Milijun zvončića - Million bells |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 13> |
Korisnik | |
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
orhideja4, stavila sam ih na pod samo za potrebe slikanja, inače su na ogradi na visokom ![]() Ivana-Mia, hvala za savjet, nadopuniti ću im još zemlje ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
i stavi jos zemlje, neka bude skoro puna do vrha. treba ostaviti samo nekih 2-3cm od vrha prazno zbog vode i polijevanja.
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Joj prelijepi su ti :))
Mislim da je ova tvoja tegla puunoo veća od moje, pa mislim da možda i nećeš trebati rasađivati ih. No stavi ih negdje na povišeno da ti lijepo padaju niz teglu i bit će divno. |
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() |
|
orhideja4, sada si mi dala misliti. Ja sam svoje tri posadila sve u jednu teglu, hoće li im to biti kasnije malo "tijesno"?
Doduše, tegla je šira ali nije toliko duboka ![]() Staviti ću sličicu, pa mi recite trebam li "intervenirati" dok je još vrijeme ![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Vrlo lijepo. Prošle godine nisam bila zadovoljna s mojima ,pa ih ove godine nisam sadila.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Hvala ti ![]() Posadila sam jednu biljku, bila je skroz mala ali se jako razrasla. Imaš sliku kad je bio mali na temi o cvijeću za jako osunčane balkone pa vidi. On raste ko lud, samo ga gnoji i polivaj dobro |
|
![]() |
|
Ivana-Mia, hvala ti na kratkim uputama, javljati ću kako moji napreduju
![]() |
|
![]() |
|
orhideja4, preslatki su
![]() Moji su još mali, imaju tek dva-tri cvjetića ![]() Koliko njih si posadila u ovu teglu? |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
predivan cvjetić koji uvijek ostavlja bez daha.
nije jako kompliciran za uzgoj ali traži pažnju i redovitu brigu.
uvijek treba paziti da ima dovoljno vlage i da ga se ne ostavi zasušenu
redovito prihranjivanje gnojivom i moguce jednom do dva puta mjesecno se može dodati tekuće željezo
|
|
![]() |
|
Pozdrav svima!
Dugo nitko nije pisao o njima, a s obzirom da sam si ih ja danas prvi put posadila, voljela bih da se javite s iskustvima, svaki savjet je dobrodošao za mene početnika ![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Ovo je prelepo Pinus,kao iz nekog kataloga...svaka cast,majstor si...
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() Calibrachoa Calipetite Gledam ja ovih dana calibrachoe i vidim da su pune mrava. Pogledam malo bolje i vidim crne uši po njima. Mislim si fino, mravi će pojesti uši i riješiti calibrachoe napastnika. Mravi dolaze svaki dan na calibrachoe i nikako da ih pojedu. Poslije pročitam da mravi i uši žive u partnerstvu. ![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Cikas, jako su ti lepe,bujne i rascvetane...
![]() |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
hvala vam puno na savjetima,nadam se da će to uspjeti......
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Evo da i ja pokažem malo svoju belsicu.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Slažem se sa dijagnozom koju je postavila keeka. Odgovarajući supstrat (pH) + odgovarajuće gnojivo NPK (30:10:10) + mikroelementi (magnezij, željezo.....)
Odlično gnojivo za surfinije,calibrachoe (i za sve druge biljke) je svako gnojivo koje uz tri glavna elementa (dušik, fosfor i kalij) sadrži i mikroelemente (magnezij, željezo,cink,bor,mangan.....) potrebne za zdravi razvoj biljaka. Gnojivo je kvalitetnije(manje ga je potrebno) ako su brojevi uz te elemente veći. Brojevi označavaju postotak dotičnog elementa u samom gnojivu. Surfinije, calibrachoe (i sve druge biljke) za zdravi rast trebaju i adekvatni supstrat (pH vrijednost). Tu je najvažnije da uz kvalitetan treset i pH supstrata bude odgovarajući. Konkretno za surfinije je idealno od 5,5 – 5,8 (izvor podataka :University of Massachusetts, kliknite). Ako upotrebljavate supstrat čija je pH vrijednost veća od 6,5 surfinije će kroz neko vrijeme početi žutjeti i zaostajati u razvoju. |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Flover, mislim da moras prvo zemlju promjenit, a onda dodat dosta dusika i željeza, nadi prihranu za surfinije i petunije pa s tim zaljevaj. To je cesta pojava kod njih, al nista ne brini doci ce oni k sebi.
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Jasmina svaka ti čast!Bellsi su ti predivni
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |