Aeonium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 41> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
krasno...kako ja ne naletim nikad na aeonium
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Natalija oprosti tek sada odgovaram.Imam dva crnoglavca. Kupila sam ih na dva različita mjesta. Mislim da su i različiti. Gledala sam na netu link koji je netko napisao, te sam došla do zaključka da postoje dva crna..Veoma su slični, ali ipak različiti u nekim nijansama.Imena nisam zapamtila potražiti ću... Ako je tvoj oćelavio doći će on na sebe, samo neka mu je sunca.Ono zeleno još ništa ne mogu točno reći, ali možda je ipak sedum palmieri... |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Odbacivanje donjih listova je normalna pojava, na taj način nastaje "stablo".
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Za aoenium je bitno sunce i količina i sastav zemlje, oni koji se manje zaljevaju više pocrne, a oni koji se bolje zaljevaju i imaju plodniju zemljuviše se zelene i veći su im listovi, sunce je ipak presudan faktor za "crnilo".
U malom pitaru manje zaljevan ![]() U velikom pitaru sa sukulentima češće zaljevan i više zemlje ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Lantana, hvala na ovim informacijama bdw divni su ti
|
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
prekrasni su....ja san to do sad sve nazivala čuvar kuće....
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Bravo Moon, baš mi je drago da si ih dobila, kod tebe će uživati.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
ovo je moj ljepotan u drustvu prkosa koji je opstao u kuci..moj malisan se je duplo protegnuo od prosle godine
![]() |
|
![]() |
|
belica...hvala
sanjalica4.....baš je krasan i tako velik
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Moon, evo, malo strpljenja i pojavio se , našao te je i došao k tebi !!!!! Svaka čast dragim prijateljicama, pa velim ja da te najljepše iznenade - cvijetne prijateljice !! A i mene je našao jedan slatkiš, kad se samo sjetim kako sam pitala, cvijetnu prijateljicu, kako me možeš voditi u razgledavanje u MBM !! ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Sada samo treba držati fige da se zakorjeni !! Umoćen je u hormon, zasađen i poklopljen flašom !! Tako sam zakorjenila i crnoglavac sa Brača kojem sam odrezala glavu !! Baca listiće kao lud !! A i odrezana stabljika (odrezana na nagovor Doda-Lave) ima 15-tak mladih rozetica !! ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us A usred te teglice, mala crna praznina, manja i od kamenčića u teglici, crni se jadan mali crnoglavac, manji od nokta na malom prstu !! Ali raste, listić po listić, već 6. mjesec !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moji se prže na suncu od jutra do mraka i dobro im je
![]() ![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
mislim da svi koji imaju ovaj aeonium trebaju ga stavit na cjelodnevno sunce...boja im tek tad dođe do punog izražaja ,ja sam posadila jedan i stavila u malo sjene nije ni sličan ovima koji su na suncu
|
|
Vir |
|
![]() |
|
free....drago mi je da ga i ti imaš. Ja sam svoj posadila kako mi je draga osoba od koje sam i dobila oba rekla, znači samo zapikla u zemlju koju inače pripremim jednako za sve sukulente, kaktuse i sl. Nisam ga umakala u hormon, niti stavila pod staklo. Nisam nikad imala problem sa zakorjenjivanjem takvih biljčica pa se nadam da neću niti sad.
kamenjar....imaš ti pravo, sve te biljke i jesu stvorene za sunce, meni jedna stvar nikako nije jasna kad se kaže da kaktus treba biti u sjeni ili djelomičnom suncu - pa što će biti na suncu ako neće kaktus. Po meni je, a vidim da se i ti s tim slažeš kroz prethodne postove, najvažnija dobra drenaža, a njima onda ne smeta niti sunce niti kiša. Ovaj tvoj, već sam ga negdje pohvalila, najljepši, takve boje nisam vidjela nigdje, znači na cjelodnevno sunce s njima
![]() |
|
![]() |
|
moon upravo tako,ja se za kaktuse ne brinem oni se prze po cijeli dan i do sad nisam imala problema,al ako moji sukulenti prezive ovo ljeto onda sam stavrno 100 % uvjerena da su i to biljke za jako sunce...trenutno su mi od jutra do mraka na najjačem suncu nigdje ni daška sjene ,za sad se drže ..kiša im nikako ne može smetam od proljeća do jeseni ,dapače može im samo godit ,ako imaju dobro drenažu ..
|
|
Vir |
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Slažem se, inaće cvijeće i kamenjar ti je za 10!
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Evo i mojih ljubimaca
![]() ![]() Još samo da nađem onog sa crvenkastim rubom... ![]() |
|
![]() |
|
divni su Emily!!!
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
ponavljam: divni su Emily!!! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |