Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lovrina okolina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lovrina okolina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7374757677 120>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 22:34
a i mali božur, iliti ga, katruža Malog  kaktusa me počastila sa dvije lijepe roze loptice!

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 22:37
...nisam ga vidljela u punoj snazi, al meni je dovoljan i dokaz da je imao cvjetić...

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 22:39
...sa kave od naše Anaide, uz dobru volju, vratila sam se i sa par grančica smilja...dvije mi se smješkaju pupoljcima...nadam se da je to dobar znak...

Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 22:52
Evo Lovro,  da ti se bar javim  kad sam već u tvom vrtu. Ma dolazim ja često , al sam lijena za pisati, a i svi su mi vrtovi lijepi pa bi stalno ponavljala jedno te isto.
Krasno si ti to izabrala u Ludbregu, a i katruža ti je lijepo procvala. ( hvala bogu, sad bar razmiš  koju rožicu mislim) Wink
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 09:25
Lovro, lijepo je u tebe!
evo ti recepta za med od zove!

20 cvijetova i 1,5 lit vode kuhati 5-10 min. ohladiti i procjediti na gazu ili gusto cjedilo.
u procjeđeno dodati 2 kg cukara i kuhati na laganoj vatri 1 h i 10 min. u prohlađeno dodati sok od 3 limuna. to je to, ovo je jako dobro za kašalj, mislim protiv kašlja!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 17:04
Bravo, bravo za smilje!! Baš mi je drago da se primilo.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 18:56
A zašto nisi nikad pitala kaj je katruža.....pa to nije tajna

Lepe su,lepe katruže,
 išče su lepše devojke,
 išče su lepše devojke
 ke beru jagode...

drago mi je da si vidjela bar jedan cvjetak srdašca,sad će ti ona uvijek biti tu.

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
magnolia View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2012 u 20:23
Predivni cvjetici...ostić posebno,vanilica ti je krasna,imam prošlogodišnju,cvala mi je cijelo ljeto,sad još nije počela
Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2012 u 21:07
Lovro.... baš mi se sviđa pri tebi smile199
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2012 u 22:44
krasno ti je božur rocvjetao, a i smilje ti se primilo
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2012 u 22:58
Lovro, čitam da buš sušila bazgu za čaj prvi puta. Cvjetove treba staviti na sušenje tak da se okrene cvat prema dolje, a peteljka gore. Ne smije se dirati dok se ne osuši da ne pocrni. Ako pocrni, nije dobar za čaj jer gubi ljekovitost. Možda si to znala, ali ipak.
Drago mi je da sam bila od neke koristi kad sam žicala plavu iglicu. Čujem da si trebala doći k meni s Free, šteta da niste došle jer je bilo veselo, a vidla bi i iglicu kak lepo napreduje. Navrati.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 09:00
bazga - uvijek radim sok !!!
A mogla bi ga i sušiti za čaj, s obzirom da je jako dobar protiv gripe i
za dišne puteve kod male djece.... I ja se bum držala naputaka Anebistrice...
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 09:38
Dobro mi došle drage forumašice!
Katruža, dobro se javila!...baš kak veliš, prolazimo kroz mnoge vrtove ne ostavljajući znaka...ja ponekad niš ne napišem očarana ljepotom...
bOŽUREK-katruža-po međimurski, za one koje neznaju Wink, a u mom starom kvartu batoneki, mi je jedan od najdražih cvjeteki iz djetinjstva iz bakinog vrta...kod nje su jednostavno nestali , kao i srčeka...čim se moj očeliči...dobit će i njen vrtek jednog novog stanara u spomen na stara vremena!

Antonija, baš lijepo kaj svraćaš u moj kvart!
Ovaj recept mi malo liči na na ono kak je mm lani kuhal sok, u biti, da, sirup za razrijeđivanje!
Meni ne paše miris kakd pijem, a ovak mi lijepo miriše!

Mali Kaktus, ta pjesmica mi je baš lijepa!
Meni je baš lijepo slušato sva naša nariječja, pogotovo kad pričaju stariji ljudi, jer mladi malo predelaju!
Od kad si mi napisala te riječi, ja stalno popevljem, a kad dojdem do...
Lepi je, lepi, zelen bor,
jošće je lepši golob moj,
jošće je lepši golob moj,
ki je v'Međimurju!

moj me mužek pita, a kakvog ja to golubeka imam u Međimurju!
UPS!
Nekad je bil jedan, al...sad sam samo njegova!Big%20smile
Nego, za tebe imam jednu malu santolinu!

Magnolia, (riječi sam kopirala i sad se neznam i nebrem vratiti u normalan font)...dobrodošla...
Vanilijicu sam presadila, i čeka da ju poklonim free, a prilikom presađivanja u teglici sam pronašla mali-mali pelcerić, taj bu moj!Mazit ću ga i pazit ću ga!

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 09:43
Cvjetićljubac, sok od bazge ja baš ne volim...a mm i mt da, pa si ono to malo zakuhaju!
Lijepo mi je da ti je lijepo kod mene!Wink

Moon, imam još jednog manjeg od misty, dal je crveni ili bijeli ,zaboravih!
Nadam se de će me i on iznenaditi dogodine!
Za smilje...HURAAA!

Anaida, bravo za smilje!
I rutvica je živa! Lijepo se zeleni!

Anabistrica, bazgu sam i tak posložila...nadam se da neće pocrniti...na prozračnom je , al je dosta vlage u zrake kad je vrijme, baš cmoljavo!
A doći k tebi...doći ću jednom...ak ne drugač na pet min kad pem u MB1
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:02
Prekrasni noviteti, ljepe gospođe perunike, vajgele, božur, muškatna kadulja....smile71
 Obožavam prošetati tvojim vrtom  Lovro!!!
smile78
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:35
tikvić, meni je kod tebe gušt!Tongue

močvarko mi je izašel...

...al kaj je to???
Na metar i pol udaljenosti od toga...izašlo ovo...meni to jako sliči...

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:37
...nar je zima ovaj put dobro namrzla...skroz do dole sve mrtvo...lani je imal dva cveteka, nadala sam se ove godine plodiću...sad ću se opet načekati!
Al, dobro...bar je živ!

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:39
...kamenčići su stigli..otok je tu...šeboji na izdisaju, travica porasla...sad još da delosperma poraste...

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:41
...zazelenila se i kućica sa alatom, ili ti ga stari kokošinjac...što od bršljana, što od lozice..

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 10:44
...i runolist se smiješi kad ga vjetar škaklja!

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7374757677 120>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,283 sekundi.