Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rododendron
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rododendron

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 12:10
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Draga Moon,
Prekrasni su ti rododendroni,a koje su boje?
Belina.....prvi je rozasto bež kad se cvjetovi tek otvaraju, kako cvjetovi postaju stariji i otvorenini to prerastaju u bež boju - u prirodi prekrasno izgleda, a drugi je ljubičast isto divan.
Oba podnose niske temperature, tako da u područjima RH mogu biti zimi vani posađeni u vrtu, naravno na odgovarajući način u odgovarajućoj zemlji.

Evo ti par adresa stranica s moje teme vrta s njihovim imenima, tako ćeš najbolje vidjeti:

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jasss View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 10:15
Pozdrav! Jučer sam kupila rododendron u kauflandu (25kn). Azeleje vec imam i u kuci mi super napreduju, cvjetaju od 11. mj neumorno, ovo im je druga godina kod mene.
No da se vratimo novom rododendronu. Na njemu pishe "rododendron wren", da je zimootporan i nacrtana je slika da se presadi u zemlju. Pise da naraste do 30 cm, dakle to je patuljasti. Inace sam iz slavonije i zanima me da li da ga sad presadim ili da pricekam jos toplije dane?...
Posadila bih ga na mjesto gdje bi imao sunce do nekih 11-12 sati, onda hlad (istocna strana). Stavila bih ga kraj vrtnog jezerca, jer sam procitala na netu da bi im tamo pasalo jer vole vlagu :S ...
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 10:28
Mislim da ga možeš sad posaditi,njemu ne smeta hladnoća,ja sam ga lani kupila isto takvoga u Kau..i vidim da ima puno pupova.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
jasss View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 10:37
O hvala! .. onda danas idem i po ljubicasti... nadam se da ima ih jos :)
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 13:45
Molim vas da mi date savjet šta da radim sa mojim rododendronom.
Zimu je prezimio u hladnom predvorju i sada izgleda ovako:

Grančice su zelene, da li da poskidam samo lišće.?
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 20:35
Lišće i pupovi su nažalost otišli u nepovrat, no kao šrto kažeš grane su još zelene. Da jemoj takav ja bi poskidala lišće i malo bi ga orezala, i ne bih ga više unosila ni u kakav zatvoreni prostor, ako je baš kod tebe drastično hladno, malo ga zakloni
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:05
Hvala Moon.
Više nije hladno. Obrezat ću ga.
Da li bi mu više odgovaralo da ga izvadim iz posude i posadim u vrt?
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:08
Lilie,upravo ovako je izgledao moj,kada je odlazio u vječna lovišta..Nadam se da će tvoj bolje proći ali šanse su male za opstanak...Kako je rekla moon zagrebi vidi jel živo stablo,ako i ono već nije uginulo..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:24
osobno mislim da bi mu bolje bilo u vrtu, tako je i zaštićeniji od zime. probaj ga posaditi  - gore u postu sam alisi opisala kako sam svoje rododendrone sadila, odaberi položaj u sjeni i sretno
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 17:39

Uploaded with ImageShack.us

Ovo je moj lila rodić, koji je posađen na mjestu gdje ima od jutra do većeri puno sunce!!   A posađen je na mjestu gdje je 20 godina bila posađena jela, dakle kiselo tlo! Bio je 3 puta presađen, sve je istrpio kaj sam mu lošega pružila , ali svake godine me nagrađuje sa bezbroj cvijetnih glavica obožavane lila boje!!  I sada je prepun cvijetnih pupova, iako je otvorio jedan cvijet i u decembru, valjda ga je zavarala topla jesen!! Visok je  1,60 cm a isto toliko ima i u širinu!! 

Uploaded with ImageShack.us

A ovaj crveni rodić je posađen na mjesto gdje ima samo jutarnjeg sunca, a cijelo posljepodne je u hladovini!!  Malo je gol donji dio jer su dečki kopajuću tunel u snijegu za psa, lopatom odlomili jednu deblju granu!!  I on je pun pupova !!  Ovaj je posađen u običnu zemlju. Dakle paše mu i jedno i drugo, a podnosi i najveće minuse, preživio je vani i -27!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 21:46
Molim savjet čime da tretiram rododendron, a da ne otrujem pčelice i bubamare? Prije tjedan daba izgledao je ovako...

... a danas izgleda ovako:

Vidim da se na njemu vodila bitka između crnih i crvenih mrava. Crveni su očito pobijedili jer sam našla nekoliko uginulih crnih. No, što to rade cvijetu i kako ih ukloniti?

Rododendron je na povišenoj gredici, u polusjeni ispod starog bora, posađen po propisima (kiseli supstrat na dno jame, odozgo vrtna zemlja s puno borovih iglica). Je li moguće da su mu ove česte kiše naškodile?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 21:06
Halo, ima li tko iskustva s ovim? Pošpricala sam ga danas otopinom Neopitroida u vodi pa što bude... Pčelica baš i nema oko njega, a ni bubamare nisam vidjela. Embarrassed
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 23:16

Moj Alfred je počeo otvarati pup

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2012 u 21:38
Sneg mu je otkinuo 3 pupoljka ali su ostali preziveli i sad a su u punom cvatu
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2012 u 23:16
mimar, krasan je ovako potpuno rascvjetan
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2012 u 00:39
"Alfred" u punom cvatu

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 20:58
I moj je Catawbiense Hybrid Group - "Alfred" mada se malo razlikuje od tvoga

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 21:06
Ovo su mi dva "bezimena" rododendrona

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 21:10
A ovo je azalea

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 21:15
A na njega, ovako minijaturnoga sam skoro zaboravila

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.