Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 122123124125126 243> |
Korisnik | ||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Znam da sam već dosadna, ali dobila sam sadnice s objašnjenjem: "Znaš, to ti je ono što cvate cijelo ljeto!"
![]() ![]() Ovo smo sijali, ali nismo obilježili, pa ne znam što je niknulo: ![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Otok meni jako liči na stella alpinu.. |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
[QUOTE=zribal] Kupila sam vrećicu sjemena na kojem je pisalo niske trajnice. Posijala sam, dosta toga je niklo, a ja sad ne znam što je što. Stavit ću sličice, a vi koji znate pomozite i recite kako s njima da postupim. Hvala.
[/QUOTE"> Ova biljčica pokazala je svoj cvijet pa molim da sad pokušamo identificirati.Cvijet je vrlo sličan cvijetu delosperme, ali list je tanji i širi, mada je mesnat. Kao što vidite za sada imam dvije boje. Visina biljčice je cca 5 cm, dok sami cvijet iznosi isto toliko. Nisam nikad vidjela, tko zna neka pomogne. Zanima me je li to trajnica jer sam ju kupila u vrećici na kojoj je pisalo niske trajnice. [IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/946d499d-DSC05104.JPG" /> |
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
Mesembryanthemum bellidiformis |
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
|
[/QUOTE"> [IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/946d499d-DSC05104.JPG" /> [/QUOTE] Mesembryanthemum bellidiformis[/QUOTE] Ima ponešto na netu i na hrvatskom jeziku, naći ćeš i pod nazivom dorotheanthus ili ice plant, a ima i tema ovdje na forumu pod sukulenti i kaktusi. Traži sunčani položaj, cvjetovi se otvaraju samo na suncu. Imala sam taj cvijet više puta, ali nije mi se održao preko zime. |
||
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
||
![]() |
||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
|
Hvala Alisa, ali nije to. To je neka samonikla biljka, baš mi je zgodan grmić. Čekam da se pupovi otvore, možda je onda netko prepozna. |
||
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
zribal mislim da ti i jeste lobelija.ima ih više vrsta.
andina,čini mi se da je na tvojoj drugoj slici također lobelija
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
na prvoj bi mogao biti rozi iberis, mislim da ga ima kod retriver sare u žardinjeri pred ulazom i kod kamenjar u vrtu, u "crijepu" tj. tegli od crijepa |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Ajama, Natalija - i opet hvala! Sad, kad ste me uputile u pravom smjeru,
vidim da bi na prvoj slici stvarno mogao biti Iberis umbellata. No, sumnjam da je na drugoj lobelia jer svi klijanci lobelie su nam propali. Bi li to mogao biti platycodon? |
||
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
Cojle ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 19 |
|
prepoznajte...
![]() |
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Cojle zar to nije calla (kala).
|
||
![]() |
||
niko5 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 46 |
|
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
A ja opet molim pomoć...jel ovo neki običan puzavi drač, il je vrijedno ostaviti da poraste u vrtu?...ovog sam isčupala,a ima još jedan...
lišće je blago dlakavo...poput tikvica ili krastavca... ![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
|
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Kaže prodavačica da je ovo neka vrsta paprati. Meni baš ne sliči na paprat, a zanimljiva mi je zbog listića koji izlaze iz osnove većeg lista.
![]() |
||
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Tolmiea manziesii, Andina
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 122123124125126 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |