palcica - kolači, torte |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 29> |
Korisnik | |
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sam već davno u depri kad vidim ove kolače,a mislila sam da ih ja znam peći
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepi kolači i torte kao i sve ostalo.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
danas samo nešto na brzinu da se osladimo na ovo kišno sumorno vrime
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Breskvice i torta su predivne!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
ja ispekla 3 kruhića, dok sam se vrtila po kuhinji...miševi odnili jedan vrući..hehe...moji kućni mišići...sin i kćer
![]() ![]() |
|
![]() |
|
jutros se dogodilo jedno BIG jaje, sigurno koki nije bilo lako dok ga je snila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
JASTUČIĆI
TIJESTO 500 g brašna 250 g maslaca 4 kom žutanjaka 1 kom kiselo vrhnje FIL 4 kom bjelanjaka + žličica bijelog octa 200 g šećera 1 vanilin šećer 200 g mljevenih orasa korica lim/nar PREMAZ ZA TIJESTO cca 2 dobre juš žl svinjske masti Još slika ![]() Umijesi tijesto i stavi na pola sata u frižider. Nakon vađenja iz friza tijesto podijeli na 3 jednaka dijela, pa opet malo premjesi svaki dio za sebe. Zatim svaki dio razvaljaj dosta tanko na dužinu cca 50 cm i širinu 15 cm. ![]() Razvaljano tijesto premaži sa rastopljenom mašću i urolaj ga tako da rolaš duži kraj tijesta. Sad svaku tu rolu podijeli opet na 3 jednaka dijela. Ponovi i sa ostala 2 komada tijesta. Stavi na pobrašnjenu dasku ponovno u frižider na 1-2 sata. ![]() Pripremi fil: bjelanjak istuci u čvrst snijeg sa postepenim dodavanjem šećera i ne zaboravi malu žl bijelog octa. Žlicom umiješaj mljevene orahe i koricu lim/nar. ![]() Ohlađene rolice valjaj tanko više dužinski nego u širinu. Svaku koru filuj (cca 2 juš žl nadjeva) i tanko ga razmaži i opet urolaj sa šire strane. Reži male kiflice na cca 6-7 cm. Peć u prethodno zagrijanu peć na 200°C nekih 10-tak min. Tople odmah skinut sa tepsije i posut sitnim šećerom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ajme, jadna tvoja koka! Jel još živa? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hej pa ti si bila vrijedna!
![]() Nema me par dana a kod tebe romani napsiani na stranicama.
![]() Meni je preko vikenda bila frendica iz djetinjstva pa sam radila onu Bobanovu tortu...izgleda da će se nastaviti raditi i u Frankfurtu.
![]() A oni ukrasi sa čokoladom što si stavljala oko torte...to sam već gledala ali nisam još radila, nekako mi djeluje komplicirano...a ti ćeš sigurno reći da uopće nije.
![]() P.S. trebala si mi vidjeti facu kada sam čitala ono o miševima...ali dobro da si napisala da su djeca.
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Pardonček, kolači ti svi do jednog izgledaju slasno, a sada je 10 sati ujutro, a ja nisam gablecovala...
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Finoooooo!! Došla se i ja osladiti.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Cikas, a ti si sigurno u svom biljnom carstvu ako te kiša ne ometa..ovdi u mene pada danima, još mi niti jedan kumpir nije proćirija, a izgleda da ni neće....sigurno su sagnjili od velike vlage, al zato salata, blitva, špinat, kapula, selen, petrusimul šibaju ko gljive poslije kiše.
Anastazija, a je bidna živa je ... dogodi se to češće.. Proljeće, pa ja baš na tebe ponekad promislim kak ote nema...odnilo tebe proljeće... a čuj, nisam nikad radila Bobanovu tortu, što ne znači da neću...al nekako još nije na redu hehehe. Kude se skitaš kad te nema? Anaida, samo izvoli...probaj sve.. SVIMA ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma svugdje me ima draga moja, a najviše sam u cvijeću, svašta nešto tražim na netu, pa malo na fb i tako...
![]() P.S. šta ti rade miševi?
![]() |
|
![]() |
|
danas sam dobila domaće pšenično brašno, jeeeeeeee
![]() |
|
![]() |
|
evo dupli žumanjak od big jaja i jedno normalno jaje za usporedbu
![]() |
|
![]() |
|
mađarica u izradi
|
![]() |
|
![]() |
|
Hej draga,
![]() Mađarica ti je ispala super, ja samse dugo mučila s njome ( jer nisam imala pravi recept ), ali i ovaj tvoj bih svakako mogla probati. Muči me samo ova Linolada, šta se može staviti umjesto nje?
I kako si tako tanko razvila te kore ?
![]() A po sliku presjeka ću doći poslije gableca...
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |