Lovrina okolina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 120> |
Korisnik | |
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a i mali božur, iliti ga, katruža Malog kaktusa me počastila sa dvije lijepe roze loptice!
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...nisam ga vidljela u punoj snazi, al meni je dovoljan i dokaz da je imao cvjetić...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
...sa kave od naše Anaide, uz dobru volju, vratila sam se i sa par grančica smilja...dvije mi se smješkaju pupoljcima...nadam se da je to dobar znak...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Evo Lovro, da ti se bar javim kad sam već u tvom vrtu. Ma dolazim ja često , al sam lijena za pisati, a i svi su mi vrtovi lijepi pa bi stalno ponavljala jedno te isto.
Krasno si ti to izabrala u Ludbregu, a i katruža ti je lijepo procvala. ( hvala bogu, sad bar razmiš koju rožicu mislim) ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Lovro, lijepo je u tebe!
evo ti recepta za med od zove!
20 cvijetova i 1,5 lit vode kuhati 5-10 min. ohladiti i procjediti na gazu ili gusto cjedilo.
u procjeđeno dodati 2 kg cukara i kuhati na laganoj vatri 1 h i 10 min. u prohlađeno dodati sok od 3 limuna. to je to, ovo je jako dobro za kašalj, mislim protiv kašlja!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Bravo, bravo za smilje!! Baš mi je drago da se primilo.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A zašto nisi nikad pitala kaj je katruža.....pa to nije tajna
Lepe su,lepe katruže,
išče su lepše devojke,
išče su lepše devojke
ke beru jagode...
drago mi je da si vidjela bar jedan cvjetak srdašca,sad će ti ona uvijek biti tu.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
magnolia ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2010 Lokacija: mostar Status: Offline Bodovi: 426 |
Predivni cvjetici...ostić posebno,vanilica ti je krasna,imam prošlogodišnju,cvala mi je cijelo ljeto,sad još nije počela
|
|
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
Lovro.... baš mi se sviđa pri tebi
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasno ti je božur rocvjetao, a i smilje ti se primilo
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Lovro, čitam da buš sušila bazgu za čaj prvi puta. Cvjetove treba staviti na sušenje tak da se okrene cvat prema dolje, a peteljka gore. Ne smije se dirati dok se ne osuši da ne pocrni. Ako pocrni, nije dobar za čaj jer gubi ljekovitost. Možda si to znala, ali ipak.
Drago mi je da sam bila od neke koristi kad sam žicala plavu iglicu. Čujem da si trebala doći k meni s Free, šteta da niste došle jer je bilo veselo, a vidla bi i iglicu kak lepo napreduje. Navrati.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
bazga - uvijek radim sok !!!
A mogla bi ga i sušiti za čaj, s obzirom da je jako dobar protiv gripe i za dišne puteve kod male djece.... I ja se bum držala naputaka Anebistrice...
|
|
![]() |
|
Dobro mi došle drage forumašice!
Katruža, dobro se javila!...baš kak veliš, prolazimo kroz mnoge vrtove ne ostavljajući znaka...ja ponekad niš ne napišem očarana ljepotom... bOŽUREK-katruža-po međimurski, za one koje neznaju ![]() Antonija, baš lijepo kaj svraćaš u moj kvart! Ovaj recept mi malo liči na na ono kak je mm lani kuhal sok, u biti, da, sirup za razrijeđivanje! Meni ne paše miris kakd pijem, a ovak mi lijepo miriše! Mali Kaktus, ta pjesmica mi je baš lijepa! Meni je baš lijepo slušato sva naša nariječja, pogotovo kad pričaju stariji ljudi, jer mladi malo predelaju! Od kad si mi napisala te riječi, ja stalno popevljem, a kad dojdem do... Lepi je, lepi, zelen bor, |
|
|
|
![]() |
|
Cvjetićljubac, sok od bazge ja baš ne volim...a mm i mt da, pa si ono to malo zakuhaju!
Lijepo mi je da ti je lijepo kod mene! ![]() Moon, imam još jednog manjeg od misty, dal je crveni ili bijeli ,zaboravih! Nadam se de će me i on iznenaditi dogodine! Za smilje...HURAAA! Anaida, bravo za smilje! I rutvica je živa! Lijepo se zeleni! Anabistrica, bazgu sam i tak posložila...nadam se da neće pocrniti...na prozračnom je , al je dosta vlage u zrake kad je vrijme, baš cmoljavo! A doći k tebi...doći ću jednom...ak ne drugač na pet min kad pem u MB1 |
|
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Prekrasni noviteti, ljepe gospođe perunike, vajgele, božur, muškatna kadulja....
![]() Obožavam prošetati tvojim vrtom Lovro!!! ![]() |
|
![]() |
|
tikvić, meni je kod tebe gušt!
![]() močvarko mi je izašel... ![]() ...al kaj je to??? Na metar i pol udaljenosti od toga...izašlo ovo...meni to jako sliči... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
...nar je zima ovaj put dobro namrzla...skroz do dole sve mrtvo...lani je imal dva cveteka, nadala sam se ove godine plodiću...sad ću se opet načekati!
Al, dobro...bar je živ! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
...kamenčići su stigli..otok je tu...šeboji na izdisaju, travica porasla...sad još da delosperma poraste...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
...zazelenila se i kućica sa alatom, ili ti ga stari kokošinjac...što od bršljana, što od lozice..
![]() |
|
|
|
![]() |
|
...i runolist se smiješi kad ga vjetar škaklja!
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 120> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |