palcica - kolači, torte |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 29> |
Korisnik | |
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nina22, kinderić ti je super .. ukus kao original (mislim na kremu).... probaj nećeš požalit, hvala na posjeti.
Proljeće, a šta nisi rekla da stavim ranije recept kinderiće hehe....a šta se želatine tiče vrlo ti je jednostavno...to ti je mala kesica bijela želatina u prahu ili granulama. ona ti se rastopi sa 4 jušžl hladne vode i ostavi 10 min da nabubri pa je onda zagrijavat na laganoj temp dok se ne otopi (ne smije zakuhat) i onda takvu izmješaš sa kremom... :) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ma ti si zaista jedno veeeliko
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Odoh odmah isprinatati recept.
![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Torta jagode/mascarpone sir
Sastojci BISKVIT 10 kom jaja 15 juš žl šećera + vanilin šeć 250 ml ulja 15 juš žl brašna + prašak za pecivo arome po želji Cijela jaja tuci sa šećerom i vanilin šećerom, dodaj brašno, pzp, ulje. izmješaj lagano mikserom. Smjesu izlij u kalup torte promjera 30 cm i stavi peć u ugrijanu peć 1h na 150°. ![]() MASCARPONE KREMA 500 g mascarponea 3 kom čvrsta jogurta 500 ml vrhnja za šlag 150 g šećera + venilin šećer 7-8 juš žl hladne vode 2 vrećice bijele želatine Najprije istuci vrhnje za šlag. Želatinu izmješaj u pogodnu posudu sa hladom vodom i odmah nadodaj jedan jogurt. Stavi na laganu vatru da se želatina i jogurt nadopune, zatim dodaj preostala 2 jogurta i šećer. Još malo drži na laganoj vatri uz stalno miješanje. Mascarpone sir miješaj u velikoj posudi i dodaj želatinu sa jogurtima uz stalno miješanje mikserom, pa onda dodaj napravljeni šlag. ![]() JOŠ POTREBNO 500 g jagoda mlijeka + aroma jagode za natopit biskvit vrhnja za šlag za dekoraciju SLAGANJE TORTE pečeni biskvit prereži na pola. Prvu polovicu položi u kalup torte sa obručom za skidanje. Natopi ga mlijekom + aromom jagode. Izlij polovicu kreme na biskvit. Očišćene i oprane i osušene jagode složi u komadu na kremu, širom stranom utisnute u smjesu. Preko njih premaži drugu polovicu kreme i na to stavi drugi dio biskvita koji također preliješ mješavinom mlijeka i arome jagoda. Torta mora odstajat u kalupu par sati u frižideru da bi se krema stisnula. Ukrasi po želji. žao mi je šta nemam presjek jer su torte išle u goste :) torta teži malo manje od 5 kila, jako je obilna, visina joj je 12 cm i promjer 30 bez ukrašavanja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Izgleda mi suuuuper, ali ja čekam još neki recept za torte. Nisam baš nešto ljubitelj torte od jagoda...Ali tebi sve pohvale, jer izgleda za čistu 10!!!
P.S. radila sam Kinder pingui, nakon sat vremena samo je razrezali i otišlo pola tepsije...
![]() |
|
![]() |
|
Za recept iznad torte od jagoda ide cijelo kilo jagoda, ispričavam se na grešci, a post neću editirat jer mi onda nestanu slike.
Proljeće drago mi je da si zadovoljna sa kinderom, čekam slikicu. imaš neku ideju za tortu pa ti ja nađem recept?? |
|
![]() |
|
U biti još nemam nikakvu ideju, jer je moj sin poprilično težak što se kolača tiče. Prvo ga moram pitati šta bi želio. A danas si nas trebala vidjeti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
samo da se prijavim,redovno svraćam,divim se,ponešto napravim,ali najviše se najedem gledajući te tvoje predivne delicije,milion pusica za tebe
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Kolač je ooooodličan i svima ga preporučujem! A tebi draga hvala na suuper receptima kao i na savjetima!
![]() |
|
![]() |
|
Ups, malo sam zeznula, ali dobro da se vidi i onaj cvijet, makar sam mislila staviti još jednu sliku kolača
![]() |
|
![]() |
|
Aaaaaaaaaaaaa kako je divan kolač, a i cvijet .. ma već ti cvijeta.....a pingvinić ti je savršeno ispao....savršen
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
danas sam napravila lisnato tijesto po ovom receptu
http://www.coolinarika.com/recept/732389/ evo moje slike ![]() a sutra ću ga upotrijebit još sam ispekla i ove fine lepinje ![]() ![]() po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/bosanske-lepinje/ a večeras ćemo ih papat sa čevapčićima ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
http://www.coolinarika.com/recept/trokutici-od-jabuka-u-umaku-od-vanilije/
ajmeeee, kako je ovo dobro, najranije sam se počastila... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
aaaaaaaa tek sad vidim da mi je danas godišnjica na Cif-u, pa evo poslužite se trokutićima od jabuka i umaku od vanilije....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Čestitam ti i hvala na ovome, super izgleda i sigurno je jako fino! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Draga i ja ti čestitam da si nas godinu dana " trpila"
![]() ![]() Nadam se da ćeš nam i u buduće stavljati samo suuuuper dobre stvari ovdje.
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Fino, fino!! Jako fino izgledaju sve slikice, svi kolači, svi recepti!
Bravo za godišnjicu.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Sretna ti godišnjica!
Pratim te stalno. Radila sam neki dan onu tvoju tortu-roladu, doduše po mom receptu, ali složenu na tvoj način. Efektno izgleda. |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
hvala svima
![]() |
|
![]() |
|
ovo sam danas napravila, a iskoristit ću kao dekoraciju za tortu koja će bit poslužena u subotu
http://www.coolinarika.com/recept/usecerena-ruza/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |