Suncokret – lat. Helianthus annuus |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 9> |
Korisnik | |
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Monstera
![]() ![]() Veći je sijan unutra a manji vani tek nikli koji dan. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Draga Kamenjar nije ti pametno odmah sve čupati,najprije pričekaj da vidiš dok biljke porastu što je što,sigurna sam da ćeš ti već prepoznati prave biljčice od korova,vidjet ćeš,nećeš pogriješiti! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Stonka baš si me nasmijala! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
To je i moj problem brdo posijanog i sad ne razlikujem što se rasijalo na mjesta gdje nisam sijala a što je korov . Neću čupati ništa do većih listića onda ću prepoznati slikam sutra obavezno i postam .
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
slikaj da vidim,bojim se da sam dosta toga počupala misleci da je korov..ovo mi je prvi susret sa klijancima pa dok ne naucim bit ce greski ko u prici
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Sutra poslikam i postam nema problema . Izgleeedaju kao dva okruglasta listića i onda dobiju još dva koja nisu tako okrugla nego malo špčastija
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
stonka ,bili htjela poslikat ih,ja sam ih sijala al nemam pojma kako izgledaju ,bojim se da ih ne počupam
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Moji se drže tjeraju druga dva listića jedino se pužeki izgleda časte na nekima. Dobro podnose hladnoću.
|
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
zribal i kod mene su smrzli prvi istjerani listići, ali evo već su novi potjerali, vjerujem da ćeš i ti imati sreće.
|
|
![]() |
|
Da,evo kod nas se čak i orahu smrzli listići,od ploda znači ,ništa!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Joj monstrea, zaista žalosno i crno. Gledam ove svoje ruže stablašice, hortenzije i bugenviliju i da nije ovo malo nade u meni najradije bi ih isčupala i bacila u kompost. Par sati mraza i malo naše nepažnje i sve ode u nepovrat. Uvijek sam bila oprezna kad su biljke i mraz u pitanju i ne znam šta mi bi da moju jedva uzgojenu bugenviliju tako riskiraam. Ali, još se nadam, valjda nije zaista cijela smrizla, sve mislim da su stradali prvi listići.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Silvy,nisi me razumjela,ne radi se kod mene o sucokretima nego općenito o svim flancima povrća i cvijeća.Suncokret još nisam sijala,niti mi se žuri po ovom glupom vremenu..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
monstera, pa mislim da nije tako kasno da se još posiju. ![]() MPK je posijala par sjemenkiu vrt, a par u teglice od jogurta. Vidjet ćemo kako će uspjeti presađivanje u vrt i dal će opstati od puževa; prije par godina sve su popapali. Nadam se da će ove godine uspjeti (zalijevam sa talogom od kave) ![]() Mislim da su moji obični - žuti. Vaši u raznim bojama su predivni ![]() Sretno sa divnim cvjetićima. |
|
![]() |
|
Nikako,crno i jadno....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mene za sada izgleda fala Bogu prati početnička sreća :D . Uh žao mi smrznutih biljčica mogu samo zamisliti kako je to ugledati.
|
|
![]() |
|
Za sve postoji pri puta.Dok sam došla MM bila sam totalni tutlek što se tiče bilo kakvih biljki,bilo da se radi o cvijeću ili povrću.S vremenom sam sama štošta naučila i evo sad se već 12g. bavim biljkama,povrćem i cvijećem,no još uvjek mi se dogodi da negdje kiksam. Evo i sad mi se dogodilo nešto što mi se u ovih 12g.nije nikad dogodilo,a to je da su mi se pola flanaca cvijeća i povrća smrzli,jer nisam dobro postupila s otvaranjem plastenika ,jer sam ostavila otvoren prozor i nisam bila kod kuće.Na žalost dogodilo se to što se dogodilo.da sam kojim slučajem ostavila zatvoreno ,a da je prigrijalo sunce ,sve bi se skuhalo.Eto vidiš ljudi griješe i uče cijeli život na svojim greškama,neka te to ništa ne poljulja ,nego glavu gore i reci,Ja to mogu,ja to znam i nisam sama u tome ako mi nešto nije uspjelo,drugi puta ću znati bolje postupiti!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jedino se bojim da ih nisam preduboko posijala jer oni koje sam upiknula samo u zemlju tanjim dijelom prema dolje već niču :S Hvala ti M. na utješnim riječima vidjet ćemo ovo je tek moja prva godina vltralenja imam još vremena naučiti tek sam Proklijalo sjeme :D
|
|
![]() |
|
Da Stonka kao što sam i napisala bolje da ti suncokreti još nisu vani jer bi se smrzli,ja svoje još nisam sijala niti planiram dok god dobro ne utopli,za njega nema brige da neće doći na vrijeme,jer kad je lijepo i toplo on je začas vani i ako ga se pravilno održava i tretira raste ko lud!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Eeeeeej ljudi ,evo me! Imam posla pa nisam baš ovdje ,ali ništa me ne može spriječiti da malo virnem! Ovako Zribal,ja da sam na tvom mjestu,sad bih stavila te suncokrete,a za jesen bi isplanirala tu posaditi par Thuja onih za živicu i imaš trajno riješen problem.Osim što imaš lijepo zelenilo,imaš i lijep miris na borovinu.Mi isto imamo živicu od Thuja,meni je to nešto prekrasno jer imam dojam kao da sam na moru.No dobro da ne skrećem s teme jer ovo je tema o suncokretu,pa ćemo i pisati o njemu.Ja sam suncokret uvjek sadila na razmak jedan korak ili možda nekad i manje,uglavnom nekih 40-50cm.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Imam nesto sjemena visokog suncokreta viska
![]() pa ako netko zeli, samo se javite, u zamjenu razveselila bi i mene kakva sjemenka ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |