Ljiljani - Lilium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 64> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajme koji krasni ljiljani
![]() imate li vi problema s onim odvratnim, ljigavim, crvenkastim bubama koje im jedu listove? meni su jednoga skroz obrstili, jedva je stigao napraviti jedan mali pupoljčić posula sam ga neopitroidom, ali mislim da sam zakasnila ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Dijana imaš jako lijepe ljiljane i sad samo treba da što duže traju i da dugo u njima uživaš.
Blue sky za tvoje uživanje u cvjetanju ljiljana ove godine nećemo brinuti, oni su to tebi gigantski osigurali. Svaka čast. Super |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Bebe,ako ih nisi vadila iz posude,nadam se da sam dobro shvatila,savjetujem ti da malo prokopas sa rukama i da vidis jesu li lukovice uopce zive odnosno da nisu,nazalost zgnjilile.Ako nisu,potjerat ce sljedece godine.Trebat ces bit malo strpljiva.
Ajama i dijana,ljiljani su vam prekrasni ![]() Blue sky,ovako nesto vidim prvi puta ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
ajama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ajama, prelijepi su. Posadila sam tri narandžasta, bar je tako pisalo na pakiranju, i svi imaju pupove, ako budu približno lijepi kao tvoji ja ću biti presretna.
|
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
Bebe, ja ne razumijem gdje ti uzgajaš ljiljane. Kažeš nisi iz vadila prošle godine van, a onda kažeš sad su vani na balkonu. Odakle si ih trebala vaditi, iz posude ili iz vrta? Oprosti. Ja sam jedan dio svojih ljiljana posadila u vrt u jesen, dakle tu su proveli zimu i nemam ih namjeru više vaditi. Druge sam u vrt posadila u proljeće, jer sam ih tada kupila, i njih ću ostaviti za ubuduće na istom mjestu. I jedni i drugi spremni su na cvatnju. Dakle, nema potreba vaditi ljiljane preko zime van iz vrta. S uzgojem ljiljana u posudi nemam iskustvo.
|
|
|
|
![]() |
|
bebe ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
ja sam očito jako pogriješila sa svojim ljiljanima jer ih nisam vadila prošle godine van. čuvala sam ih, mazila i pazila al još niti traga od njih. sad su vani na balkonu. kad vidim vaše slikice jasno mi je da od njih nebude ništa ove godine. možda netko ima kakav savjet za ubuduće. hvala!!!
![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Tea....krasan ti je i taj
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Hvala zribal
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Hvala cure na pomoći. Predpostavljala sam i sama, ali kako ovak sa širim listovima koji mislimo da je orijentalac nikad nisam vidjela u svom vrtu on je zaista pravo iznenađenje. Sjećam se da sam imala dvije lukovice, ali sam mislila da su od jednog starog. No, baš lijepo, volim iznenađenja.
Tea, ovaj tvoj s pjegicama je zaista prelijep. gledaj i uživaj dok traje. Ja imam još 12 azijata (bijele, narandžaste i crvene), a i jedan ljiljan Sv. Ante. Je li to madonin, kako često čitam. I svi će cvjetatai sa puno cvjetova, tako se radujem da sličice podijelim s vama. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zribal,konačno ćeš i ti uživati u ljepoti svojih ljubimaca
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zribal...slazem se s alisom...sudeci po listovima desni je orijentalac /ja imam takvog/ ,a lijevi je sigurno azijat. Jako se veselim vidjeti ih kad procvjetaju...a ti vjerojatno jos vise je te ocekuje iznenadenje boja. Ipak je njima ljepse kraj vlasnika koji ce ih svaki dan obilaziti i diviti im se
![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Tea, ajama, bugic hvaaala
![]() alisa hvala na savjetu, budem ih s neopitroidom zatamanila
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Teško se po listu mogu razlikovati kad ih ima i ovih i onih sa istim listom.Iskreno meni ovaj desni liči na orijentalca po obliku lista,a lijevi na azijata ali ako ima"dlakavo"stablo onda je neki od tigrasti.tj lancifolium ljiljana..Kad procvjeta obavezno slikaj da vidimo koji su :D
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Ova dva ljiljana kupila sam prije par godina i posadila pored vikendice. Ne znam zašto ali nikada nisu cvjetali. U jesen sam ih prenijela u svoj vrt, posadila i iskreno nisam im se nadala jer su lukovice izgledale dosta loše. Na moju radost oba su iznikla. Iskreno nisam ih puno zagledala pa sam tek jučer primjetila da imaju potpuno različite listove. Ne znam ni koja je vrsta, ni boja. Ako tko zna voljela bi da mi kaže koji su ovo ljiljani.
|
|
|
|
![]() |
|
Kikach bas je simpatican tvoj ljiljan
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |