Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 117118119120121 243> |
Korisnik | |
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebolina, ispričavam se no mislim da ovdje nije riječ o čičku, već o repuhu, petasos .........., ima ih par podvrsta , i ako ima listove veće od pola metra u promjeru, to bi trebala biti ta biljka, u našim krajevima je vrlo česta, pogotovo u kopnenom djelu, oko zg ih stalno viđam
Naučno ime dolazi od stare grčke riječi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Da, narase još i čičak na toj biljci pa smo brali i od toga pravili neke igračke, jer se taj čičak svojim bodljama mogao lijepiti jedan za drugi i tako su nastajale neke naše igračke.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Kod nas ovu biljku nazivaju čičak.http://ts1.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=5056229376000688&id=e63863a95c59760d23fd5ed94423d711
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Mene isto zanima pravi naziv. Jednu takvu biljku smo zvali lepušika.....a da li je to ne bih znala.....
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Hvala Free, dobio sam seme ove biljke prošle zime, samo znam da je baštenska i jednogodišnja, sada znam i ime ove biljke.
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Voki, nicandra !! Kad je jednom zasadiš imaš je . . . skoro zauvijek !! Sama se rasijava !! E ima nešto kaj ti neznaš a ja znam !! Vala da sam i to doživjela !!! Lijepi pozdrav iz Međimurja !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Baštenska, jednogodišnja. Zna li neko koja je ovo biljka? |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
hvala. ![]() |
|
![]() |
|
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Zahvaljujem Moon :)
|
|
![]() |
|
Kohleria ?????
|
|
|
|
![]() |
|
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
![]() znate li ime ove biljke? |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Cojle slažem se sa Aralijom jer to je smo cvjet koji se drži u vazi dok neprođe kao i sve ostalo rezeno cvjeće.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
moon
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Cojle ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 19 |
Ne znam... moguce. Nije moja, zato pitam. E jos me interesuje da li ona moze tako stajati u vodi kao bambus? |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Baka Bea, puno hvala!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 117118119120121 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |