih vrijednosti koje sam navela. Kako sam ja nova što se tiče uzgajanja cvijeća....svaku informaciju upijam i istražujem :D :D. Za biopon nisam ni znala da postoji :)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
probaj ovo košta 25 kn
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
ljutka, imam jedno pitanje....kupila sam biopon i na boci pise gnojiti svakih 10dana...a, vidim da ti 2 puta tjedno?
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ma ako je biljka veca a posuda manja pići i dva puta tjedno
sto vise papa biljka bude deblja i veca
|
|
![]() |
|
A, tako! :)....a ja se uvijek striktno držim preporuka jer se bojim da je ne spalim :)...Hvala! :)
|
|
![]() |
|
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
Ma ja to gnojim bez obzira sta pise.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
uvijek treba pripaziti da se biljka ne spali .
bolje staviti i slabiju dozu pa cesce zalijevati sa gnojivom nego jednom prejako pa spaliti biljku. narucito je opasno sa kan-om, ureom i sl. jer vrlo lako dođe do unistenja
|
|
![]() |
|
Pa, da! Upravo zato sam se i bojala češće prihranjivati! Ja sam uvijek samo 1 tjedno i to tekuće gnojivo...i stalno vidim da su moje biljčice nekako slabije i nije mi bilo jasno zašto...sad znam! :D...ovo mi je prva godina da imam te jednostruke muškatle...za jedno 2, 3 ću biti expert :D :D
|
|
![]() |
|
elena84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 49 |
Majdaaa, slobodno ih češće gnoji, ali pazi da zemlja bude vlažna kad ih gnojiš da ne bi korijen spalila-eto to ti je moj savjet...ja svoje gnojim svakih 3-4 dana,i za sada je ok, s obzirom da je moje pelargonijice tuča doslovce ubila, evo i slikica
poslije tuče su izgledale ovako : ![]() Uploaded with ImageShack.us a sada, nakon 3 tjedna liječenja,izgledaju ovako: ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Imam jedno pitanjce:
da li to tekuce gnojivo koristite za folijarno prihranjivanje (preko listova) ili za zalivanje zemlje tim rastvorom? Ja ga uvek koristim za zalivanje, iako mi pise na ambalazi da se koristi za folijarno prihranjivanje. Inace ja koristim neki Blumi (imam posebno "za cvetajuce" - vrtno i balkonsko cvece, i posebno za "sobno bilje"), ali ne znam koje su razmere NPK u njemu, samo pise u procentima, evo ovako. Kod onog za cvetajuce biljke: ukupni azot (N) 5,8% fosfor pentoksid (P2O5) 5,0% Kalijum oksid (K2O) rastvorljiv u vodi 3,8% i "svi mikroelementi u helatnom obliku neophodni za bujan rast i intenzivno cvetanje". Kod onog za sobno bilje: ukupni azot (N) 5,8% fosfor pentoksid (P2O5) 4,6% Kalijum oksid (K2O) rastvorljiv u vodi 3,5%... Kao sto vidite nisu uopste neke velike razlike: za cvetajuce za sobne: N 5,8% 5,8% ISTO JE P 5,0% 4,6% MALA RAZLIKA K 3,8% 3,5% MALA RAZLIKA |
|
![]() |
|
elena84 stvarno su se lijepo oporavile! :) Hvala ti na savijetu! :)
|
|
![]() |
|
elena84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 49 |
hvala Majdaaa :))
Lavandablue, po ovome što si napisala stvarno nema neke bitne razlike, nisam čula za taj Blumi pa ne znam, ja imam za sobno i lisno bilje od FloraVite NPK je 13-4,5-6,5 + mikroelementi, i od Bricolinea baš gnojivo za pelargonije (kupljeno u bricostoru)omjer NPK je 8-7-6, i do sada se ta kombinacija pokazala odličnom, koliko sam shvatila bitno je doziranje, što je veći omjer NPK to se manje gnojiva stavlja u vodu, primjerice ovo moje od FloraVite ide 1 čep na 12L vode, što znači da ga duže i imam, a od Bricolinea ide 1 čep u 3L vode. |
|
![]() |
|
Cure kako se vase cvijece nosi s ovim vrucinama?moje je u ova dva daba totalno spaljeno i cvijet i list.dolazim u napast da ga unosim u stan popodne kad je sunce na balkonu
|
|
![]() |
|
ljutka, evo ja sam u gornjem postu stavila slike svojeg...super podnosi vrućine, s obzirom da je na strani gdje je od 11h pa sve do navečer jako sunce...nadam se da će tako i ostati :)
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
moji se jako dobro drže imaju skoro cijeli dan sunce.polijevam ih i 2 puta na dan.jedini je problem što sad odlazi cvijet,a meni je prevruće da ga optrgavam
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Moje su na suncu do nekih 13 h i koliko vidim, sve im odgovara. Po ovim vrućinama ih zalijevam svaki drugi dan.
|
|
![]() |
|
ja ću ih probat par dana sakriti s ovog sunca, al vidim i kod susjede da su spaljeni
|
|
![]() |
|
Kod mene kao da brže cvijet ode od ove vručine...ali listovi su ok.Isto su na suncu od pola 12 pa sve do večeri.
|
|
![]() |
|
pa nema cvijeta :( , al bude se ono oporavilo.mora
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |