Ljiljani - Lilium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 64> |
Korisnik | |
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mimar, sve ljepši od ljepšeg. Ja ću do godine morati kupiti još zemlje ako budem sebi htjela ugoditi i posaditi sve ljiljane koji mi se sviđaju. Šalim se. Čemu bi se divila kad bih sve imala u svom vrtu. Ovo je zaista super.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Mimar... toliko sam ljubomorna kad gledam te tvoje ljiljane....nadam se da cu i ja jednog dana imati bar upola takvu kolekciju. Cime ih gnojis kad na jednom bude 18 cvjetova??
![]() ![]() Zribal....U potpunosti se slazem s tobom u vezi njihove ljepote. Nista....ove godine suprug neka ceka doma dok stignu lukovice....jer zna se tko je sretnije ruke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Zbog jakih vrućina cvijet im kratko traje i već polako prolaza,
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Vau ljudi
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivno!Svakim danom sve više ljiljana na ovoj temi!!Baš me raduju.Kod mene su dosta stradali od zime..Ipak,nije sve propalo.Počeli su azijati i trubasti..
![]() ovaj starinski ljiljan kod nas zovu zambak..Od njegovih cvjetova pravi se ljiljanovo ulje. ![]() ![]() ![]() ovo je dupli,azijat.Zove se coctail twins ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A,ova štetočina ih tamani!Ulovila sam je na djelu.. ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Alisa
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ja sam se zaista nauživala vaših ljiljana na slikama, ali i svojih u vrtu. Trenutno cvjetaju samo bijeli, a jedan orijentalac čeka da me iznenadi. Kako sam ove godine sve u mom vrtu doslovno stihijski sadila, kako sam što kupila ili dobila, dosta toga je posađeno na pogrešno mjesto U jesen između ostalih biljaka planiram premještati moje ljiljane. Trenutno su posađeni uz hrastolisnu hortenziju. Jedni od drugih nisu dolazili do izražaja, zbog malog prostora na kome su zasađeni, a i zbog iste visine. Sad me zanima koje biljke sadite u podnožju ljiljana kako ne bi smetali. Planiram ih presaditi na stalno i osunčano mjesto.
|
|
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Zribal....i ja takoder u jesen planiram formirati jednu novu gredicu namjenjenu samo ljiljanima tj. bit ce tu jos nekih biljcica, ali ljiljani bi trebali biti centralni. Da u proljece nebi bila prazna naravno prvo bi ujesen posadila narcise, tulipane, zumbile,.... U podnozje ljiljana sam mislila posaditi klincice sa srebrnkastim listovima, ljubicastu delospermu....kupiti neke trajnice pokrivacice tla. Ubaciti koju nizu ljetnicu... I meni bi takoder dobro dosao neki savjet sto posaditi izmedu njih da izgleda efektno...
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Moji ljiljani su u gužvi sa visokim trajnicama.Ne znam šta bi bilo dobro posaditi uz njih,jer ja nemam talenta za urednost
![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Alisa, moji su u jagodama i ništa im ne fali...
|
|
|
|
![]() |
|
Voki pametna ideja.Em, gredica nije prazna,em se ima šta i pojesti.Dupli užitak ![]() Kod mene su u jako velikoj gužvi sa visokim trajnicama,a i voćke koje sam sadila prije par godine,više nisu male i mlade,pa im prave hlad.U nedostatku sunca i mjesta izdužuju se ka suncu i padaju po tlu,van cvjetne gredice.Imam neke trubaste koji nisu ni napravili pupove ove godine..Zato u jesen zagrćem rukave i ponovo kradem zemlju od travnjaka za novu gredicu..Prebacit ću samo te iz gužve,orijentalne i trubaste.Azijati su na dobrom mjestu.Pa eto,ako ima dobrovoljaca za kopanje... ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Ovo s jagodama mi se dopada, samo što sam ja u stazicu s jagodama posadila klematise. No, sve se da promjeniti. Dobra mi je ideja i sa ljiljanima u samostalnoj gredici. ali, oni traju nekih 15 dana i ta gredica ostaje prazna. Mi koji imamo male vrtove ne možemo si dopustiti takav luksuz. Oni su zaista prekrasni, ali kad ja volim i drugo cvijeće. Trenutno razmišljam kako bih jednu gredicu koja je uska (50cm) i dugačka oko 12 m podijelila na 4-5 dijelova, a onda sadila cvijeće prema bojama koje se slažu, u kombinacijama možda 2-3 boje i tako dobila više zanimljivih skupina. Ovu godinu sam iskoristila da skupim što više biljaka i steknem kakvo takvo iskustvo. Mnoge sam biljke dobila ili kupila a oda o njima ništa znala, čak ni boju ili visinu.
Voljela bih da na ovu temu - organizacija cvjetnjaka - otvorimo novu temu jer ćemo ako ovako nastavimo, zaista zagušiti ljiljane. |
|
|
|
![]() |
|
Kada završiš možeš i kod mene, planiram i ja da ih na jesen sve povadim i ponovo presadim.
|
|
|
|
![]() |
|
Upravu si zribal,ostat će ljiljani samo u naslovu teme,ako nastavimo ovako :D
Voki,eto mene ali sa vrećom,ti povadi ljiljane a ja ću da ih pokupim.Svima dobro ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Ok, evo otvorim ja novu temu, a vi onda razradite plan, počupajte što želite i sve posadite. Može i kod mene, neću se buniti.
A naši ljiljani na ovoj temi neka rastu svaki kod svoga ljiljanoljupca i u uvjetima koje im je omogućio. |
|
|
|
![]() |
|
Tek sam sad vidla ovo... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Kupila sam i ja jedan u Kauflandu. Sada moram proučiti svih 45 stranica da skužim najbitnije
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |