Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:40
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Super, hvala ti na objašnjenju. Misila sam da su kornišoni isključivo za kiseljenje, a ovi drugi salatni za salatu. Ja imam samo četiri krastavca koji rastu na onom okruglom metalnom postolju za penjačice. Mogu ti reći da na samo te četiri biljčice imamo već jako puno krastavaca. Smijem li ih brati kao male, čuvati u frižideru pa kad napunim dovoljno staviti u teglu. nemojte mi se smijati, ja što ne znam pitam.

Draga tko bi ti se smijao,ja se smijem budalama i lijenčinama,ovo nipošto nije za smijati se! Čovjek uči dok je živ i lijepo je kad netko nešto želi naučiti i trudi se saznati nešto što će mu biti korisno! Ovo svakako podržavam,a ne da bi ti se itko trebao smijati!    
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:30
objasni mi kako pravis taj zaljev za kiseljenje krastavaca molim te?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:37
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

monstera sta radis od cvjetova na lukovici?,moji su nekada prije imali takve lukove i vise nemaju.zaista ti je sve predivno jos zeleno,al sto kazes ako nastavi susa nece to dugo prezivjeti.

Ako te zanima postupak kako doći do toga da luk procvjeta,ako bi htjela eksperimentirati,napišem ti i objasnim sve...
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:28
moze zanima me moze mi nekada zatrebati,a mozda tebe nece biti na internetu d ami objasnis moja jedna tetka koja je bila jako siromasna je tako i sjeme od krompira prozivodila,to je jako zahtjevno sjeme je kao makovo zrno pa treba oko tri godine ga sijati da dodjes do sjemenskog krompira.a mi svake godine mijenjamo sjeme iz apoteke,uzese nam milione ove apoteke samo na krompir
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:15
Moj tata zna reći tome sjemenu lukov barut...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:54
Draga Zribal ni ja dugo nisam pojma imala da bi kornišoni bili tako moram reći fini za salatu ili brzo kišeljenje,jer oni to s punim pravom zaslužuju. Eto otkako smo odlučili imati po dva dugačka reda krastavaca,uvjek bi bilo takvih koji bi bili baš pravo debeli i veliki,uvjek bi mi se negdje nekoji skrio i dosta se zdebljao. Onda smo lijepo te počeli jesti i vidjeli da su daleko,daleko kvalitetniji i ukusniji od salatara... Žao mi je samo što sam ove godine odlučila imati samo taj jedan red krastavaca...
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:40
Moja poznanica je tek ove godine počela sa eko proizvodnjom povrća koje prodaje na malo, čak ima i kućnu dostavu. Mene to oduševilo. Konačno imam svježeg preko ljeta i pun zamrzivač onoga što sam sama spremila. Ona donese, a ja onda spremam u zamrzivač. Nije to neka velika razlika u cijeni, a u ukusu da ne govorim, neusporedivo. Zbog lošeg zdravlja ne mogu imati vrt veći od ovog za svoju dušu, a kad bih mogla imala bih to što imaš ti monstrea. To je zaista predivno.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:29
Da istina je,ovdje treba više ruku,no kako je to nemoguće,većinu posla što se dijela sa sitnim povrćem tiče,obavljam sama. Draga možda ti se čini da su krastavci mali,jer su to pariški kornišoni,nama najbolji i za salatu i za zimnicu,one velike salatare baš i ne volimo,imaju neki čudan okus i nisu nam nešto posebno. Ovi su nam najbolji,dok ih ne kupim redovito,imam ih za salatu,kad ih ne želimo jesti za salatu,kupim prvu i drugu klasu (manje) za zimnicu. Ili ih jednostavno pokupim i jedne i druge,male spremim za zimu,a velike pojedemo na salatu..
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:58
Je li ti radiš povrće za prodaju ili imaš veliku obitelj. Ovo što imaš pravo je bogatstvo, ali toga zaista ima puno.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:42
Moja poznanica je tek ove godine počela sa eko proizvodnjom povrća koje prodaje na malo, čak ima i kućnu dostavu. Mene to oduševilo. Konačno imam svježeg preko ljeta i pun zamrzivač onoga što sam sama spremila. Ona donese, a ja onda spremam u zamrzivač. Nije to neka velika razlika u cijeni, a u ukusu da ne govorim, neusporedivo. Zbog lošeg zdravlja ne mogu imati vrt veći od ovog za svoju dušu, a kad bih mogla imala bih to što imaš ti monstrea. To je zaista predivno.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:21
Draga monstrea, svaka ti čast. Vrt je prdivan ali ovo traži više ruku. Prekrasan, uredan i što je najvažnije plodan. Meni nije jasno zašto bereš ovako male krastavce. Ili mi se čini, možda slika vara, ali ja ih uspoređujem sa zdjelom. Ja ih berem kad su bar 10 cm. možda grijšim.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:56
HugDraga,
sve pohvaleClapsmile120Veliki zagrljaj!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:42
Ovako,za luk: Uzmu se samo jako debele i velike zrele glavice luka,odreže im se gore gdje je bila cima ili ako baš hoćeš,gdje su bile perušine...Ali odreže se više toga,bar da to bude i nešto luka odrezano skupa s time,nešto slično kao da odrežeš "poklopac" kao kad bi recimo htjela puniti luk. No u ovom slučaju se ništa ne izdubljuje,nego se tako odrezan sadi. I tu ti je kraj toj jednostavnoj priči,posadiš ga i čekaš da istjera najprije tuljčiće ili pupove ,a kasnije se rascvate. No ako si primjetila,mora se obavezno vezati i popetljati špagom uz kolce,inače se sruši, teške su mu cvjetne glave i tako ostane ležati,takvo sjeme je dosta nekvalitetno i loše ili čak nekad i cijele cvjetne glave skupa sa sjemenom strunu ako su dugo na zemlji...Za krumpir znam da se tako dobiva sjeme i sjemenski krumpir i svake godine kažem da ću i ja to pokušati,no uvjek me zapadne nešto drugo i sjeme krumpira otpadne,ode u drugi plan i onda to nikad ne stignem učiniti...ali mislim da ću ove godine pokušati uhvatiti sjeme,tek radi eksperimentiranja da vidim kako i koliko će im dugo trebat da proklijaju..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:14
Eeeej draga,ovako cvjetovi na lukovici,čekaju zriobu,kad dozrele uzima se sjeme,otresu se i promrve među dlanovima te cvjetne glavice ,a zrelo sjeme poispada u neku posudu u kojoj ih izmrvimo,tad se prosije od smeća na malo sito i sjeme se još malo prosuši i spremi. Naredne godine sijemo to sjeme i dobivamo opet za iduću godinu mlade lučice. Eto tako ja nekad ne moram kupovati ni lučice ili luk sađenac za sjetvu,jer proizvedem svoje lučice za budući mladi ili novi zreli luk...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:49
Ovako što se tiče krastavčića,ja kad ih nakupim malo,ako nemam dovoljno za jednu teglicu,stavim ovo koliko ima,zalijem s vrelim nakvasom ili kvasinom,kako želite...Zatvorim ih i ostavim. Ali prije toga ih dobro posložim u teglicu da niti jedan ne ispliva gore... Kad nakupim drugu turu,operem ih,izlijem nakvas iz ovih prethodno složenih krastavaca u drugu posudu koje sam već prije stavila na kišeljenje i sad nastavim,dopunim teglicu novim krastavcima,tu istu kvasinu opet dobro uvrelim i sad zalijem ovu punu teglicu krastavaca,dobro zatvorim,ostavim da se sami ohlade i spremim. Rijetko kad bi se tako pokvarili,možda teglica,dvije,ali što je jako bitno,ne kaliraju (ne gube vodu čekajući dok ih još dođe za branje).   
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:34
i da dodam nece niko ni d akupi nesto domace rijetki ljudi znaju i cijene domaci zdravi proizvod,jedino da se prodaje na pijaci ja tako kupujem sta nemam od seljana koji donesu na police na pijacu.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:37
Super, hvala ti na objašnjenju. Misila sam da su kornišoni isključivo za kiseljenje, a ovi drugi salatni za salatu. Ja imam samo četiri krastavca koji rastu na onom okruglom metalnom postolju za penjačice. Mogu ti reći da na samo te četiri biljčice imamo već jako puno krastavaca. Smijem li ih brati kao male, čuvati u frižideru pa kad napunim dovoljno staviti u teglu. nemojte mi se smijati, ja što ne znam pitam.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 22:02
Zribal,niti prodajem povrće,niti imam baš veliku obitelj. Ja i muž sami,također roditelji su mi živi,nešto uzgojim i za njih i to je sve. Meni je to neka vrsta inspiracije i volim kada se ne moram bojati da neću imati dosta krumpira graha,paradajza,krastavaca ili bilo kojeg drugog povrća.... Grah smo nekad prodavali,no kako je došlo,sad ga ima uvoznog za jeftine novce i nitko neće ni čuti da bi kupio nešto domaće jer je skuplje,a ovo stransko smeće je svima dostupno i jeftino...

Mama mi je također već starija žena ,ali ima još uvjek dosta toga u vrtu za svoje potrebe,no kako je često bolesna,odlučila sam voditi brigu i o njima jer nisam im baš preblizu,pa onda da im bar pomognem na ovakav način,koliko mogu...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:34
Nisu mali samo te slikica vara.. Ima tu pravih krastavčića,taman za salatu,inače ti i jesu nešto kraći od salatara,ali okus im je nešto neusporedivo i nezaboravno u usporedbi s ostalim vrstama krastavaca..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:59
Eeeeeej Belinice moja! Kako te je lijepo vidjeti ovdje!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,289 sekundi.