Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Goruća ljubav - Lychnis chalcedonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Goruća ljubav - Lychnis chalcedonica

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 11:05
Tikvić, ostavi jedan u teglici, da ga ne moraš vaditi za mjesec dana !!!Wink

A  gazanije pored su ti ogromne, uživaju kao da su pravomrasadniku nekog velikog vrtnog centra!!  Mojih je isto izniklo more, ali još su malecke !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 21:33
 Belice da li su  im izrasli drugi listovi? Ako jesu, prepikiraj ih u male teglice. Ja inače tako radim sa svim sijancima. Čim izbace druge (prave) listiće, odmah prepikiram, držim dva, tri dana u hladu, a zatim stavim pod najlon .
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 11:31
aaa? tikviću kaj si im radio? moji su i dalje nekak sitni i nikakvi, definitivno nisu kao tvoji.
belica,zagreb
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 11:21
 Moji sijanci lychnisa spremni za sadnju u vrt,

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 20:38
Ma to bi bilo divno, javiti cu se ako ne uspiju, a naravno i odužiti  ako imam nešto što bi tebe zanimalo.smile84
belica,zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 20:11
ako ti neuspiju sijanci posaljem ti ja sa korjenom,tako da ces moci kombinirati jer ja nisam skupljala sjeme
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 19:04

By belicasmelica at 2012-03-28
ovako su izgledali klijanci neki dan, maleni skroz. Iz cijele vrećice sjemena niklo ih je tek par, a gledajući slike s neta divne su mi i planiram ih iskombinirati s stolisnikom ( žutim ) ... nestrpljivo ih gledam, kaj da kažem
belica,zagreb
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 18:37
hvala tak sam i mislila još malo pričekati , pa onda ravno u vrt.
belica,zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 18:32
kupila davnih godina sjeme,nisam ni znala sto je,sijala pa kad je bilo kao i ostala rasada sa nekoliko listova,posadila,vremenom u korjenu izrastu nove pa ih mozes razdjeliti,brze je i lakse,ove godine podnela -26 eno je buja kad je zatoplilo
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 17:44
Super Stefica hvala ti, ali jesi li ga sama sijala ili si kupila sadnicu ?
Kad da ja svoje prebacim u vrt?
belica,zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 17:38
ja ju imam godinama,zahvalna biljka koja stalno cvijeta,posadena mi je u vrt i podnosi zimu na kontinentu.Cvijet kad ocvjeta pun je sjemenja i cesto ga vjetar raznese,tako ako ces skupljat sjeme moras paziti kad je zrelo. cvijet kad ocvijeta odrezem do pola stapke i onda potjeraju drugi cvijet manji ali cvijeta
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 17:25
Evo pošto nisam uspjela naći temu o ovom krasnom cvijetiću, a voljela bih saznati više o njemu,... pokrećem ju.

By belicasmelica at 2012-03-31

By belicasmelica at 2012-03-31

istražujući po netu evo što sam otkrila

Raste 35-100 cm u visinu,
 cvat varira od jako narančaste do tamno crvene, 5-6 mj.
Puno sunce- polusjena
Tlo hranjivo, vlažno ali nevoli zadržavanje vode
razmnožavanje iz sjemena ili dijeljenjem u proljeće

e sad ja ju nemam još u vrtu, sijala sam ju prvi put ove godine i niknulo mi je par biljčica ( u tegli ), zasad su još sitne tako da ću ih još u njoj držati.
da li netko ima iskustva s njima pa da mi pomogne kojim savjetom.
prvenstveno me zanima kada da ju premjestim u vrt? kako se ponaša zimi na kontinentu i sl.
belica,zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.