Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 47> |
Korisnik | |
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Silvek, kod tebe uvijek nešto novo i interesantno!
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Manči pa ti si toga hrpu skupila, biti će prekrasno pored Silvekine hrpetine.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Pardon ovaj desni!!!
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ovaj sukulent u prvom redu lijevo mi je jako lijep!!!
Kažeš da pada? Mogu misliti kako lijepo izgleda kada naraste!!!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Nadam se da će ti barem malo pomoći ono gore objašnjenje, danas nemam vremena, ali čim stignem raspitat ću se za prave nazive.....Možda neko od forumaša nađe prije mene.....???
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Veliki kaktus je opuntia ili svekrvin jezik ( ha, ha ), mali mislim da je zečije uho ili tako nešto..... Prvi red - sukulenti - mogli bi se smrznuti zimi. Prvi je onaj sa velikim roza cvjetovima ( žene to zovu i kokošja noga, lat. ne znam), pada niz arule i voli žarko sunce,umjerenu vlagu. Možda najbolje da ga staviš na južni prozor u neku đardinijeru. Drugi, onaj sitni, voli padati, prekrivati kamenje. Uzela sam ga sa jedne međe, slični uvjeti - južni prozor ili kamenjar ako ga imaš.... Prva reznica desno - ne znam ime. Naraste kao ukrasno stabalce, podnosi hladnoću, sušu isl. Nisam još mu vidjela cvjetove ( možda su neugledni...) Stavi ga vanka...
Prvi desno je grm koji sada cvjeta bijelim , mirisnim cvjetićima - neki ga zovu jasmin, naravno to nije, neko ga zove anđelov grm. Izdržljiv je i nije zahtjevan, naraste i do 2m, vrlo lijep kad procvjeta. Vanka s njim...
Čini mi se da ima i grančica pravog jasmina - čemin mi zovemo....
Ono pokraj ružmarina, igličasto je u vanjskim nasadima, ne znam ime ali imam sliku :
![]() Mala reznica koja miriše na limun bi mogla biti bela-luiđa......još ću se raspitati!!!! Javit ću ti kad saznam!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Pada kiša cijeli tjedan, i to kao za inat sunce sije prijepodne, a kiša poslijepodne. No možda je i bolje tako, jer imam ludnicu na poslu, jučer sam konačno završila analize za udrugu, pa i ne bi stigla na vrt - ovako mi nije previše žao... U ponedjeljak mi je stigao paket od Manči, evo nešto od onog što je bilo unutra:
![]() Manči, pomoć!!! Znam što s onim kaktusićima u pozadini, ali od reznica jedino sam prepoznala ružmarin, pa te molim da napišeš što je i kamo posaditi, a i ove 2 biljčice u lijevom donjem kutu - mogu vam s njima ili su kućne? |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Pa imam ja auto, ali samo ako mi majstor u petak montira ogradu, ako odgodi za subotu - ondak niš.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
TeaK,sam ti već dala osnovne smjernice kako doći do Preloga.
![]() Znala sam ja da ona nebu odoljela
![]() Ja još neznam hoću li ići,u gužvi sam a u subotu nema MM(tako ni prevoza,i da znam voziti nešto motorizirano,osim kosilice,nemam ionak auta)No ko zna,javim ti još ako kaj smislim
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Prelog????? A kaj mi iz Petrinje nismo pozvani??? ![]() Oprosti Silvek kaj ovako upadam, ali moram. |
|
![]() |
|
Vidim ti radiš i radiš...bravo!!! Tvoja energija putuje i do mene...hvala....
Muž i ti ste potvrda da se suprotnosti privlače. Baš lijepo , neka svako uživa u svojim hobijima......
![]() P.S.
Da li si dobila paketić?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Pa mislim, nisam to definitivno odlučila
![]() Apsolutno planiram ići u Prelog, moramo se dogovoriti za kavu tam...nakon što "obrstimo" izložbu ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Krasno izgleda!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
SilveK, krasna ti je kuća tako na brijegu, sva u cvijeću.
Poznam nekoliko strasnih motorista i svi mi djeluju onako baš mačo, nespojivo sa romantičnim cvjetnim dušama. Eto kako sam se prevarila, TM je sigurno romantik u duši .
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Sad se tješim jer i tvoj phlox izgleda isto kao moj... čekam da biljke dođu u normalu pa da ih poslikam!!! Ipak je put bio dalek za biljkice!!!
A i dobila sam ideju čitajući još jednom tvoj gornji post gdje da ja smjestim svoju mirisnu grahoricu!!! ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Vidim ja da imamo ovdje jako vrijednih!!!
![]() Ova ideja sa čašicama mi se jako dopada... Primjećujem da bacopa i bidens zasađen sa čašicom u zemlju (samo bez dna) puno ljepše napreduju nego oni koje nisam tako sadila. ![]() Ma, znam ja da ti čekaš đir na motoru samo kad dovoljno zatopli!!! ![]() |
|
![]() |
|
Današnji dan sam iskoristila za sadnju cvijeća u tegle i presađivanje fuksija.
Ovako je to izgledalo poslije: ![]() Uglavnom, više baš i nema mjesta, tako da sam samu sebe upozorila nek ne kupujem ništa novo! (valjda bum izdržala). Istina je da imam još 2 prozora ispred kuće slobodna, ali su na jugu i cijeli dan bije sunce, tako da sam za sad odlučila tu ne stavljati tegle jer neznam dal bi stigla zalijevati ih 2x na dan...i baš nešto razmišljam.... ![]() Nakon toga sam još uspjela posaditi hortenziju i 2 male sadnice truba, pa sam još malo proširila "cvjetni brežuljak" iza kuće i posijala sapoglosis, plamenac, dikino oko i gazaniju. ![]() Nakon toga - mali prostor uz stazu do kuće. Tu sam stavila vodenike koje sam nakupovala, a između sam još presadila gazaniju i kakiu koje su još malecke, ali valjda budu. Između sam posijala mirisnu grahoricu, mirisni grah i prkose. ![]() Slijedeće - dio ograde uz cestu. Tu već 2 godine sijem ukrasni slak, ali slabo mi uspijeva radi suše - južna strana. Ove godine mi je pala na pamet ideja - izrezati čašicama jogurta dno i ukopati ih u zemlju i nutra sijati - tako ću ih moći ciljano zalijevati, jer jednom kad sunce sprži tu ilovaču teško je zalijati do korijena. I baš kad sam ukopavala zadnjju i mislila krenuti sijati slak i još poslije suncokret, vratio se doma MM s cijelom ekipom motorista...i prekinuli su me u poslu - kad ja nisam htjela ići s njima, došli oni do mene...MM je kupio motor pred mjesec dana, par kolega su motoristi već par godina, pa par prijatelja MM....A baš su mi fora, svi me nagovaraju da idem s njima, da je to super osjećaj voziti se na motoru, da bum oduševljena...a kad im onda ja predložim da probaju vrtlariti - gledaju me kao da nisam normalna. ![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Bože silveK koji vrt.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa ljudi jeli to moguće da ti nešto nemaš.
Uh što sam ja tako daleko od vas, ma ustvari i nije tako daleko nego treba malo više novčića.
Nije važno vi mi uvijek sve prenesete, pa mi se čini kao da sam bila s vama.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sjemenke nisam stigla danas posijati, ali sve ću direktno u vrt i to već sljedeći tjedan... Baš me veseli lathyrus odoratus - mirisna kukavčica ili mirisna grahorica - takvu crvenu kakvu si mi dala nemam
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |