Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Milijun zvončića - Million bells
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Milijun zvončića - Million bells

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 13>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 12:07
Originalno poslano od člana orhideja4 orhideja4 napisao:

Joj prelijepi su ti :))

Mislim da je ova tvoja tegla puunoo veća od moje, pa mislim da možda i nećeš trebati rasađivati ih. No stavi ih negdje na povišeno da ti lijepo padaju niz teglu i bit će divno.

orhideja4, stavila sam ih na pod samo za potrebe slikanja, inače su na ogradi na visokom
Ivana-Mia, hvala za savjet, nadopuniti ću im još zemlje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Ivana-Mia View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivana-Mia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 11:49
i stavi jos zemlje, neka bude skoro puna do vrha. treba ostaviti samo nekih 2-3cm od vrha prazno zbog vode i polijevanja.
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 11:48
Joj prelijepi su ti :))

Mislim da je ova tvoja tegla puunoo veća od moje, pa mislim da možda i nećeš trebati rasađivati ih. No stavi ih negdje na povišeno da ti lijepo padaju niz teglu i bit će divno.
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 11:09
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 11:01
orhideja4, sada si mi dala misliti. Ja sam svoje tri posadila sve u jednu teglu, hoće li im to biti kasnije malo "tijesno"?
Doduše, tegla je šira ali nije toliko duboka .
Staviti ću sličicu, pa mi recite trebam li "intervenirati" dok je još vrijeme
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 08:01
Vrlo lijepo. Prošle godine nisam bila zadovoljna s mojima ,pa ih ove godine nisam sadila. 
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 23:26
Originalno poslano od člana Fiorella Fiorella napisao:

orhideja4, preslatki su [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
Moji su još mali, imaju tek dva-tri cvjetića [IMG]smileys/smiley9.gif" align="middle" />
Koliko njih si posadila u ovu teglu?

Hvala ti

Posadila sam jednu biljku, bila je skroz mala ali se jako razrasla. Imaš sliku kad je bio mali na temi o cvijeću za jako osunčane balkone pa vidi. On raste ko lud, samo ga gnoji i polivaj dobro
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 22:08
Ivana-Mia, hvala ti na kratkim uputama, javljati ću kako moji napreduju
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 22:05
orhideja4, preslatki su
Moji su još mali, imaju tek dva-tri cvjetića
Koliko njih si posadila u ovu teglu?
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 21:48
Evo moga pa se divite :)))

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Ivana-Mia View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivana-Mia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 17:18
predivan cvjetić koji uvijek ostavlja bez daha.
nije jako kompliciran za uzgoj ali traži pažnju i redovitu brigu.
uvijek treba paziti da ima dovoljno vlage i da ga se ne ostavi zasušenu
redovito prihranjivanje gnojivom i moguce jednom do dva puta mjesecno se može dodati tekuće željezo
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 17:37
Pozdrav svima!
Dugo nitko nije pisao o njima, a s obzirom da sam si ih ja danas prvi put posadila, voljela bih da se javite s iskustvima, svaki savjet je dobrodošao za mene početnika
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 09:29
Ovo je prelepo Pinus,kao iz nekog kataloga...svaka cast,majstor si...Clap
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 19:20

Calibrachoa Calipetite

Gledam ja ovih dana calibrachoe i vidim da su pune mrava. Pogledam malo bolje i vidim crne uši po njima. Mislim si fino, mravi će pojesti uši i riješiti calibrachoe napastnika. Mravi dolaze svaki dan na calibrachoe i nikako da ih pojedu. Poslije pročitam da mravi i uši žive u partnerstvu.
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2011 u 08:44
Cikas, jako su ti lepe,bujne i rascvetane...Thumbs%20Up
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 21:08
hvala vam puno na savjetima,nadam se da će to uspjeti......
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 21:03
Evo da i ja pokažem malo svoju belsicu.

Baška Voda
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 18:35
Slažem se sa dijagnozom koju je postavila keeka. Odgovarajući supstrat (pH) + odgovarajuće gnojivo NPK (30:10:10) + mikroelementi (magnezij, željezo.....)

Odlično gnojivo za surfinije,calibrachoe (i za sve druge biljke) je svako gnojivo koje uz tri glavna elementa (dušik, fosfor i kalij) sadrži i mikroelemente (magnezij, željezo,cink,bor,mangan.....) potrebne za zdravi razvoj biljaka. Gnojivo je kvalitetnije(manje ga je potrebno) ako su brojevi uz te elemente veći. Brojevi označavaju postotak dotičnog elementa u samom gnojivu.
Surfinije, calibrachoe (i sve druge biljke) za zdravi rast trebaju i adekvatni supstrat (pH vrijednost). Tu je najvažnije da uz kvalitetan treset i pH supstrata bude odgovarajući. Konkretno za surfinije je idealno od 5,5 – 5,8 (izvor podataka :University of Massachusetts, kliknite). Ako upotrebljavate supstrat čija je pH vrijednost veća od 6,5 surfinije će kroz neko vrijeme početi žutjeti i zaostajati u razvoju.
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 14:32
Flover, mislim da moras prvo zemlju promjenit, a onda dodat dosta dusika i željeza, nadi prihranu za surfinije i petunije pa s tim zaljevaj. To je cesta pojava kod njih, al nista ne brini doci ce oni k sebi.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 07:32
Jasmina svaka ti čast!Bellsi su ti predivnismile141
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,137 sekundi.