Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 84> |
Korisnik | |
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala ti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@kikach, točno si ti nju ID. To je Crassula Buddha's temple. Mislim da nju nije previše teško ID. Ne poznam niti jednu biljku koja bi joj bila slična. Tvoja je baš slatka mala. Moja je malo veća i počela se je granati. Kako raste okreće se prema Suncu. Tko želi da mu uspravno raste mora ju često okretati. |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
hvala ti Pinus, tvoja je isto jako lijepa
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@kickach, čitam da je uvjet za grananje krasule njezina visina od bar 15 cm. Voli jutarnje sunce i poslijepodnevnu svijetlu sijenu.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
pinus, prekrasna je
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
![]() ![]() |
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Jao Pinus, prekrasna je i baš neobična ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Ljudići molil vas za savjet. Dobila sam pelcer krasule. Mali je i odrezan nožem, skinuta su mu dva najdonja listića da ga mogu zapiknut u zemlju. Evo trenutno se malo suši rez pa će u zemlju. Trebam li ga odmah zaliti kad ga zapiknem u zemlju ili ne?
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Pinus super ti je ova Budha,kod nas nisam nigdje slicnu vidjela.
Orhideja,ja sam svoj pelcer od krasule zapiknula odmah u zemlju i pijesak,sacekala 3-4 dana te je vrlo malo zalila,kao i narednih par dana.Tek toliko da nije pelcer suh.I primila se. |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Hvala ti. Ja sam svoju malo skroz zalila možda 2 žlice vode i stavila na prozor na kojem ima puno svjetla, a malo sunca. Nadam se da će se primit. Inače, zna li netko gdje je mogu kupiti u Zagrebu, ali onako manju i pristupačniju cijenom? Zanima me baš ova koju zovu japansko drvo.
|
|
![]() |
|
orhideja imas ih u bauhausu(jankomir), mislim da dođe nekih 20ak kn, ne sjecam se vise. imali su nekoliko vrsta crassula razlicitis velicina i cijena |
|
![]() |
|
Super, hvala ti. Moram otić po nju :) |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
marsha, o da, da. Lijeva biljka je sigurno krasula. Crassula hobbit ili Crassula gollum. Kako ti je draže da ju zoveš. A ova druga nije krasula. Biljka na desnoj strani je Portulacaria afra.
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Pinus, puno se zahvaljujem.
Može još jedno pitanje? ![]() Presadila sam obadvije skupa zajedno sa živim kamenjem budući su sukulenti i ne trebaju toliko vode. E sad, da li sam tu pogrješila? Zanima me koliko brzo ove biljčice rastu pa da bi bilo bolje da sam ih posebno presadila.
|
|
![]() |
|
Marsha, daj molim te postavi sliku. To bi morala biti „luda“ kombinacija. A što se tiče brzina rasta krasule, portulakarije i živog kamena hm ?? Konačna visina krasule i portulakarije se mjeri u metrima a živog kamena u milimetrima. Brzinu rasta probaj procijeniti sama. |
|
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Marsha, ja imam crassulu ovatu i mogu ti reći da dosta brzo raste. U tri godine je izrasla iz malog pelcera od 5 cm u pravo drvce od cca 35 cm. Ova tvoja možda nešto sporije raste, ali ja je ne bih držala sa lithopsima jer krasule ipak vole nešto više vode.
|
|
![]() |
|
Pinus, na žalost nemam slike jer sam ih jučer zasebno presadila.
"luda" kombinacija zacjelo je bila ![]() Hannanh87, imaju sad prostora za rast. Malo mi je bilo i radi vode da bi im ipak trebalo za razliku od lithopsima koji mogu dugo izdržati. |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
sad sam prvi put na ovoj temi.pa te krasule su krasulje
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ajama, pazi da se ne zaraziš.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |