Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 85> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bravo Free
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovi amarilisi u tegli visokoj 70 cm, sa 20-tak lukovica, cvijetaju svake godine u ovo vrijeme !! Lukovice ne vadim iz zemlje najesen, samo spremim teglu u podrum i ne zalijevam cijele zime !! Početkom februara kada primjetim da izlaze cvijetne staple počinjem zalijevati, a kada stapke narastu nekih 30cm iznesem je u zimski vrt, i uz zalijevanje brzo narastu listovi a i cvijetovi se otvaraju sve veći svake godine!! Svaka cvijetna stapka ima po 4 do 5 cvijetova!! Na ovoj slici, dvije stapke su već ocvale !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
U Dalmaciji su amarilisi jedan od najnezahtjevnijih cvjetova, moji su u zemlji, nikad ih ne gnojim, samo orežem suho lišće, i svake godine obilno cvatu. Drugi su u jednom pitaru već 10 godina, ništaim ne dajem, rastu u pedalj zemlje, nemaju se gdje ni širiti dalje, ali cvjetaju obilno. Ovu godinu su bili u snijegu i ledu, nisu se smrzli i upravo bacaju cvjetne stapke. Cvijet koji svakoako vrijedi imati.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
I mene je privuko k njima
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
voki je pravi znalac i majstor što se tiće amarilisa a mogao bi i reći čovjek koji mi je i pokazao zašto se vole amarilisi jer do tada mi nisu bili nešto zapeli za oko :o))
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Upravo zato smo svi tu ![]() Ukoliko te zanima,imaš na prvim stranica ove teme dosta o tome.Pročitaj vokijeve savjete.Isplati se ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
keeka,da znaš da uživam ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
tea puno hvala.Baš sam svašta naučila na ovom forumu
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hvala vam, i ja sam oduševljena njime
keeka na etiketi je pisalo amaryllis kolibri serie, kupljen je prošle zime u kauflandu, bio je snižen na 15 kn, a mislim da sam i ove zime vidjela da su ih imali |
|
![]() |
|
ajama,nije glupo pitanje
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
tea-kako to misliš s frižiderom.Staviti na neko vrijeme u frižider(koliko)
Možda je glupo,ali nije mi jasno
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Tea prekrasa je,, uzivaj u njemu
![]() Natalija, nemam rijeci, tako je poseban, jel znas koja je vrsta? ![]() |
|
![]() |
|
Sljedeće jeseni ih malo šokiraj s frižiderom i ljepo će te iznenaditi ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Hvala ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Natalija, preprekrasan je!!!
![]() Moji nešto štrajkaju ovog proljeća! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Koje li divotice.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
tea divan je, baš mi se sviđa kako je prošaran crvenom bojom u gornjem dijelu cviejta
nisam se tu pohvalila sa ovim od lani koji mi je opet procvjetao ![]() |
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
A vidim i Mari će uskoro uživati u toj ljepoti.Ja ću se još malo morati strpjeti.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala maris
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tea ,prekrasan je.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |