Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 30> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko je mojoj lanskoj bilo dobro zimi , govori dosta ova slika !!
![]() Uploaded with ImageShack.us Dvanaesta je već kod malog kaktusa, lani sam zapelcala i podijelila 6-7 ruselija a reznice ni ne brojim koliko sam ih ošišala !! A na gospođi se ni ne vidi da je bila za razmnožavanje!! Ovo je jedina koju sam si ostavila od lani zapelcanih!! ![]() Tu se lijepo vidi, kada ih pelcam stavljam 4-5-6 reznica u istu teglicu, pa ako kojoj i nebude dobro još uvijek ih dosta ostane u teglici !! Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us A majka im je sada ovakva!! ![]() Uploaded with ImageShack.us I sa zadnje strane (okrenute cijele zime k zidu ) dosta lijepo izgleda !! Antonija, o ovome nismo nikad razgovarale, al jel i ja svoju trebam malo šišnuti ili da je ostavim ovakvu, rašćupanu !! Dobro, išćešljala je od suhih grančica jesam !! Mislila sam je ovih dana iznjeti na puno sunce, jer su bile u polusjeni na aklimatizaciji nekih tjedan dana, ali s obzirom na ovo zahlađenje kaj najavljuju za nedjelju, nek ostanu do subote tu gdje jesu, u nedjelju idu unutra a kada prođu "zmržjeni sveci" ide van na sunce !! |
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja mojoj pokidam samo suhe grane, ostalo ne diram. ti kako hoćeš.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
pitanjce za znalce...da li ima nade da se primi grana ruselije koju je vjetar otkinuo ,radi se o malo povecem komadu...
![]() kako s njom?ili bacit?
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Ništa ne bacaj,sve zapikiraj u vazu,.......
|
|
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Imala sam ruseliju prije par godina i propala mi je . pokušavam je nabaviti ali nikako da naletim da je kupim. Kod nas je zovu i dubrovački koralj , ona mi je prekrasna i nepravedno je zapostavljena.
|
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Ja svoju nisam orezala !! Lijepo sam je prstima očešljala, napravila razdjeljak po sredini i oprezno razdvojila !! Dobila sam lijepa dva komada, koja sam posadila u jednu dugu teglu !! Malo se pobunila protiv toga, ali je već sljedeći dan nakon dobrog zalivanja izgledala kao da nije bila razdvajana !! Sada uživam u prvim cvijetićima i prekrasnoj bužvi u ne baš maloj tegli !! !! |
|
|
|
![]() |
|
prekrasne su Vam ruselije!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Predivna biljka narocito kad procveta.
Moze li dobro rasti u kontinentalnim uslovima (pod uslovom da se zimi unosi u kucu)? |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Može j a sam u Dalmaciji pa sam ih ostavila vani pa su otišle ali čitajući o njima ako se unesu u kuću gdje ne smrzava ostaju. Ja ću pokušat opet jer su mi predivne
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Danaja ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Nakon sniježne zime u Dalmaciji otišla sam u vrtni centar da vidim šta ima za obnoviti, kada tamo u kontejnerima za smeće hrpa pobacanog smrznutog cvijeća. I upitam ja tetu mogu li uzeti šta iz te hrpe... a može dobijem odgovor!
Dakle uzela sam preko 15 odbačenih raznih korjenovih bala, u stvari sve koje sam vidjela da imaju šanse preživiti a nisam znala što su. Među njima je bila i ruselija... imala je tek ćuperak zelene stabljike. Kada sam je donijela doma stavila sam je u novu zemlju, odrezala sve suho i crno, stavila u zaklonjenu terasu i čekala. Uh, kada je krenula vidim uspjelo je oživljavanje, još ne znam šta imam u tegli dok prije 10 dana nije izbacila prvi cvijetić. Sat vremena sam na googlu pretraživala slike cvijeća dok nisam pronašla koja je ... Prekrasna je~ Uglavnom samo 8 od 15 je uspilo... vrlo dobro! A bile u osuđene na smrt.. Uglavnom najviše me raduje kada spasim biljku od propadanja... u stvari kada vidim odbačene i zapuštene tegle jednostavno ih pokupim doma i spašavama! za sada vrlo uspješno!!! Još jedna neznanka super napreduje., neka vrsta puzave penjačice a pojma nemem šta je, samo znam da ne podnosi jako sunce pa sam je makla na istočnu stranu stana u kupatilo. |
|
![]() |
|
Danaja bravo!!!!!!!!!!!!Kad ce slikice??
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
preživili su snijeg, led, buru, kišu... ma sve vremenske prilike i neprilike na predkući
![]() ![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prelijepe su,moje na žalost nisu preživjele u kući,sad imam male pelcere od Free,vidjet ćemo da li će šta biti od njih.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us A ovo su danas mali pelceri od Free !! Jedne bacaju zelene listiće a jedne mlade grančice !! A ovo smeđe kaj vidite su . . . . borove i smrekine otpale iglice. ![]() Uploaded with ImageShack.us A mama ruselija sada izgleda ovako !! |
|
|
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Vaše ruselije su super , a moje od prošle godine nažalost nisu preživjele ....
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Kakve su to lepote kod Antonije
![]() I one visoke zardinjere su prekrasne. |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Hoce ona,hoce, kad joj se covjek posveti. Pa i kad joj se ne posveti bas skroz, one ga nagrade:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |