Notocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klimatis, rado bih ti pomogla, ali nisam sigurna, pa evo samo moja iskustva : moji su cvali i to obilato ( vjerojatno si ih vidio), a isto su na suncu veći dio dana. Neki su dobili i male opekline pa sam ih tek neznatno sklonila sa najjačeg sunca. Inače kod mene u dvorištu baš i nema hladovine. Što se tiče prihrane, e tu baš nisam široke ruke, ove sezone su dva ili tri puta dobili nešto klope. Inače nisam za prihranu kaktusa, bar ne puno, jer želim postići što prirodniji rast, pa samim time i njihov izgled. Konačno, pokušavamo im pružiti uvjete njihovog prirodnog staništa, a tko ih prihranjuje u tamo nekakvom pijesku ili kamenju ?
A možda su ipak samo još mali ( mladi ). |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Od svih silnih kaktusa jedino mi notocactusi nisu cvali. Možda im je škodilo proljetos jako sunce, ali sam ih kasnije stavio u hlad. KKoje im je idealno mjesto?
Pročitao sam Schumyev lijepi uvod, sve lijepo piše. Možda previše gnojenja? 7 različitih vrsta notocactusa i nijedan pup ni cvijet? Možda su neki premali, ali opet pola ih je starijih... |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Pinus predivan cvijet..odusevljena sam..
![]() |
|
Velika gorica
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Aaaaaajoj,koja boja.....roza...slatkis mali.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lijepe cvijetove ima
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
za sve |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Natalija mišljenja sam da tvoj bodljič slići mojem ljevo na slici, a oba su slična Schumyjevom
![]() Ja sam ga identificirao kao Notocactus Mammulosus, to jest kao Parodia Mammulosa Ujedno bi se ovdje osvrnuo da su Notocactusi po novoj specifikaciji svrstani u rod Parodija tako da ne zbunjuju ova dvojna imena iliti sinonimi |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
čista fantazija u ovo burno i hladno zimsko jutro
![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro, još malo fotića notocactus magnificus od lani - 07.09.2011 u punome cvatu:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav.......schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
schumy mislim da si me nagovorio
![]() kamenjar, da da samo staviš prerezanu plastičnu bocu (odgovarajuće veličine) preko kaktusa? |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobar dan, kaktuse obavezno treba stavljati u zimovnik, ako ostaju vani do ove dobe, onda izvana ne metati u toplu prostoriju nego u hladnu negrijanu (hodnik, pretdsoblje, zimski vrt.....)
Sve one priče da lako prezimljavaju vani su upitne, mogu prezimiti ali mogu i stradati..... Pozdrav.....schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
prelijepi su ti notocactusi ,moram ovih dana slikat svoga,mislim da je kao onaj sa zutim cvijetom..i on je sav se uvuko u sebe vani je,mozda ga izvadim iz vrta ,,,zao bi mi ga bilo da propadne
|
|
![]() |
|
schumy više sriće drugi put, ali glavno da si našao nešto što trebaš i što te veseli, sjećam se članka o zlatišipki, mislila sam da je već imaš
da ne ofopičarim - notocactus, lijepi su ti - i žuti i crveni, i ja imam jednog koji me već 2 godine razveseli žutim cvjetovima, identificiran mi je kao notocactus, ove zimee sam ga ostavila na balkonu - otvoren, ali natkriven, nadam se da neće pozepsti... baš ga gledam ove dane, sav se uvukao u sebe, možda ga ipak sklonim ovaj tjedan, prije ovog velikog zahlađenja koje najavljuju |
|
![]() |
|
Dobro jutro, i nisam se vrati "praznih" ruku! Ponuda kaktusa je bila slaba, bolje rečeno mizerna, ali sam "ubod" ovaj puta izvršio i donio biljku - zlatošipka ili zlatnica velika (Solidago virga-aurea L), u obliku gomolja (podzemnih korijena) već spremnu za sadnju. To je jedna od najboljih medonoša a i po izgledu je vrlo atraktivna - kada cvate "okoiti" se slapom žutih cvjetova u obliku metle (koga zanima detaljnije - opisao sam ju u podforumu "ljekovito i začinsko bilje" pod "medonosno bilje". Valjda ću drugi puta što se kaktusa tiče imati više sreće.... Pozdrav........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Predivni su ti bodljikavci schumy!
![]() Sretan ti put i uživaj na sajmu. Nećeš se ti vratiti praznih ruku ![]() LP |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Schumy,kod mene je -8.zimaaaa,kao što kažeš idealno vrijeme za čeprkati po knjigama,ja ovu zimu sebi zadala zadatak da indentificiram sve svoje kaktuse,ali svako malo zapnem.Zavidim ti što ideš na sajam,samo ti slobodno nešto "ubodi".
![]() |
|
|
![]() |
|
Kaktusiću, evo baš sutra idem u EU, na sajam poljprivrede, nadam se da ću ondje i ja nešto "ubosti" od "bodljića". Kakvo je vrijeme kod tebe? Kod nas od -3°C do -8°C, 30-tak km od moje firme, a sada na mom radnom mjestu u firmi 0°C. Idealno vijeme za čeprkati po starim zapisima i fotkama! Pozdrav............schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lijepo Schumy,da ne misliš da ne gledam,obavezno svaki dan pročitam što ima novoga ovdje,kaktusi kao i uvijek prelijepi,opisi njih dobri,imaš ti još notocactusa koje možeš ovdje staviti.
![]() |
|
|
![]() |
|
Evo pronašao sam još notocactusa u cvatu:
1. ) Notocactus otonis - varijetet sa crvenim cvijetom: ![]() ![]() 2.) Notocactus acutus, koji se baš "priprema" otvoriti latice svoga cvijeta: ![]() Pozdrav...........schumy |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |