Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 270271272273274 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
U pravu si mali kaktus, svi ovi adeniumi sa slike su uzgojeni iz reznica. Adenium iz reznice formira malo drugačiji kaudeks nego iz sjemena. No ništa zato, takav kaudeks isto ima svoju čar, barem meni.
To dizanje iz supstrata adeniumu ne smeta no kao što sama kažeš moram ih sljedećih desetak dana čuvati od prejakog sunca. Do sada nisam razmnožavao adenium reznicama. Mislim da nema niti jedan razlog da ne bi vrijedio onaj famozni sistem: odrežeš, posušiš , posadiš. Držiš ih na mjestu sa puno difuznog svijetla (svjetla sijena) i povremeno zaliješ. |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pinus,to su adeniumi koji su pelcani od grančice,jel da?Mislim da si jednom rekao da oni nemaju kaudeks,a ti si ih postigao dizanjem biljke.Da li im ne smeta što ih dižeš,paziš na sunce da se ne ispeku?I još nešto,kako se pelcaju,kao svi sukulenti s grančicom zabodenom u zemlju ili....?
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Ti hoces da se ja razbolim Pinus.....
![]() ![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
|
Počeo sam u zadnje vrijeme malo više čitati podatke o kaudioformnim biljkama. Nabavio sam nekoliko lijepih kaudioformnih sukulenata pa me zanima kako sa njima. Recimo za većinu kaudioformnih biljaka piše da treba počekati sa dizanjem iz supstrata. Razlog tome je to što se kaudeks brže formira pod zemljom. Gledajući kaudeks kod svojih adeniuma mislim da to pravilo važi i za adenium. U zadnju godinu dana kod mojih adeniuma debljao se samo dio kaudeksa koji je rastao pod zemljom.( bijeli dio, bez klorofila) Gornji (zeleni dio) je ostao takav kakav je bio prilikom podizanja, skoro se ništa nije udebljao. |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pinus,a što drugo reči nego da je prekrasno!
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Bebolina nadam se da će biti tako kako kažeš. Dopada mi se ovo : „a nakon toga cvasti kao nikad do sada“.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
@Pinus
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Čekao sam ovaj topli val da se primim adeniuma. Obrezao sam nepravilnu i izduženu zimsku rast. Zamijenio supstrat i okupao korijensku grudu adeniuma u Captanu. Prvi puta sam dignuo adenium iz supstrata za kakvih 2 cm sada sam bio hrabriji i dignuo ih od 2 – 7 cm u zavisnosti od toga kako su formirali kaudeks. |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Draga moja,vjeruj više u sebe i da vidiš kako će te razveseliti.Nekima treba više da se prilagode,nekima manje.Bitno je da je kod tebe u tvom domu i da daješ sve od sebe ![]() ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
svaka čast ja također nebi odoljela
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
e jeste me sad dobro
![]() Ja samo kažem: Ma on je napao mene!? Matilda i tvoj je duuugo čekani divan. Ko čeka dočeka ![]() |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
kamenjar,dobro da si naletila na njih.Ja sam prije par mjeseci dobila informaciju da ih ima pa prodavačica nije znala o čem pričam ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 270271272273274 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |