Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4142434445 94>
Korisnik
Poruka
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 18:55
Hvala...probat ću i ja to! :) Ja koristim plantelu NPK je 6:8:8 + bor i gvozdje od mikroelemenata, a biopon SASTAV: npk 8:10:15 . Naziv i sadržaj hranjiva: Makrohranjiva % (m/m) N= 8% (3,3% amidni dušik 4,7% amonijski dušik) fosfor - (V) - oksid (P2O5) zopivi u vodi = 10%, kalijev oksid topivi u vodi =15%......pretpostavljam da je biopon bolje gnojivo zbog većih vrijednosti koje sam navela. Kako sam ja   nova što se tiče uzgajanja cvijeća....svaku informaciju upijam i istražujem :D :D. Za biopon nisam ni znala da postoji :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ljutka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 31
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljutka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 19:47
probaj ovo košta 25 kn
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 17:42

Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 22:58
ljutka, imam jedno pitanje....kupila sam biopon i na boci pise gnojiti svakih 10dana...a, vidim da ti 2 puta tjedno?
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 22:59
ma ako je biljka veca a posuda manja pići i dva puta tjedno

sto vise papa biljka bude deblja i veca
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2012 u 23:13
A, tako! :)....a ja se uvijek striktno držim preporuka jer se bojim da je ne spalim :)...Hvala! :)
Na vrh
ljutka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljutka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 06:19
Ma ja to gnojim bez obzira sta pise.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 10:29
uvijek treba pripaziti da se biljka ne spali .
bolje staviti i slabiju dozu pa cesce zalijevati sa gnojivom nego jednom prejako pa spaliti biljku.

narucito je opasno sa kan-om, ureom i sl. jer vrlo lako dođe do unistenja
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 11:59
Pa, da! Upravo zato sam se i bojala češće prihranjivati! Ja sam uvijek samo 1 tjedno i to tekuće gnojivo...i stalno vidim da su moje biljčice nekako slabije i nije mi bilo jasno zašto...sad znam! :D...ovo mi je prva godina da imam te jednostruke muškatle...za jedno 2, 3 ću biti expert :D :D
Na vrh
elena84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elena84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 12:30
Majdaaa, slobodno ih češće gnoji, ali pazi da zemlja bude vlažna kad ih gnojiš da ne bi korijen spalila-eto to ti je moj savjet...ja svoje gnojim svakih 3-4 dana,i za sada je ok, s obzirom da je moje pelargonijice tuča doslovce ubila, evo i slikica

poslije tuče su izgledale ovako :

Uploaded with ImageShack.us

a sada, nakon 3 tjedna liječenja,izgledaju ovako:

Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 12:37
Imam jedno pitanjce:
da li to tekuce gnojivo koristite za folijarno prihranjivanje (preko listova) ili za zalivanje zemlje tim rastvorom?

Ja ga uvek koristim za zalivanje, iako mi pise na ambalazi da se koristi za folijarno prihranjivanje.

Inace ja koristim neki Blumi (imam posebno "za cvetajuce" - vrtno i balkonsko cvece, i posebno za "sobno bilje"), ali ne znam koje su razmere NPK u njemu, samo pise u procentima, evo ovako. 

Kod onog za cvetajuce biljke: ukupni azot (N) 5,8%
fosfor pentoksid (P2O5) 5,0%
Kalijum oksid (K2O) rastvorljiv u vodi 3,8%
i "svi mikroelementi u helatnom obliku neophodni za bujan rast i intenzivno cvetanje".
Kod onog za sobno bilje: ukupni azot (N) 5,8%
fosfor pentoksid (P2O5) 4,6%
Kalijum oksid (K2O) rastvorljiv u vodi 3,5%...

Kao sto vidite nisu uopste neke velike razlike:
       za cvetajuce                  za sobne:
N     5,8%                             5,8%          ISTO JE
P     5,0%                             4,6%          MALA RAZLIKA
K     3,8%                             3,5%          MALA RAZLIKA

Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 12:42
elena84 stvarno su se lijepo oporavile! :) Hvala ti na savijetu! :)
Na vrh
elena84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elena84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 14:08
hvala Majdaaa :))

Lavandablue, po ovome što si napisala stvarno nema neke bitne razlike, nisam čula za taj Blumi pa ne znam, ja imam za sobno i lisno bilje od FloraVite NPK je 13-4,5-6,5 + mikroelementi, i od Bricolinea baš gnojivo za pelargonije (kupljeno u bricostoru)omjer NPK je 8-7-6, i do sada se ta kombinacija pokazala odličnom, koliko sam shvatila bitno je doziranje, što je veći omjer NPK to se manje gnojiva stavlja u vodu, primjerice ovo moje od FloraVite ide 1 čep na 12L vode, što znači da ga duže i imam, a od Bricolinea ide 1 čep u 3L vode.
Na vrh
ljutka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljutka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 21:23
Cure kako se vase cvijece nosi s ovim vrucinama?moje je u ova dva daba totalno spaljeno i cvijet i list.dolazim u napast da ga unosim u stan popodne kad je sunce na balkonu
Na vrh
elena84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elena84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 21:26
ljutka, evo ja sam u gornjem postu stavila slike svojeg...super podnosi vrućine, s obzirom da je na strani gdje je od 11h pa sve do navečer jako sunce...nadam se da će tako i ostati :)
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 21:45
moji se jako dobro drže imaju skoro cijeli dan sunce.polijevam ih i 2 puta na dan.jedini je problem što sad odlazi cvijet,a meni je prevruće da ga optrgavam
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 22:02
Moje su na suncu do nekih 13 h i koliko vidim, sve im odgovara. Po ovim vrućinama ih zalijevam svaki drugi dan.
Na vrh
ljutka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljutka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 22:32
ja ću ih probat par dana sakriti s ovog sunca, al vidim i kod susjede da su spaljeni
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 22:38
Kod mene kao da brže cvijet ode od ove vručine...ali listovi su ok.Isto su na suncu od pola 12 pa sve do večeri.
Na vrh
ljutka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljutka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 22:52
pa nema cvijeta :( , al bude se ono oporavilo.mora
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4142434445 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.