Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Status: Offline
Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 20:18
voki je pravi znalac i majstor što se tiće amarilisa a mogao bi i reći čovjek koji mi je i pokazao zašto se vole amarilisi jer do tada mi nisu bili nešto zapeli za oko   :o))
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 20:25
I mene je privuko k njimaBig%20smileJoš jednom mu veliko hvala na trudu i savjetima koje je podjelio sa nama smile73 
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 22:48
U Dalmaciji su amarilisi jedan od najnezahtjevnijih cvjetova, moji su u zemlji, nikad ih ne gnojim, samo orežem suho lišće, i svake godine obilno cvatu. Drugi su u jednom pitaru već 10 godina,  ništaim ne dajem, rastu u pedalj zemlje, nemaju se gdje ni širiti dalje, ali cvjetaju obilno. Ovu godinu su bili u snijegu i ledu, nisu se smrzli i upravo bacaju cvjetne stapke. Cvijet koji svakoako vrijedi imati. 
život je more
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 01:23

Uploaded with ImageShack.us

Ovi amarilisi u tegli visokoj 70 cm, sa 20-tak  lukovica, cvijetaju svake godine u ovo vrijeme !! Lukovice ne vadim iz zemlje najesen, samo spremim teglu u podrum i ne zalijevam cijele zime !! Početkom februara kada primjetim da izlaze cvijetne staple počinjem zalijevati, a kada stapke narastu nekih 30cm iznesem je u zimski vrt, i uz zalijevanje brzo narastu listovi a i cvijetovi se otvaraju sve veći svake godine!!  Svaka cvijetna stapka ima po 4 do 5 cvijetova!!  Na ovoj slici, dvije stapke su već ocvale !!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 11:53
bravo FreeClapThumbs%20Up
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 12:16
fantastično.to je blagdan za moje oči
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 23:12
Free ,bravo!!Ja sam svoje zeznula,lijepo sam ih spremila mirovali su, ali sam ih posadila a da ih nisam stavila u hladnjak.Sada tjeraju samo listove .Ali da ne mislite da sam totalna neznalica imam 30tak mladih koje sam lani posijala i sasvim pristojno izgledju.Hvala Voki na savjetima
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 23:44
Preljepi su ti Free ovako na hrpi. Moji su u pojedinačnim teglama i u vrtu. Mislim da ću tebe poslušati i iz malih tegli staviti u jednu veću. Oni koji su u vrtu tek vire iz zemlje, ali mi se čini da ne svi. Oni najljepši ne mrdaju i bojim sa da su otišli...Neki u vazama izbacili su samo lišće, ali nekoliko ih cvjeta. Moram ih poslikati...
Lantana kod tebe je to jednostavno, uvijek su u vrtu i nikakvu posebnu brigu ne moraš voditi...Ja sam već napisala da sam ih stavila u vrt, ali čini mi se da su neki partili. Imam dojam da su za vrt oni klasični, dok oni dupli hibridi nisu. Znati ću to uskoro...WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 06:02
Originalno poslano od člana vijolica vijolica napisao:

Free ,bravo!!Ja sam svoje zeznula,lijepo sam ih spremila mirovali su, ali sam ih posadila a da ih nisam stavila u hladnjak.Sada tjeraju samo listove .Ali da ne mislite da sam totalna neznalica imam 30tak mladih koje sam lani posijala i sasvim pristojno izgledju.Hvala Voki na savjetima

ni moj bijeli, dupli nije bio u frižideru pa je procvjetao, samo sam ga bila tutnula na tamno - ispod ormara, u hodničiću koji se ne grije, ali nema vrata pa ipak bude koji stupanj manje nego u dnevnom

ali nakon iznošenja na svjetlo, nisam ga odmah posadila u zemlju i zalivala, dok nije krenula klica - pupoljak iz njega
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 20:32
ukoliko ne stavljate lukovice na hladno , a želite da brže cvjetaju... treba ih malo zarezati nožem. i onda ubrzavaju svoj proces . jer biljke i riroda se na takav naćin bore za opstanak i prezivljavanje
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 20:41
ovo ću probati, jer mi ove godine tri nisu cvala. Ako ih pokvarim admin me časti novima
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 08:34
nije mi jasno-gdje zarezati i kad,da li sada-strah me
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 12:38
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Preljepi su ti Free ovako na hrpi. Moji su u pojedinačnim teglama i u vrtu. Mislim da ću tebe poslušati i iz malih tegli staviti u jednu veću. Oni koji su u vrtu tek vire iz zemlje, ali mi se čini da ne svi. Oni najljepši ne mrdaju i bojim sa da su otišli...Neki u vazama izbacili su samo lišće, ali nekoliko ih cvjeta. Moram ih poslikati...
Lantana kod tebe je to jednostavno, uvijek su u vrtu i nikakvu posebnu brigu ne moraš voditi...Ja sam već napisala da sam ih stavila u vrt, ali čini mi se da su neki partili. Imam dojam da su za vrt oni klasični, dok oni dupli hibridi nisu. Znati ću to uskoro...WinkWink

Jagoda, ako ih stavljaš više u teglu, nek ne bude duboka tegla, moja je preduboka !!  Tegla nek bude niža i šira, kao one za sukulente, visoke 15-20 cm ali promjer čim širi !!!Wink  Osobno iskustvo, na svojim greškama se uči !!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 12:40
 Najbolje bi bilo da zarežem ove koji sada ne cvatu, samo da znam gdje zarezati !!  Admine pomoć kod mjesta zarezivanja!!

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 15:21
krenuli su i moji
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 10:57
ajama smile99
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 17:40
ajama, prekrasan je....

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 11:34
Kod mene je još jedan procvjetao...željela sam čisto bijelog jako dugo i sad ga konačno imamHeart... volim jednostavnost

Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 11:35
Predivan je.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 11:42
Hvala draga..brza si...Ti si čekala negdje iza ugla da stavim sliku???LOLWink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.