Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 37> |
Korisnik | |
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako se hibić razmnožava, da li samo sjemenom ili bi se primio ako posadim koju mladu biljčicu odvojenu od matične?
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
E pa pošto vas je većina rekla da su im hibiji vani i ja sam sad svoje hibiće stavila van,izravno u zemlju,pa što im Bog da. Ostali ,propali,ako propadnu idem opet ponavljati gradivo,sve ispočetka!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
neznam za teglu,ali ja imam posađen u zemlju već treća godina i svaki put izađe sa sve više izbojaka,a živim na kontinentu.(ove zime -22)
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ljiljana da li ti ta tegla s močvarcima onda ostane negdje zatrpana snijegom preko zime ili ju nekamo staviš u zaklon?
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Ja živim u Zagrebu.
Preko zime nestane nadzemni dio, a u proljeće opet izađe i svake godine bude sve veći. Posađen je u tegli.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Moj je bijeli, imam negdje u mojoj temi o vrtu slika od prošle godine, ma znaš onaj veliki bijeli cvijet sa tamnom sredinom
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moon bas je velik decko ,moj klijanac je maji maji,al ja jako volim..koje je boje tvoj ? rado bi sjemena ako budes imala
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
O močvarnom hibiskusu (trajnici) čitala sam da podnaša temperature do -30°C, preko zime nestane mu nadzemni dio i u proljeće potjera nove izdanke. Kod mene je temp. daleko iznad -30°C, no mislim da onima kojima je nestao, razlog nije u niskoj temperaturi, već nešto druo. Ako su razlog držanja močvarca u cvjetnjaku samo strahovi od smrzavanja, mislim da ne bi trebali biti. Moj močvarac "Luna" danas izgleda ovako:
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Ljiljana3 a gdje živiš na kontinentu i li obali?
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Močvarni hibiskus ni kad je u tegli ne treba spremati preko zime, jer on bolje dvjeta kad osjeti pravu zimu. To mi je rekla žena od koje sam ga kupila i stvarno je točno. Već par godina mi stoji uvijek vani i tijekom ljeta ima puno cvjetova.
A sad, razlog zašto nekome nije više na proljeće izašao je sigurno neki drugi.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
moja sva četiri potjerala
![]() |
|
![]() |
|
Još bolje Konte,ako ti je preživio vani,ja se bojim ostavljati ih vani jer sam nekoliko osoba čula da su jednostavno preko zime nestali i više se nisu pojavljivali na proljeće,to znači samo jedno,smrzli su!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ali moj je prezimio u tegli vani i nezaštićen i sad tjera
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Curke ja sam već od par osoba čula kako su im močvarci preko zime smrzli vani,zato ja mislim da ću i svoje odrasle biljke ipak držati i nekoj većoj tegli,pa preko zime unutra s njima.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
hvala Tikvić i monstera :)
ma muči me to svakodnevno zalijevanje, ali mislim si ako su preživjeli ljeto u tegli, mogli bi i na suncu u zemlji...ma probat ću na više mjesta pa ćemo vidjeti kako će to ići :) |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Možda imaš pravo Tikvić,ali nije mi jasno kako onda ovaj od lani je dosta lijep,a i on je bio kao mali više u polusjeni,sad ima i hlada i sunca ,pa ću baš vidjeti.....ili bolje da ga možda stavim kako i ti kažeš na izravno sunce pa nek se prže,možda njima baš to i treba. Mislim na ove male,veliki dečko od močvarca ima ja mislim dosta dobre uvjete ,tako da njega neću dirati. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Čovjek od kojeg sam ih kupila, vlasnik rasadnika, dao mi je upute!! Mogu biti na suncu cijeli dan, ali ako želim da cvijetovi dulje traju, neka ih posadim na mjesto gdje ima juternje sunce a poslijepodne lagana sjena !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Monstera možda ti sporo rastu zato što ti nisu na punom suncu. Ja sam ih prošle godine posadila i na cjelodnevno sunce i u djelimičnu sjenu, oni što su mi bili na cjelodnevnom suncu, bili su duplo veći i mnogo više cvijetali.
Konte slobodno ih odmah posadi u vrt na sunce i već ovog ljeta ćeš uživati u njihovim cvijetovima. Jedino što traže je svakodnevno zalijevanje. |
|
![]() |
|
Kontesa moj močvarac od lani je na terasi,ima i sunca i sjene,nije da se baš prži na suncu i vidim da mu je dobro,mali močvarci su mi u zasjenjenom plasteniku i vidim da se dobro drže iako nešto sporo rastu,eto nadam se da sam bar malo pomogla.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jagoda ne brini samo ako mi opstane,naravno da ću spremiti sjemenke,znaš da ću misliti i na tebe!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |