Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 136>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 124
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 00:28
Gricka predivno :D moji ako prežive dobro je u zadnj tren sam ih spasila od grickanja psa pa su malo ( ko da već nisu bili kupljenji kržljavi ) očupkani . Biti ću sretna ako prežive .
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 23:15
od 3 clemetisa imam ovaj jedna ,dva sam bacila,jedan nije prezivio zimu,drugi kupit nije uspio ...ovaj mi lijepo napreduje al mene zanima kad ce on pocet pustat sa strane izboje ,nece mi valjda ostat ovako "štrkljast" Confused

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 21:47
pupoljci moje montane rubens su sve veći, jedva čekam da se otvore!!!

smile64
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 16:40

Clap vau..kad se otvore, koji ljepotani..meni je prvi cvjetak bio od guernsey cream..

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 15:06
ili će to ipak biti jedina grančica early sensation koja se nije smrzla

Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 15:00
Izgleda da bi alpina mogla ove godine biti prvi klematis koji će mi procvjetati

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 12:10
Gricka smile79
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 07:37
Lilie oreži ga na nekih tridesetak cm od zemlje, ostavi eventualno 2,3 pupa odozdo. Usput ga prehrani s NPK, da se i korijen može razvijati ( otopiš veliku žlicu na desetak l vode ili jednostavno baciš gnojivo oko klematisa pa zalijevaš - nemoj pretjerati s gnojivom). Inače, D. Walton je III skupina.Smile
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 08:17
Hvala Maggie! Nije mi Bau preko svijeta ali ja tražim određene vrste. Pričekat ću dok bude veći izbor, samo se nadam da mi ne promakne. Inače Montanu imam.
Tena 28.3.2010
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 22:35
d.i.n.a, ne znam od kud si. U Bauhausu, Jankomir imaju puno montane rubens, druge nisam baš primjetila.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 22:16
Ovo je " Alpina". Toga nisam orezala , za sada lijepo raste u dvorištu.
Imam ih još  3 ali slikanje će biti dok još malo porastu.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 22:14
Ja sam moje kupila prošloga proljeća i pred jesen sam posadila u dvorište. Sada su dobro potjerali i lijepo rastu.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 11:17
Ljudi moji, izbor je stvarno zasad jadan. Lijepo je vrijeme čudno da ih nema još u trgovinama. Ja sam u potrazi za Armandijem, pa ako ga netko uoči neka javi...
Tena 28.3.2010
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 124
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 02:02
Prije svega pozdrav clemantisoljupcima /kama .Prije kupnje danima sam proučavala temu na forumu i odlučila se za Klemantisov tretman prvo tegla pa onda vrt . Odabir sadnica mi je ograničen na najbliži Konzum i katastrofalne su . Za sad su prema slikama posađeni ljubičasti i crveni (tamno ) nazivi nisu pisali tako da dok i kad ne procvatu (ako ?9 uz vašu pomoć neću niti znati koji su. Ovo su moje bebice krhke i majušne mantram da se razviju u konkretne biljke ( lobelijice su pikirane da gospodi prave hlad    )

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 22:22
evo preživio je i onaj koji sam morala presaditi.Čini se da će i cvijetati

Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 22:15
smislit ću onda nekaj drugo za uljepšavanje tog zida.
a šteta, onaj koji raste u vrtu, na istočnoj strani je krasan.
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 21:49
Molim vas savjet u vezi klematisa "Dorothy Walton".

Pravili smo nadstrešnicu i taj klematis je sada u popunom hladu, te ga moram presaditi.
Ima samo jednu granu i onda se gore na 1,5 m grana.

Ne znam na koliko da ga skratim a da mi ostane živ.

Hoće li mi potjerati iz korijena više grana (do sada nije nikada)?

znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 19:37
bio meni jedan ali nije mi se pokazalo dobro,premjestila ga na sunce i buja
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 17:50
raste li nekom od vas clematis na mjestu gdje nema previse sunca? 
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 17:19
Kupili mi svoje pa ih stavili u teglu Zribal! Mi ih imamo 20 vrsta pa ti govorim iz iskustva! A pelcanje, polaganje i sijanje ne idu tako lako, bar meni.
Neka se sve zeleni
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.