Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 46> |
Korisnik | |||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
To se je i meni dogodilo jedne godine i u poljoapoteci su mi rekli da je uzrok zemlja, pomoći nema. Meni je sve propalo jer je bilo u zaraza u zemlji u kojoj su bile posađene. To sam zaključila jer sam dvije žaldinjere posadila u drugu zemlju jer mi je u sadnji prenestalo pa sam kupila od drugog proizvođača, znači zaraza je bila u uzgoju. Nadaj se samo da nisu sve u istom supstratu. Sretno
![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
||
prema mojoj knjigi o uzgoju petunija i surfinija cini se da su gljivicne bolesti u pitanju i to zbog truljenja korijena . uzrok-zarazena zemlja
|
|||
![]() |
|||
kuhača ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
||
Već više godina sadim surfinije kao jedino balkonsko cvijeće koje su mi sve do ove godine bile prekrasne. Mogu reći da sam do sada bile veoma uspješna u tome. Međutim, ove godine u roku dve do tri dana surfinije jednostavno propadaju na način da venu počevši od korijena prema vrhu. Listovi su uvenuti, mekani iako imaju dovoljno vlage, cvjetovi su klonuli, a nekoliko biljaka se gotovo osušilo u roku tri dana. Napominjem da su biljke prskane standardnim sredstvima za zaštitu, dohranjivane željezom i gnojivom za surfinije u propisanim količinama. Molim za savjet i pomoć ako je netko imao sličan slučaj.
|
|||
![]() |
|||
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
||
Pozdrav svima;molim savjet!Primjetila sam na mojim surfinijama da na listovima se pojavljuju žućkaste točkice.Jednom tjedno ih prihranjujem gnojivom i jednom tjedno dobiju dozu željeza.Dali može biti od ovih kiša?
|
|||
Josipovac,Osijek
|
|||
![]() |
|||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
||
I moje pomalo napreduju....
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
||
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|||
![]() |
|||
Sunburst ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
||
Ja za sada ne zalijevam tekućim gnojivom, ali sam donijela zemlju s mjesta gdje je nekada (prije 3 godine) bio stajnjak. I još sam u tu zemlju umješala nekoliko šaka konjskog gnojiva u briketima. To mi se pokazalo kao bingo s visećim muškatlima.
Naravno, za mjesec dana planiram opet dodati briketa u zemlju. To mi je super i za povrće i za cvijeće. A jagode su fenomenalno krupne od tog gnojiva. Više nek upujem tekuća umjetna gnojiva. |
|||
![]() |
|||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
||
Pinus, dali i ove godine imas ovako krasne surfinije? |
|||
![]() |
|||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|||
![]() |
|||
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
||
Hvala javljam rezultate. ![]() |
|||
![]() |
|||
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
||
Ma može, i ne moraš se brinut za "prženje" ![]() |
|||
![]() |
|||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
||
Evo još jedne na suprotnoj strani
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
zašto ste zapeli svi za rešnje, šalim se meni je najljepše kad ujuto prije posla s balkona onako s nogu pojedem par trešnjica vjerujte božanstveno, zato i ne zelim kresat grane jer malo tko ima privilegiju da iz dnevnog boravka jede svježe voće.
|
|||
![]() |
|||
||
Surfinije su krasne...ali tresnje su
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Sačekaj još par dana da skroz sazriju a sulfinije će zamjeniti milion belića jer mjenjam izgled terase. Surfinije se sele na drugu lokaciju vise sunčanu a i ovaj tjedan mjenjam fasadu i pločice . Strpljenja malo majstori su spori.
|
|||
![]() |
|||
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
||
surfinije diiiivneeee atreeešnjeeeee njaaam joššš malooo
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
Kristalonom ih nećeš spržit samo prije prehranjivanja mora zemlja biti vlažna. Najbolje je zalit navečer polovinom vode kojom inače zalijevaš a prehranit ujutro. |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |