Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 123124125126127 243>
Korisnik
Poruka
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 16:52
Baka Bea, puno hvala!
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cojle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cojle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 19:10
Originalno poslano od člana dmirce12 dmirce12 napisao:

Cojle zar to nije calla (kala).

Ne znam... moguce. Nije moja, zato pitam.
E jos me interesuje da li ona moze tako stajati u vodi kao bambus?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 20:13
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

zna li netko što je ovo i da li cvita, hvala.

To je Sedum Oreganum, cvjeta žutim cvjetićima
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 20:27
Originalno poslano od člana Cojle Cojle napisao:

prepoznajte...

Ovo je definitivno kala i ne može živjeti u vodi kao bambus. Rascvjetat će se i propasti kao i sve rezano cvijeće
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 21:15
moon si !
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 21:56
Originalno poslano od člana Streppy Streppy napisao:

Ovaj sukulent sam dobila (2 komada) i zabola u zemlju. Stoje već 2 tjedna tako. Znali tko što je to? Hvala!
[/IMG]

Crassula argentea 'Coral'
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 23:29
Cojle slažem se sa Aralijom jer to je smo cvjet koji se drži u vazi dok neprođe kao i sve ostalo rezeno cvjeće.
Na vrh
boakill View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 80
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje boakill Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 11:15

znate li ime ove biljke?
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 17:22
Kohleria ?????
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Streppy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Streppy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 17:52
Zahvaljujem Moon :)
Na vrh
boakill View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 80
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje boakill Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 18:52
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Kohleria ?????

hvala.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 09:22

Baštenska, jednogodišnja. Zna li neko koja je ovo biljka?
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 09:53
Voki, nicandra !! Kad je jednom zasadiš imaš je . . . skoro zauvijek !!  Sama se rasijava !! E ima nešto kaj ti neznaš a ja znam !!  Vala da sam i to doživjela !!!  Lijepi pozdrav iz Međimurja !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 10:01
Hvala Free, dobio sam seme ove biljke prošle zime, samo znam da je baštenska i jednogodišnja, sada znam i ime ove biljke.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 11:50
Koja je ovo biljka??

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 12:04
Mene isto zanima pravi naziv. Jednu takvu biljku smo zvali lepušika.....a da li je to ne bih znala.....
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 18:17
Kod nas ovu biljku nazivaju čičak.http://ts1.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=5056229376000688&id=e63863a95c59760d23fd5ed94423d711
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 22:27
Da, narase još i čičak na toj biljci  pa smo brali i od toga pravili neke igračke, jer se taj čičak svojim bodljama mogao lijepiti jedan za drugi i tako su nastajale neke naše igračke.....
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 23:42
Bebolina, ispričavam se no mislim da ovdje nije riječ o čičku, već o repuhu, petasos .........., ima ih par podvrsta , i ako ima listove veće od pola metra u promjeru, to bi trebala biti ta biljka, u našim krajevima je vrlo česta, pogotovo u kopnenom djelu, oko zg ih stalno viđam

Naučno ime dolazi od stare grčke riječi petasos, što je staro ime za pastirski šešir. Zbog svoje veličine pastiri koriste listove  koriste za zaštitu od sunca i kiše. U Zapadnoj Nizozemskoj i Belgiji biljka raste pored kanala i puteva. Ima najveće listove od svih biljaka. Cvjeta vrlo rano u proljeće, prije mnogih drugih biljaka (isto kao i podbjel) i prije nego se pojave listovi.

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 23:57
Možda,ali kod nas ga zovu kao domače ime čičak inače latinski arcitum lappa pa bi bilo dobro pogledati na googlu dali je to ta biljka.Jeste Milice saječam se toga kad smo kao djeca pravili igračke ili se gađali njima jer se lako ljepi na odječu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 123124125126127 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.