Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 136> |
Korisnik | |
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gricka predivno :D moji ako prežive dobro je u zadnj tren sam ih spasila od grickanja psa pa su malo ( ko da već nisu bili kupljenji kržljavi ) očupkani . Biti ću sretna ako prežive .
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
od 3 clemetisa imam ovaj jedna ,dva sam bacila,jedan nije prezivio zimu,drugi kupit nije uspio ...ovaj mi lijepo napreduje al mene zanima kad ce on pocet pustat sa strane izboje ,nece mi valjda ostat ovako "štrkljast"
![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
pupoljci moje montane rubens su sve veći, jedva čekam da se otvore!!!
![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
ili će to ipak biti jedina grančica early sensation koja se nije smrzla
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Izgleda da bi alpina mogla ove godine biti prvi klematis koji će mi procvjetati
![]() |
|
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Gricka
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Lilie oreži ga na nekih tridesetak cm od zemlje, ostavi eventualno 2,3 pupa odozdo. Usput ga prehrani s NPK, da se i korijen može razvijati ( otopiš veliku žlicu na desetak l vode ili jednostavno baciš gnojivo oko klematisa pa zalijevaš - nemoj pretjerati s gnojivom). Inače, D. Walton je III skupina.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Hvala Maggie! Nije mi Bau preko svijeta ali ja tražim određene vrste. Pričekat ću dok bude veći izbor, samo se nadam da mi ne promakne. Inače Montanu imam.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
d.i.n.a, ne znam od kud si. U Bauhausu, Jankomir imaju puno montane rubens, druge nisam baš primjetila.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ovo je " Alpina". Toga nisam orezala , za sada lijepo raste u dvorištu.
![]() Imam ih još 3 ali slikanje će biti dok još malo porastu. |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Ljudi moji, izbor je stvarno zasad jadan. Lijepo je vrijeme čudno da ih nema još u trgovinama. Ja sam u potrazi za Armandijem, pa ako ga netko uoči neka javi...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
Prije svega pozdrav clemantisoljupcima /kama .Prije kupnje danima sam proučavala temu na forumu i odlučila se za Klemantisov tretman prvo tegla pa onda vrt . Odabir sadnica mi je ograničen na najbliži Konzum i katastrofalne su . Za sad su prema slikama posađeni ljubičasti i crveni (tamno ) nazivi nisu pisali tako da dok i kad ne procvatu (ako ?9 uz vašu pomoć neću niti znati koji su. Ovo su moje bebice krhke i majušne mantram da se razviju u konkretne biljke ( lobelijice su pikirane da gospodi prave hlad
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
smislit ću onda nekaj drugo za uljepšavanje tog zida.
a šteta, onaj koji raste u vrtu, na istočnoj strani je krasan. |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Molim vas savjet u vezi klematisa "Dorothy Walton".
Pravili smo nadstrešnicu i taj klematis je sada u popunom hladu, te ga moram presaditi.
Ima samo jednu granu i onda se gore na 1,5 m grana.
Ne znam na koliko da ga skratim a da mi ostane živ.
Hoće li mi potjerati iz korijena više grana (do sada nije nikada)?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
bio meni jedan ali nije mi se pokazalo dobro,premjestila ga na sunce i buja
|
|
![]() |
|
raste li nekom od vas clematis na mjestu gdje nema previse sunca?
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Kupili mi svoje pa ih stavili u teglu Zribal! Mi ih imamo 20 vrsta pa ti govorim iz iskustva! A pelcanje, polaganje i sijanje ne idu tako lako, bar meni.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |