Surfinija - Surfinia |
Odgovori | Stranica <1 2324252627 46> |
Korisnik | ||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Koliko treba uliti u zemlju i koliko čekat da se može opet sadit ili je to samo za žaldinjere kad se peru?
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kako pomoći surfinijama na ovoj vrućini?Potpuno su klonile.
|
||
Josipovac,Osijek
|
||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sa varikinom se peru -dezinficiraju samo posude tj. Loncanice i onda se stavi nova zemlja i zasade nove biljke
Surfinije se održavaju po ovoj vrućini tako da se redovito ujutro zaliju vodom i svaki 3-4 dana dodatno doda gnojivo.. A možete ih i navečer lagano prerositi vodom. U naravno obratiti pozornost na temperature vode.. Neka bude toplija da ne bude prevelika razlika u temperaturi zraka i vode. |
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo savjeta iz 21 stoljeća:
1.kupi zdravu biljku od vrtlara kojeg znaš i kojem vjeruješ.takvi će ti uvijek prihvatiti reklamaciju.ja osobno,(a i moji kolege )prihvaćam i zamijenim gratis biljke kad mi mušterije donesu reklamaciju.
2. kupi novu zemlju i posadi
3.zalijevaj i prihranjuj
4. ne kompliciraj život rernama prašcima i kiselinama,misli na prirodu i na svoje dragocjeno vrijeme.Činjenica je da si fulala u startu,a ne u njezi,mijenjaj ono što je bilo loše od starta a ne da krpaš i da ti ljeto prođe u iščekivanju da li će pomoći prokuhana zemlja i slično. Ne želim biti grub,ali me ljuti i žalosti što si ljudi koji vole cvijeće kompliciraju život takvim metodama.još samo fali savjet: idi kod susjede i nek ti da pelcer da ne moraš kupiti nove sadnice.što se tiče sadnje, možeš saditi i pelargonije i surfinije,nije kasno.zemlju baci i kupi novu.zašto npr ne posiješ u tu zemlju dragoljub?on je savršen za ljetne vrućine
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
BlackSwan
Novo sjeme Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da li je tacno da voda u kojoj stoje ekseri, sarafi i sl. moze da sluzi kao prihrana gvozdja surfinijama??????
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nisam baš sigurna ali vrijedi experimatirati na jednoj lončanici.Ja u pravilu prehranjujem običnim tekućom prehranom i dodajem tekuće željezo jedan čep na 4 l vode
|
||
|
||
BlackSwan
Novo sjeme Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja ne mogu nigdje da nadjem to tecno zeljezo!!!!!!!! |
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A onda u polj apotekama ja kupim i zrnato pa dodam u vodu u kojij je već prehrana malu žličicu od kave i to u zalivač od 4 litre kojeg imam po tome se ravnaj nisam napisala vrhom punu.
|
||
|
||
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
samo za pranje zardinjera, nikako u zemlju! ja zardinjere perem sa Domestosom, a naravno stavim gumene rukavice na ruke, i malo Domestosa stavim na sundjer kojim perem zardinjere. Tako sve operem na pocetku sezone pre presadjivanja novog cveca. |
||
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tacno je da treba misliti na prirodu i ne koristiti kucnu hemiju bez preke potrebe i svesti njenu upotrebu na najmanju mogucu meru, ali tretiranje zemlje u rerni na odgovarajucoj temperaturi je sasvim prihvatljiva metoda koju i strucnjaci primenjuju. A smesno je sto za zemlju koja je moze biti zarazena, dajete savet za sadnju dragoljuba. U krajnjem slucaju tu zemlju treba baciti kao otpad za komppstiranje. |
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lavandablue svi mi imamo tehniku pranja žaldijera, tako ja najprije ih ofurim vrućom vodom a zatim namažem kvasinom(vinski ocat - ekološki) to su mi rekli u rasadniku Kiwiko u Zadru, funkcionira. Naime ja sam imala želju odgovoriti viridarivm jer svi nismo u istoj poziciji, a opozvao- la se na moj odgovor . Nismo profesionalci pa savjeti s ovog foruma zlata vrijede, Vama cvijetni pozdrav iz vrućeg Zadra pokušat ću i s Domestosom |
||
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Eto dok sam ja pisala tvoj drugi post je stigao HVALA . Jer u ovom postu koji si kopirala samo moje je HVALA
|
||
|
||
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da, sirce je verovatno dobar dezificijens protiv raznih bakterija (mada ne znam kako deluje na viruse), ali ja nekako sam sigurnija kad operem Domestosom (slicna je varikini koju ovde vecina spominje, mislim da cak i imaju isti sastojak). Ionako ga retko koristim, pa racunam da jedno pranje saksija njime u toku godine ne skodi puno. |
||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ne skodi ali dobro dođe.
dezinfekcijom cvjetnjaka ne osiguravate si dobru i kvalitenu biljku tijekom godine ali smanjujete mogucnos njenog razboljevanja. mi uglavnom dezinficiramo cvjetnjake svake godine u proljece prije sadnje. onda sam siguran kad posadim u ciste cvjetnjake, kvalitetnu zemlju i kvalitetnu i zdravu sadnicu da ce cvijeće biti preljepo
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
U potunosti se slažem
|
||
|
||
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ne znam zasto na slikama izgleda bordo....uzivo je puno ljepsa tamno ljubicasta.
|
||
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Odgovori | Stranica <1 2324252627 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |