Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 85> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
voki je pravi znalac i majstor što se tiće amarilisa a mogao bi i reći čovjek koji mi je i pokazao zašto se vole amarilisi jer do tada mi nisu bili nešto zapeli za oko :o))
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
I mene je privuko k njima
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
U Dalmaciji su amarilisi jedan od najnezahtjevnijih cvjetova, moji su u zemlji, nikad ih ne gnojim, samo orežem suho lišće, i svake godine obilno cvatu. Drugi su u jednom pitaru već 10 godina, ništaim ne dajem, rastu u pedalj zemlje, nemaju se gdje ni širiti dalje, ali cvjetaju obilno. Ovu godinu su bili u snijegu i ledu, nisu se smrzli i upravo bacaju cvjetne stapke. Cvijet koji svakoako vrijedi imati.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovi amarilisi u tegli visokoj 70 cm, sa 20-tak lukovica, cvijetaju svake godine u ovo vrijeme !! Lukovice ne vadim iz zemlje najesen, samo spremim teglu u podrum i ne zalijevam cijele zime !! Početkom februara kada primjetim da izlaze cvijetne staple počinjem zalijevati, a kada stapke narastu nekih 30cm iznesem je u zimski vrt, i uz zalijevanje brzo narastu listovi a i cvijetovi se otvaraju sve veći svake godine!! Svaka cvijetna stapka ima po 4 do 5 cvijetova!! Na ovoj slici, dvije stapke su već ocvale !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
bravo Free
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
fantastično.to je blagdan za moje oči
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Free ,bravo!!Ja sam svoje zeznula,lijepo sam ih spremila mirovali su, ali sam ih posadila a da ih nisam stavila u hladnjak.Sada tjeraju samo listove .Ali da ne mislite da sam totalna neznalica imam 30tak mladih koje sam lani posijala i sasvim pristojno izgledju.Hvala Voki na savjetima
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Preljepi su ti Free ovako na hrpi. Moji su u pojedinačnim teglama i u vrtu. Mislim da ću tebe poslušati i iz malih tegli staviti u jednu veću. Oni koji su u vrtu tek vire iz zemlje, ali mi se čini da ne svi. Oni najljepši ne mrdaju i bojim sa da su otišli...Neki u vazama izbacili su samo lišće, ali nekoliko ih cvjeta. Moram ih poslikati...
Lantana kod tebe je to jednostavno, uvijek su u vrtu i nikakvu posebnu brigu ne moraš voditi...Ja sam već napisala da sam ih stavila u vrt, ali čini mi se da su neki partili. Imam dojam da su za vrt oni klasični, dok oni dupli hibridi nisu. Znati ću to uskoro...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ni moj bijeli, dupli nije bio u frižideru pa je procvjetao, samo sam ga bila tutnula na tamno - ispod ormara, u hodničiću koji se ne grije, ali nema vrata pa ipak bude koji stupanj manje nego u dnevnom ali nakon iznošenja na svjetlo, nisam ga odmah posadila u zemlju i zalivala, dok nije krenula klica - pupoljak iz njega |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ukoliko ne stavljate lukovice na hladno , a želite da brže cvjetaju... treba ih malo zarezati nožem. i onda ubrzavaju svoj proces . jer biljke i riroda se na takav naćin bore za opstanak i prezivljavanje
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
ovo ću probati, jer mi ove godine tri nisu cvala. Ako ih pokvarim admin me časti novima
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
nije mi jasno-gdje zarezati i kad,da li sada-strah me
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Jagoda, ako ih stavljaš više u teglu, nek ne bude duboka tegla, moja je preduboka !! Tegla nek bude niža i šira, kao one za sukulente, visoke 15-20 cm ali promjer čim širi !!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Najbolje bi bilo da zarežem ove koji sada ne cvatu, samo da znam gdje zarezati !! Admine pomoć kod mjesta zarezivanja!!
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
ajama
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
ajama, prekrasan je....
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Predivan je.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala draga..brza si...Ti si čekala negdje iza ugla da stavim sliku???
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |