Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moje dvorišče
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moje dvorišče

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 89>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 12:06
smile93Ovo govori samo za sebe. Verbenu onakve boje nisam nikad vidjela, super se slaže
 sa zijevalicom i onim perunikama boje breskve.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 10:09
smile39  i zato ostala bez komentara!
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 09:21
shasha, mimulusa ima ih preko 150 vrsta, koliko sam saznala ova naša vrsta nije puzavac, naraste do 25 cm u visinu (dosta se i širi), cvjeta od svibnja do rujna. Može se kasnije držati i kao sobna biljka. U toplijim krajevima može biti trajnica.
Na netu sam pročitala da se pojedine vrste koriste i u medicinske svrhe.

Nadam se da će ti ovo pomoći u odabiru mjesta sadnjeTongue
Na vrh
stephanotis View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 569
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 08:55
Predivna ti je košara s novim biljčicama. Morala bi i ja na svoj plac tržiti nešto...
A cvijeće iz tvog vrta... već se ponavljam po stoti puta, ali pohvala nikada dosta. Pogotovo zavrijeđenih!! Big%20smile Preprepredivno. Vjerujem da uživaš u svom vrtu. Ja sam jučer sjedila kraj svojeg novog "kamenjara" na balkonu i uživala. LOL Sam pogled na te biljčice me opušta.
A tvoje su smile94.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 22:45
Triša,kod nas na placu,nema čega nema.Kupila sam i runolist,samo ne znam koje bude boje cvao.Samo jedan,no još tri vrste imaju,to bum drugi put.Kad sam već kod runolista,jesam ga ja posadila no ne znam jel mu bude dobro.Kud bi najbolje bilo da ga smjestim??Sad je u kamenjaru,na suncu,cijeli dan.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 22:42
Lana,jel to puzavac? Da znam kud da ga stavim.Ja sam ga sad ovako privremeno stavila no prije nego ga rasadim da znam.Imam dvije betonske tegle pa sam mislila možda u njih ga posaditiWacko
Kaj ona ima sjemenke,SilveK??(mislim,logično da ih imasmile42,samo kaj ja nikad nisam gledala a ni sjetila se pokupiti)
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 22:25
I ja sam kupila te mimuluse, e super što je prepoznat... Inače Shasha, verbena je prekrasna...Došla bum najesen brati sjemenke...
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 15:19

shasha mimulus se dosta raširi tako da ti je u ovoj posudi dovoljno 2 kom, narandžasti puzavac stavi na identifikaciju sigurno će se već netko pronaći tko će ga prepoznatiWink

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 09:28
Pregledala sam...Lana je u pravusmile78.Ma ja sam mislila na nešto drugo.Puzavac,narančasti,no sad znam kako se moj zove...samo ne znam sad više kako se on, na koji sam mislila, zovesmile42
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 09:22
Sad tek vidim da je Lana rekla šta je to "maksimus".Meni se čini da je to nešto drugo.Cvijet je sličan no ovaj je deblji a list mi nije ni sličan.Bum stavila na identifikaciju.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 09:20
Franjica,ali ni ja nemam tog"maksimusa".Znam na šta misliš(prošlo proljeće smo dosta o njemu raspravljali) no mora da si neki moj cvjetak zamjenila(samo ne znam koji)
Andrea,nemam puno toga,no nemam baš ni previše mjesta više(dobro je meni susjed reko,kad smo se doselili,aj ti kupi onu zemlju do svoje,sad su tamo sve kuće,jer koliko sadiš nebude ti to dostasmile96)
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 08:21
Shasha iskustvo sa mimulusom ili kak ga je ona MAKSIMUSOM  nazvala ima Donata. Ovih sam se dana ogledavala ne bih li ga ugledala i domeku svom odnesla ali jok, nema, a onda ga ti usput kupiš. Baš si sretnica
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 23:55
Originalno poslano od člana dada28 dada28 napisao:

Draga Shasha, pa ti komotno možeš biti konkurencija bilo kojem botaničkom vrtu...nema čega nema!

Skoro sam kroz ove praznike završila u Botaničkom vrtu u ZG, samo da usporedim shashino dvorište sa perivojem botaničkog!!! smile79
Da joj mogu pokazati: "Ahaha, ovo nemaš!!!" smile96
Nadam se da me shasha ne bu smile155
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 23:53
Već sam davno pogledala nove slikice, po običaju su smile107
Baš mi je neke detalje Andrea objašnjavala gdje se nalaze!!! smile96
Ova narandžasta verbena je predivna, a i kutija sa prve slike!!!
Dosta biljkica za 80 kn, pa gdje god bile na placu!!! Wink
Jeli zlatoglavica kaj je bila u pupoljcima skroz kad smo bile do tebe?
Nemoj zaboraviti uslikati novog pakujca iz blizine! Predivno mi ovako izgleda!!! Tongue
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 22:16
Ja ću samo reći; PREDIVNO!

p.s. Imaš toliko bilja, a još kupuješ! Svaka čast! Strast je strast.
Bolje strast za cvijećem nego  za...... (dodaj sama, po želji)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 22:15
Tvoje dvorišće sve punije i punije, raskoš vrsti i boja. Čuvarkuće predivne, gdje si samo to uspjela naći, bogme ima svašta na tom placu. Pa mi smo u Rijeci baš zakinuti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 21:58
shasha cvijeće na drugoj slici je mimulus, možda si ih previše posadila u tako malu posudu

inače cvijeće ti je preeeedivno, jednostavno niti jedan ne mogu izdvojiti
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 21:02
Draga Shasha, pa ti komotno možeš biti konkurencija bilo kojem botaničkom vrtu...nema čega nema!
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 20:49
Ovo je"paket" čuvarkuća i nekih malih trajnica koje sam gore posadila(sve skupa za 80knBig%20smile.Gdje??? Varaždinu na placuLOL)

ove sam u Ludbregu kupila i nemam poima kud da ih zasadim ni kako se zovu(neke curice prodavale pa nisu znale).

i Ovu narančastu verbenu sam u Ludbregu kupila(30kn,na kraju ispala.smile78mamurnim "cvjećarima")

moj prvi ovogodišnji"zeko" procvao

i žuta zlatoglavica

moram staviti i barem jednu od mojih novih fuksija

I još samo clematis....otišo na dvije strane a sredina prazna.
Evo obje strane

Eto,toliko,još sam nešto sadila no toga ima više pa sam u slike cvijeća stavila
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 20:41
Kako sam radila nešto a i vidi se(kad plijevim i sl to se na kraju ništ ne vidi) ja sam i slikala malčice.
Na drugoj slici ,gore lijevo,onaj dio odmah iza tegli sam "raskrčila" i posadila većinom čuvarkuće(koje se zbog šljunka slabo vide) i malo "pošljunčala"

ovo je druga strana,sa divljim ivančicama(veli MM jel nemaš dosta "pravog",ma šta mu to značilo,cvijeća pa sad ostavljaš i to divlje).
Kaj nisu medene!!?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 89>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.