Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 78> |
Korisnik | |
Sasa22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala svima na savjetima, danas sam uzeo mislim Florin za prihranu rajcica, pa sam time zalio, sutra cu probati s (gnojivo sa mikroelementima bogatije fosforom, topivo u vodi) valjda ce znati u trgovini sta trebam ?? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Škoj ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 54 |
Samo sam škicnula da vidim jel se tko žali da su mu se rajčice smrznule na ovoj hladnoći. Držim palčeve da su vam sve pome na broju.
|
|
![]() |
|
MisterNo ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 308 |
Moje su daleko od smrzavanja, u ZG je bil o cca 6 stupnjeva noću, moje su ok. Čak su jučer neke od njih malo i povenule jer im je falilo vode :)
Nisam provjerio kako je u Zagorju gdje sam već posadio u zemlju oko 50 flanaca, ali obzirom da me moji nisu zvali, mislim da je sve ok :D |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Andrej ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 399 |
Dok se svi ostali nekako cudno vuku, neobicni Micro Tom briljira i ove godine bez obzira u koliko ga male posude sadio
![]() ![]() ![]() Svojevremeno se po stranim forumima nagadalo kako se radi o hibridu, ali posto je ovo sjemenje treca generacija nekako ne vjerujem u tu teoriju. |
|
![]() |
|
MisterNo ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 308 |
Moji paradajzi nikako da povuku, proklijali krajem trećeg mjeseca, veliki su cca 10cm. Rastu jako sporo, bit će da im vrijeme ne odgovara.
|
|
![]() |
|
Sasa22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
Kod mene isto, stoje na 4 do 7 cm vise od dvadesetak dana ???? ne mrdaju ??? Da cekam ili da kupujem u Konzumu ??? ![]() thnx |
|
![]() |
|
Daj im vremena, narasti će :)
Ja ne planiram ništa kupovati, tako dugo dok ne propadaju, sve je ok. Moja nestrpljivost je drugi problem :D |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
moji su fino rasli do ovog zadnjeg zahladjenja, onda su malo zastali, a jucer sam ih vecinu posadila u vrt.
bilo je mraza kod mene prije par dana pa je neke koji su od prije u vrtu pofurilo (straznji dio vrta je otvoren prema sjeveru pa vjetar radi svoje, bar dok ne smislim neku zastitu), ali svega dva tri, ostali su prezivjeli. veci mi je problem kaj mi je jace pofurilo tikvice i bundeve, sva sreca isto ne do kraja. ovi kaj su od prije u vrtu ce uskoro otvorit cvjetove tak da racunam da im je dobro. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
kada se to počnu pomidore špricati sa mlijekom? koliko puta? ...plodovi....stabljike ??? ...neman poima ništa o njima a posadila san ove godine 4 kom nekih koji rastu u grm i ne pljeve se... 4 volovsko srce... i nekih 8 kom koje su mi poklonile časne sestre iz Banja Luke ... inače sam iz srednje Dalmacije na moru ... hvala na savjetu svima
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
11111 ja špricam od prvog dana kad ih posadim u vrt, tj. špricam sa preslicom ali isto bi i s mlijekom. Radim to po sunčanom vremenu svakih 5-6 dana jer mi je vrt na vikendu inače bih i češće. Špricam obje strane lista, cijelu biljku "okupam". Neka me još netko dopuni ili ispravi.
Nona, vidim da tvoj paradajzić cvjeta pa me zanima koja ti je to vrsta, neki rani? Moj sin već pita kada će domaći paradajzi, a moji se jedva vide iz malča.
|
|
![]() |
|
Andrej ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 399 |
S mlijekom se prska cim cesce jer u teoriji stvara kiseli film na povrsini lista kojeg bakterije ne vole. Masnoca nije bitna pa je preporucljivo koristiti kupovna s manje masnoce jer se manje usmrde na suncu, dozira se 1dcl mlijeka na 9dcl vode.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
jadranka4 neznam koja je vrsta , te je mm kupio kao rasadu na pijaci 10 kom, inače ja imam svoje rasade oko 30 vrsta slikat ću kad sazore pa ćemo vidjet najbolje onda što sve imamo zar ne
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Koliko strpljiv treba biti da od sjemena vidim da mi rajcica nice, sedam dana i nista se ne vidi ?????? , vec sam luuuud |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Sasa22 treba cca dva tjedna možda i koji dan duže. Razumijem tvoje nestrpljenje i sama sam takva. Međutim shvatila sam da u vrtu nema ništa na brzinu ( osim mraza ha,ha)
|
|
![]() |
|
Dobro rečeno jadranka4 :D
Iako čak ni mraz ne mora doći iznenada. uglavnom zadnjih godina mogućnost mraza dobro prognoziraju barem dan prije, samo treba pratit. Meni, za divno čudo, nastradalo nekoliko paprika, a paradajz niti jedan od 50-ak koje sma posadio u zemlju. Strada je samo jedan viseći, no taj je bio jako izložen mrazu, na otvorenom bez ikakve zaštite.... Sasa22, nema pravila za klijanje, meni su neki paradajzi iznikli tek nakon tri tjedna. Sedam dana je ništa :) O nekim drugim biljkama bolje da ni ne pričam kolko im treba da prokliju :D |
|
![]() |
|
H V A L A A A A ! ! ! ! |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
jadranka...andrej HVALA.....dakle u pumpicu 1dcl mlijeka - 9dcl vode i špricati.....imam 16 komada poma....1-2 doze će valjda biti dovoljne za jedan tretman
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
sasa pretpostavljam da ti nisu prezivjeli oni od prije onda? ako imas kojeg mozes kad pocne pustati zaperke zapelcati bilo koji zaperak bez problema ;)
moji super napreduju, nisam ih nicim prskala jos, budem sa bakrom kad dobijem volju. za sad su zdravi. jos mi ih je ostalo nesto u teglama, moram to cim prije prebacit u vrt jer su ogromni vec, a neda mi se jer je blato... ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Jucer i jutros ih kupao po prvi puta, izgleda da im se svidja a kupat cu ih i u don perignon-u ako treba, nece krepat, makar ih preparirao ovakve kakvi jesu "kad pocne pustati zaperke zapelcati ???" moze malo jasnije, jer imam vec tridesetak rajcica u vrtu, rastu ko gljive, kidam zaperke moram ih vezati svakih par dana, odose u nebo poz, od pocetnika COVJEK KOJI NE PRAVI GRESKE OBICNO NE RADI NISTA |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |