Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 58>
Korisnik
Poruka
PiccolaBambi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PiccolaBambi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:21
ajoj... orhideja nije stvorena za običnu zemlju jer raste na drveću i hrani se onim što izvuče iz kore. pročitala sam tu na forumu jedna forumašica ima orhideju u običnoj zemlji i luduje joj, ali to je stvarno iznimka. a što se tiče listova ako počnu žutjeti i biti mlohavi, ili je previše svijetla ili je korijenje u lošem stanju. meni su orhideje na zapadnom prozoru ali su zaštićene roletama i lijepo im je (a recimo na istočnom im nikako nije pasalo). mislim da je najbitnije pogoditi pravo mjesto gdje orhideji paše i onda je pola posla obavljeno. ali zemlju bi svakako trebala kupiti specijalnu za orhideje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:26
A bem mu grom,kad nikako naći zemlju... Presadila sam ju u običnu jer sam bila prisiljena,korijenje je već bilo van posude,a nigdje nisam uspijela naći tu specijalnu za orhideje... a fack!!! Sad samo mogu sjest i plakat .... puj puj ... pokvari sama sebi dan smile226
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PiccolaBambi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:30
ma orhideje su žilave biljke, ali zemlju bi trebala promijeniti čim prije. ima ih u svim većim dućanima, trgovačkim centrima i vrtnim centrima.... a inače, za orhideju je normalno da ima zračno korijenje koje tako lamata po zraku Tongue a nakon samo 6 mjeseci nije bilo potrebno presađivati ju. zemlja u kojoj se orhideja kupi je dobra dok se komadi kore ne počnu raspadati. znači, kad se primi u ruku i tvrda je, ne lomi se lako, onda je ok.
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:33
pomaže li šta što sam pomješala sve što je valjalo od kore s ovom zemljom??? Možeš mi reći kako se kreću cijene zemlje i znaš li gdje se u Slavonskom brodu mogu nabaviti? Ovdje u Požegi nema baš nigdje ...
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PiccolaBambi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:38
eh, nisam nikada probala miješati običnu zemlju sa zemljom za orhideje pa stvarno ne bih znala. ja sam evo prije 2-3 tjedna kupila paket od 5 l i koštao je oko 30 kuna ako se dobro sjećam. bio je doduše na akciji u baumaxu pa inače košta nešto malo više. nisam iz blizine slavonskog broda pa ne znam, ali trebalo bi je biti u billi, konzumu, bauhausu, baumaxu, pevecu..... da li to pomaže?
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 16:23
Dovoljno,valjda ću negdje naći pa ju vratiti u zemlju koja joj najbolje odgovara... hvala.
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 16:32

evo slike pa ako tko što zna,ili primjeti nešto loše i negativno molila bi za pomoć i savjet. hvala!
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 16:33
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 16:34
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 16:34
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 16:35
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 19:52

Kreni od prve stranice čitati teme o orhidejama i sigurno ćeš naći sve kaj te zanima i puno korisnih savjeta.
Sretno!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 20:15
Odreži suho i trulo korijenje i presadi ga u bolji supstrat! Ovaj stvarno loše izgleda!
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 10:06

Mimagy i u cvjećarnicama zna biti zemlja za orhideje, pa ako imaš neku u blizini, možda da pogledaš.

Lipik
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2012 u 10:51
Kupila sam si novu dejicu...

Na vrh
_mira_ View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje _mira_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 22:11
pozdav svima smile219
ja sam nova ovdje na forumu i imam  pitanja vezano za njegu orhideje.
prije 15-ak dana sam dobila za poklon prekrasnu bijelu orhideju, bila je puna cvijetova i pupova. jucer je procvao jos jedan cvijetić ali danas u roku pola sata ih je 7 otpalo. neznam dali nesto krivo radim, listovi su lijepi i zeleni. bila sam na dosta stranica i svagdje drugačije piše, zanima me kako ju njegovati i gnojiti, nebih htjela da propadne jer je prekrasna...

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 22:16
Originalno poslano od člana _mira_ _mira_ napisao:

pozdav svima smile219
ja sam nova ovdje na forumu i imam  pitanja vezano za njegu orhideje.
prije 15-ak dana sam dobila za poklon prekrasnu bijelu orhideju, bila je puna cvijetova i pupova. jucer je procvao jos jedan cvijetić ali danas u roku pola sata ih je 7 otpalo. neznam dali nesto krivo radim, listovi su lijepi i zeleni. bila sam na dosta stranica i svagdje drugačije piše, zanima me kako ju njegovati i gnojiti, nebih htjela da propadne jer je prekrasna...

Reci ti nama koliko si dejicu zalijevala od kad si je dobila?

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
_mira_ View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje _mira_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 22:21
zalila sam ju dva puta, danas i prije tjedan dana
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 23:13
Originalno poslano od člana _mira_ _mira_ napisao:

zalila sam ju dva puta, danas i prije tjedan dana
To joj je sasvim dovoljno, samo pazi da ne ostaje vode u podlošku
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.