Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 58> |
Korisnik | |
PiccolaBambi ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajoj... orhideja nije stvorena za običnu zemlju jer raste na drveću i hrani se onim što izvuče iz kore. pročitala sam tu na forumu jedna forumašica ima orhideju u običnoj zemlji i luduje joj, ali to je stvarno iznimka. a što se tiče listova ako počnu žutjeti i biti mlohavi, ili je previše svijetla ili je korijenje u lošem stanju. meni su orhideje na zapadnom prozoru ali su zaštićene roletama i lijepo im je (a recimo na istočnom im nikako nije pasalo). mislim da je najbitnije pogoditi pravo mjesto gdje orhideji paše i onda je pola posla obavljeno. ali zemlju bi svakako trebala kupiti specijalnu za orhideje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
A bem mu grom,kad nikako naći zemlju... Presadila sam ju u običnu jer sam bila prisiljena,korijenje je već bilo van posude,a nigdje nisam uspijela naći tu specijalnu za orhideje... a fack!!! Sad samo mogu sjest i plakat .... puj puj ... pokvari sama sebi dan
![]() |
|
![]() |
|
PiccolaBambi ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
ma orhideje su žilave biljke, ali zemlju bi trebala promijeniti čim prije. ima ih u svim većim dućanima, trgovačkim centrima i vrtnim centrima.... a inače, za orhideju je normalno da ima zračno korijenje koje tako lamata po zraku
![]() |
|
![]() |
|
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
pomaže li šta što sam pomješala sve što je valjalo od kore s ovom zemljom??? Možeš mi reći kako se kreću cijene zemlje i znaš li gdje se u Slavonskom brodu mogu nabaviti? Ovdje u Požegi nema baš nigdje ...
|
|
![]() |
|
eh, nisam nikada probala miješati običnu zemlju sa zemljom za orhideje pa stvarno ne bih znala. ja sam evo prije 2-3 tjedna kupila paket od 5 l i koštao je oko 30 kuna ako se dobro sjećam. bio je doduše na akciji u baumaxu pa inače košta nešto malo više. nisam iz blizine slavonskog broda pa ne znam, ali trebalo bi je biti u billi, konzumu, bauhausu, baumaxu, pevecu..... da li to pomaže?
|
|
![]() |
|
Dovoljno,valjda ću negdje naći pa ju vratiti u zemlju koja joj najbolje odgovara... hvala.
|
|
![]() |
|
![]() evo slike pa ako tko što zna,ili primjeti nešto loše i negativno molila bi za pomoć i savjet. hvala! |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Kreni od prve stranice čitati teme o orhidejama i sigurno ćeš naći sve kaj te zanima i puno korisnih savjeta. Sretno! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Odreži suho i trulo korijenje i presadi ga u bolji supstrat! Ovaj stvarno loše izgleda!
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Mimagy i u cvjećarnicama zna biti zemlja za orhideje, pa ako imaš neku u blizini, možda da pogledaš. |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Kupila sam si novu dejicu...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
_mira_ ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
pozdav svima
![]() ja sam nova ovdje na forumu i imam pitanja vezano za njegu orhideje. prije 15-ak dana sam dobila za poklon prekrasnu bijelu orhideju, bila je puna cvijetova i pupova. jucer je procvao jos jedan cvijetić ali danas u roku pola sata ih je 7 otpalo. neznam dali nesto krivo radim, listovi su lijepi i zeleni. bila sam na dosta stranica i svagdje drugačije piše, zanima me kako ju njegovati i gnojiti, nebih htjela da propadne jer je prekrasna... |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
_mira_ ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
zalila sam ju dva puta, danas i prije tjedan dana
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |