Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - palcica - kolači, torte
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

palcica - kolači, torte

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 13:53
Anastazija i ja sam prije radila tu grešku. Sada se napapam pa onda dođem diviti se ovom umijeću. Tongue

Palčica ovo moram probati jer je to jedini kolač koji moj muž baš onako voli.

Sada mi molim te samo još reci kada je režeš odmah ili ipak pustiš da se malo natopi,i čime je režeš da izgleda ovako perfektno? Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 10:06

Nisam trebala gladna gledati ove slike.
Obožavam mađaricu!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 09:49
mađarica je fantastična
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 687
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 09:48
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Hej draga, [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley1.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Smile" />

Ovo sam žumanjcima viđam često kod moje sveki, mislim na ovaj dupli žumanjak.

Mađarica ti je ispala super, ja samse dugo mučila s njome ( jer nisam imala pravi recept ), ali i ovaj tvoj bih svakako mogla probati. Muči me samo ova Linolada, šta se može staviti umjesto nje?

I kako si tako tanko razvila te kore ? [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley1.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Smile" />

A po sliku presjeka ću doći poslije gableca...[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />

A ja sam stavila nutelu, toga iman uvik doma, a vjerovatno se ne bi ništa pogoršalo i da je ne staviš..ja nisam stavila navedenih 7 žlica kakaa (to mi se činilo previše).
U kore sam stavila mast jer nisam imala dovoljno masla....ma savršeno su mi se valjale, al sam tijesto povećala na 450 g brašna i naravno druge sastojke u skladu sa brašnom.
Probaj, uopće nije teško, a nije ni skupa. ja sam zadovoljna, topi se u ustima, predivna je..moja kćer kaže "puna su je usta" hahhahaa a gurmani u mene .. svi <3
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 09:44

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 09:25
Hej draga, Smile
Ovo sam žumanjcima viđam često kod moje sveki, mislim na ovaj dupli žumanjak.

Mađarica ti je ispala super, ja samse dugo mučila s njome ( jer nisam imala pravi recept ), ali i ovaj tvoj bih svakako mogla probati. Muči me samo ova Linolada, šta se može staviti umjesto nje?

I kako si tako tanko razvila te kore ? Smile

A po sliku presjeka ću doći poslije gableca...Wink
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 21:16
evo link za mađaricu, sutra će bit presjek

http://www.coolinarika.com/recept/madjarica-version-2/
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 21:14
mađarica u izradi

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 21:13
evo dupli žumanjak od big jaja i jedno normalno jaje za usporedbu

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 21:12
danas sam dobila domaće pšenično brašno, jeeeeeeee

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 10:57
Ma svugdje me ima draga moja, a najviše sam u cvijeću, svašta nešto tražim na netu, pa malo na fb i tako...Smile

P.S. šta ti rade miševi? smile96
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 08:49
Cikas, a ti si sigurno u svom biljnom carstvu ako te kiša ne ometa..ovdi u mene pada danima, još mi niti jedan kumpir nije proćirija, a izgleda da ni neće....sigurno su sagnjili od velike vlage, al zato salata, blitva, špinat, kapula, selen, petrusimul šibaju ko gljive poslije kiše.

Anastazija, a je bidna živa je ... dogodi se to češće..

Proljeće, pa ja baš na tebe ponekad promislim kak ote nema...odnilo tebe proljeće...
a čuj, nisam nikad radila Bobanovu tortu, što ne znači da neću...al nekako još nije na redu hehehe. Kude se skitaš kad te nema?

Anaida, samo izvoli...probaj sve..

SVIMA      
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 12:24
Finoooooo!! Došla se i ja osladiti.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 09:54
Pardonček, kolači ti svi do jednog izgledaju slasno, a sada je 10 sati ujutro, a ja nisam gablecovala...Tongue
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 09:37
Hej pa ti si bila vrijedna! Smile

Nema me par dana a kod tebe romani napsiani na stranicama.  Smile

Meni je preko vikenda bila frendica iz djetinjstva pa sam radila onu Bobanovu tortu...izgleda da će se nastaviti raditi i u Frankfurtu. Smile Jesi je ti već radila?

A oni ukrasi sa čokoladom što si stavljala oko torte...to sam već gledala ali nisam još radila, nekako mi djeluje komplicirano...a ti ćeš sigurno reći da uopće nije. LOL

P.S. trebala si mi vidjeti facu kada sam čitala ono o miševima...ali dobro da si napisala da su djeca. Smile
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 18:28

Ajme, jadna tvoja koka! Jel još živa?
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 14:39
Par dana me nije bilo na forumu a u tebe svih delicija.
Nadoknadit ću ja ono šta mi je promaklo, mislim u isprobavanju. Bravo vridna ženo, nek ti Bog da još toliko energije koliko je imaš jer ti to uistinu zaslužuješ.

Baška Voda
Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 13:03
JASTUČIĆI

TIJESTO
500 g brašna
250 g maslaca
4 kom žutanjaka
1 kom kiselo vrhnje

FIL
4 kom bjelanjaka + žličica bijelog octa
200 g šećera
1 vanilin šećer
200 g mljevenih orasa   
korica lim/nar

PREMAZ ZA TIJESTO
cca 2 dobre juš žl svinjske masti
Još slika

Umijesi tijesto i stavi na pola sata u frižider. Nakon vađenja iz friza tijesto podijeli na 3 jednaka dijela, pa opet malo premjesi svaki dio za sebe.
Zatim svaki dio razvaljaj dosta tanko na dužinu cca 50 cm i širinu 15 cm.

Razvaljano tijesto premaži sa rastopljenom mašću i urolaj ga tako da rolaš duži kraj tijesta.
Sad svaku tu rolu podijeli opet na 3 jednaka dijela. Ponovi i sa ostala 2 komada tijesta.
Stavi na pobrašnjenu dasku ponovno u frižider na 1-2 sata.

Pripremi fil: bjelanjak istuci u čvrst snijeg sa postepenim dodavanjem šećera i ne zaboravi malu žl bijelog octa. Žlicom umiješaj mljevene orahe i koricu lim/nar.

Ohlađene rolice valjaj tanko više dužinski nego u širinu.
Svaku koru filuj (cca 2 juš žl nadjeva) i tanko ga razmaži i opet urolaj sa šire strane.
Reži male kiflice na cca 6-7 cm.

Peć u prethodno zagrijanu peć na 200°C nekih 10-tak min.
Tople odmah skinut sa tepsije i posut sitnim šećerom.

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 12:52
jutros se dogodilo jedno BIG jaje, sigurno koki nije bilo lako dok ga je snila

Na vrh
palcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 12:51
ja ispekla 3 kruhića, dok sam se vrtila po kuhinji...miševi odnili jedan vrući..hehe...moji kućni mišići...sin i kćer

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.